שאלת רכיבה חשובה

ZAXXON

New member
שאלת רכיבה חשובה

קראתי בפורום את כל מה שיכולתי לקרוא, אבל לא מצאתי תשובה. אני רוכב על ZX6 ובלי להתבייש אני אומר שכרגע האופנוע קצת גדול עלי, אני לא מתקרב אפילו להוציא ממנו את מה שהוא יודע, יש לי עוד הרבה מה ללמוד. בכל מקרה, שמתי לב שבכל פעם שאני מגיע לסיבוב מהיר שנראה לי הדוק מדי, אם אני דווקא ממשיך את הסיבוב (אחרי שאני מאט מספיק) אבל עם גז קבוע, האופנוע לוקח את הסיבוב הרבה יותר טוב מאשר אם אני מגיע לסיבוב מהר, מאט קצת, ואז נכנס אליו עם גז סגור. מבחינת מהירות הכניסה אפשר להגיד שאין הבדל. אבל יש הבדל משמעותי ברכיבה בתוך הסיבוב עצמו, בשיא שלו. מי יודע להגיד לי למה זה?

C O L T

New member
בגלל השינוי בהיגוי תוך כדי האטה

אתה בבלימה, המשקל עובר קדימה, ההיגוי הופך עצבני יותר. אם האופנוע "רגוע" אז ההיגוי הרבה יותר נייטרלי ורגוע גם כן. כל זה לעניות דעתי.

malganis

New member
אני מנחש

אולי עם גז פתוח אתה משחרר טיפה את הידיים ואז הכידון משוחרר יותר. הכי נכון זה לבצע את פקודת ההטיה בסוף ההאטה ואז בעדינות להתחיל לפתוח גז ליציאה מהפניה. הכי הכי נכון זה ללמוד בצורה מסודרת את כל נושא הרכיבה (גידי פרדר "רכיבה מתקדמת", כפיר לוין "Pro Riding"), מה שאומר, תנוחת רכיבה, מבטים, כניסה לפניה ועוד ערימות של מידע שלא כדאי לך לנסות ללמוד בקריאה מהכתוב או על הבשר החי.

Nihil F2

New member
לרכב "בלי ברקסים" עוזר מאד.

הכוונה לא להיכנס ראש-בקיר ולהגיד "לא נוגע בברקס לא משנה מה!!!" הכוונה לבלום הרבה לפני הפניה למהירות מתאימה, מוקדם מאד מהרגיל ואז להכנס לפנייה בלי לחץ, במהירות מתאימה. תנסה את זה ותראה שהפניות יזרמו הרבה יותר חלק כי ככה תרגיש באמת כמה אתה צריך לבלום במצב רגיל. כרגע אתה מתקרב לפנייה, נלחץ, לוחץ על הברקס. האופנוע מרגיש לא טוב ואתה בולם עוד. אז אתה מוריד את היד מהברקס ופתאום הכל סבבה וניראה לך שיכולת להכנס 10 קמ"ש יותר מהר "אם רק הייתי בולם פחות..." http://www.fullgaz.co.il/archive/jan-06/news/fg19274-keith-code-braking-lessons.php

