שאלת שאור -

שאלת שאור -

התחלתי את השאור בראשון ב 12 וחצי בלילה.
האכלתי אותו בשני ושלישי, צריכה להאכיל אותו היום ומחר ואז ביום שישי בין 12 בצהרים ל12 וחצי בלילה אני צריכה להכניס למקרר.
הבעיה שלי היא שביום שישי בבוקר אנו יוצאים לגרמניה ונשוב רק במוצ"ש.
השאור נראה מעולה, אני מצרפת תמונה, האם אני יכולה להקדים את ההאכלה היום ומחר וכך אוכל להכניס יותר מוקדם למקרר?
תודה מראש

yela

New member
התעסקות עם שאור היא באמת לא ל"ייקים". מעולם לא מדדתי שעה

מדוייקת. הכל בערך. את מדהימה, אבל תרפי קצת, כי החיים קשים כשסופרים את השניות והדקות ככה. אמא'לה !

תאכילי פעם אחרונה בשישי, כשעה לפני שאתם יוצאים (כדי לא לשכוח), תכניסי למקרר ותני לו את ברכת הדרך.

נסיעה טובה!

תודה, דווקא בדברים כאלה אני בד"כ לא מידי ייקית אך סמדר כתבה

במתכון שכדאי לדייק בזמנים ובהוראות.
דווקא לא הייתי כ"כ ממושמעת כי לא היה לי הקמחים הדרושים, השתמשתי גם לבסיס וגם להאכלות רק בקמח לבן הכי פשוט שיש.

yela

New member
לא יקרה כלום עם הקמח הלבן, להיפך

יש דברים שניתן להכין רק עם הלבן.

אבל, את תוכלי להפוך אותו כשיהיה בריון, לקמח מלא.

פשוט בשלב מסויים כשיהיה לך מספיק חומר וכשכבר תהיי מיומנת, תחלקי לשני חצאים. את הלבן תשאירי וגם אם תאכילי אחת ל-10 ימים הוא ישרוד.
במקביל, תתחילי להאכיל על השיש את השני עם קמח מלא, אחרי שבוע הוא כבר ישכח שהיה לבן. ההאכלה מחייבת "זריקה" של הכמות שאת מוסיפה כדי להשתחרר מהלבן. במה שאת מוציאה את יכולה להכין לחמים בינתיים.

מהלבן אפשר להכין אפילו סופגניות , בייגל ירושלמי, פיצה או חלות ועוד.

yela

New member
כשתחזרו הביתה, לא לאפות ממנו מיד. תני לו 1-2 האכלות ורק אז

תתחילי לאט לאכפות עם חיזוק שמרים.

נ

נווהשאנן

Guest
הגזמת

לא צריך להאכיל כל כך הרבה. אם השאור מונח במקרר הוא יכול להחזיק בכיף שבועיים בלי 'לאכול' מניסיון.

yela

New member
זה שאור צעיר, אפילו לא בן שבוע ולכן משטר ההאכלה שלו שונה

כפי שכתבתי לה, אח"כ אפשר גם פעמיים-שלוש בחודש והיו לנו מקרים בפורום של פעם בחודש.
לא לדאוג, אנחנו כבר במחזור שני או שלישי של קייטנת שאור ועם נסיון של יותר מעשור, לא נזיק לשאור שלה.

למעלה