שאלת רכיבה...

שאלת רכיבה...

לפני כמה שבועות לקחת את הבת של חברה טובה שלי (בת 12) לחווה של חברים.. יש שם סוסה חמודה שקטה ועצלנית שנקנתה מבית ספר לרכיבה כלשהו... הכנתי לה אותה לרכיבה ויצאנו למגרש.. ילדה שרוכבת כבר כמעט שנתיים...(אישית לא יצא לי לראות אותה רוכבת לפני כן) בלי הרבה בלאנס.. רגליים כמו בלרינה.. מדרבנת עם העקבים למעלה בבעיטות... לא רגועה עם המתג.... משחקת לסוסה בפה... העברתי לה "סידרת חינוך" ואחרי 30 דקות היא התחילה לרכב מצויין... וגם לה וגם לסוסה היה הרבה יותר נעים... שאלתי אותה אם בשעורי רכיבה לא העירו לה על הדברים האלה... כל מה שהיה לה להגיד זה..."המדריכה נותנת לנו לרכב ומדברת בטלפון" קיבלת צמרמורת ובחילה באותו זמן... יש לה גוף של דרסאג'ניקית... רגליים ארוכות.. ישיבה ישרה.. כמו נסיכה קטנה.... פשוט היה צריך לכוון אותה... מה עושים במצב כזה? לספר לאמא שלה או לא? אמא שלה גם רוכבת...היא הייתה יותר בתחום של המרוצים והפסיקה לגמרי לפני שנה.... אני מפחדת שהיא תכעס ותוציא את הבת שלה משעורי רכיבה... מה עושים?

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif עושים

לא רק לספר לאמא של הילדה, לדעתי יש לאמא מחוייבות לספר ולהתלונן בפני בעל החווה. זה חוסר אחריות של מדריך שלא לדבר על החוצפה של לדבר בטלפון בזמן שיעור. חוץ מזה שאם זו הייתה החברה שלי הייתי רוצה את הטוב ביותר לה ולבת שלה. היא חייבת להיות בעניינים

dixie chick

New member
יש עוד אפשרות

לפעמים גם רוכב טוב שרגיל לבטחון ולמנהיגות של סוסים מסויימים או מדריכים מסויימים מתנהג אחרת בסביבה שונה בעיקר ראיתי את זה אצל ילדים ילד שרגיל לסוסים מסויימים\ שיטת עבודה מסויימת\ הנהגה מסויימת, יתנהג שונה בחווה אחרת לנוכח סוסים שונים, זה לא בסדר, אבל זה מצב חצי "היסטרי" שבו מה שהם כן יודעים פורח לו דרך החלון... אני פעם ארחתי אצלי בחווה שתי בנות ששתיהן מתחרות כבר בחווה אחרת לאחת מהן נתתי סוס מעולה (שקט ורגוע) עם המשימה הפשוטה יחסית של לחמם אותו- כלומר לתת לו המון חופש ולזוז במעגלים גדולים לשני הכיוונים בכל המקצבים סוס ב"יס שהילדים ששמתי עליו יכלו לעשות את זה והיא לא הצליחה לגרום לו להרים אפילו רגל נכונה בקאנטר... למשל את אומרת שברגע שנתת לה את ההכוונה הזאת (מספיק לפעמים שקט נפשי שמציף את הידע שלה) בלתת לה הוראות שאיתן מגיע גם הבטחון (בך בסוסה ובסביבה החדשה), היא השתפרה מאוד הבטחון ברכיבה חשוב מאוד וקובע כ"כ הרבה לגבי הישיבה והעבודה... הוא ממש הבסיס של הבסיס

השאלה היא...

אם לא צריך להחזיר ילדה כזו לשעורים פרטיים... היא רוכבת בקבוצה עם עוד 4 ולפעמים 5 ילדים אחרים... עם מדריכה שמדברת בטלפון...

fliperit

New member
זאת בעיה שניתו לפתור בשיעור קבוצתי

אם רק המדריכה תשים לב אליה

ועוד שאלה בקשר לסטליון...

מה אתם חושבים בקשר לשעור רכיבה פרטי על סטליון?? (לבד במגרש למישהיא שהרכיבה שלה ביינונית פלוס)

תלוי מה האופי שלו../images/Emo107.gif

אם הוא רגוע, למה לא? היה אצלינו סטאליון בחווה שאפילו מתחילים (גם כאלה שזה שיעור ראשון שלהם) היו רוכבים עליו, גם בשיעורים קבוצתיים לפעמים, אבל הוא היה משהו מיוחד. חשוב כמובן לשמור שלא תהיה סוסה מיוחמת באזור.
ואני מניחה שלבד במגרש הכוונה לשיעור פרטי ולא לממש לרכב לבד, בלי מדריך...

fliperit

New member
מדברת בטלפון?

ברור שלהגיד לאמא! זה שיא החוצפה, שלא לדבר על חוסר בטיחות. ברוב האזורים בארץ יש הרבה חוות...אם הם ימאסו בחווה הזאת אפשר לעבור לחווה אחרת...לא נראה לי שזה יגרום לה להוציא אותו משיעורי רכיבה לאלתר

../images/Emo45.gif למרות שאני לפחות../images/Emo107.gif

הייתי מבררת את המקרה ואת הנסיבות שלו, אולי זה משהו ממש חד-פעמי או משהו. אבל אם זה נעשה באופן קבוע ו/או מסיבות לא מוצדקות, זה ממש חוצפה וחוסר אחריות. גם לפי דעתי זה ממש לא בסדר אם היא לא מקבלת מספיק יחס, חשוב להגיד לאמא, אבל להסביר לה גם שלא צריך להפסיק עם הרכיבה בגלל זה. תמיד אפשר להחליף מדריך או לעבור חווה.

למעלה