ZAXXON

New member
אני לא מדבר על ברקסים

קחו תסריט: 1) מתקרב לסיבוב במהירות שהיא גבוהה מדי לסיבוב. בולם קלות עם הקדמי, יורד למהירות הנכונה, נותן את פקודת ההיגוי (בשלבב הזה אני לא בולם יותר), ממשיך את הסיבוב עם גז קבוע אבל ללא האצה כלשהי, כלומר הגז הוא כזה ששומר על השרשת מתוחה ועל המהירות, לא יותר. מגיע לאפקס ומתחיל להאיץ. 2) מתקרב לסיבוב במהירות שהיא גבוהה מדי לסיבוב. בולם קלות עם הקדמי, מוריד את המהירות, נותן את פקודת ההיגוי (בשלב הזה אני לא בולם יותר), נכנס להטייה אבל הגז סגור. המהירות מספיק גבוהה ולא גורמת לי לשינוי קו או משהו כזה. ברור שנוצרת האטה מסויימת בגלל שהגז סגור, אבל לצורך הויכוח בואו נאמר שהסיבוב הוא בירידה, ונניח, לצורך הויכוח, שלא נוצרת האטה כמעט בכלל. מגיע לאפקס ופותח גז. מבחינתי וממה שראיתי, מהירות הכניסה ב- 1 היא המהירות הנכונה וזה מאפשר לי להמשיך עם גז. לעומת זאת, מהירות הכניסה ב- 2 גבוהה טיפה, עדיין במסגרת מרווח הטעות המתאים (לא לשכוח, אני לא על מסלול ולא מתחרה עם אף אחד). בגלל המהירות הטיפה יותר גבוהה אני לא ממשיך עם גז, אולי בגלל חשש כלשהו. התוצאה של 1 היא סיבוב הרבה יותר קל וחלק מ- 2. זה ברור לי. למעשה, אחרי שאני מכיר את הסיבוב אני הופך את 2 ויוצר ממנו 1 אחרי פעם או פעמיים, והתוצאה מבחינתי היא רכיבה חלקה יותר. אני רוצה להבין למה, ברמה הפיסיקלית, אפשרות מספר 1 עובדת טוב יותר למרות שהמהירות בסיבוב עצמו היא אותה מהירות.

Full Throttle

New member
כשאתה על גז קבוע, המתלים מאוזנים.

מה שמקנה יכולת שליטה טובה יותר (פקודות היגוי תוך כדי הטיה למשל) ותחושת ביטחון גבוהה יותר. לעומת אם אתה בבלימה תוך כדי הטיה, או לחילופין בהאצה, כשאין איזון במתלים...

מיצו

New member
למרות שנראה לך שהאופנוע נמצא באותו מצב,

הרי שבעצם הוא לא. רכיבה בגז סגור יוצרת לחץ על המתלים מקדימה ואילו רכיבה על גז קבוע שומרת על האופנוע "מיושר" מבחינת המתלים. ושמישהו יסביר לי למה למען השם קוראים לזה "מתלים" כשזה ממש לא מתלים. לא במובן הטכני שלהם כמובן.

Test For Echo

New member
../images/Emo178.gif עזוב את זה. ניסית פעם להבין מאיפה

המושג "פעם שלישית גלידה"? תקבל
\
אם תריץ חיפוש בגוגל.

Dungeon

New member
אתה לא יכול לשמור על מהירות קבועה בפנייה מבלי

להגביר את הגז. ככל שזוית ההטיה גדולה יותר דרוש יותר גז כדי לשמור על המהירות. כמו שאמרו השאר, כשאתה על הגז אתה לא מקפיץ את המתלים.

Dungeon

New member
אתה לא יכול לשמור על מהירות קבועה בפנייה מבלי

להגביר את הגז. ככל שזוית ההטיה גדולה יותר דרוש יותר גז כדי לשמור על המהירות. כמו שאמרו השאר, כשאתה על הגז אתה לא מקפיץ את המתלים.

34TK

New member
לא נכון.ככל שהאופנוע מ"מוטה" הצידה כל קטנים

עומסים על הצמיגים ,מה שמטבטא בעליה לא מורגשת בסל"ד רק מיפני שלמנוע לא דרוש כל הכוח אשר "נקבע" לו ע"י המיצערת.

Dungeon

New member
לא הבנתי מה אמרת אבל כשאתה מטה את האופנוע

קטן קוטר הגלגל (אתה עובר מהמרכז העבה לצד) ולכן שמירה על כמות גז זהה כמו בכניסה להטייה תאט את האופנוע.

כשאתה סוגר גז

האופנוע בעצם מתחיל "ליפול" לכיוון שאתה רוצה אם תפתח יותר מדיי גז האופנוע יתחיל לעלות ולהתיישר לכן צריך לשמור על גז קבוע בכדי לשמור על גובה ההטייה שאתה רוצה אם תמשיך עם גז סגור האופנוע ימשיך "ליפול" וזה יקשה עלייך את הפנייה למרות שבאת יותר מהר עדיין אין מה שייתן "קונטרה" לאופנוע להישאר בגובה ההטייה הרצוי. וכמובן יש את כל עניין חלוקת המשקל והמתלים של האופנוע שנטחן מספיק בשירשורים הנוספים.

למעלה