שאלת ריתוך

yos1232

New member
שאלת ריתוך

עקב צורך בריתוך השער שנשבר (ורצון קודם להתנסות ברתכות) קניתי רתכת חשמלית 180 אמפר. אחרי הנסיון הראשן הבנתי שאיני יודע לרתך ואני מבקש סיוע מיומנים ממני בנושא ריתוך. הבעיות - באלקטרודה 2.5 הורדתי את האמפרז' לסביבות 120 , ואני מנסה לרתך בין 2 פרופילי ברזל מגולוון . בדרך כלל נסיון הריתוך לא עולה יפה - האלקטרודה נדבקת לפרופיל וניתקת במשיכה - וכשכבר הצלחתי לרתך התברר לי שחוררתי את הפרופילים. ניסיתי גם לרתך פח 10 מ"מ שהריתוך בכלל לא עשה עליו רושם והדבקה בדבק פלסטי היתה חזקה יותר. מישהו לטיפים ? מה מוביל בקשר לקביעת אמפרג' - עובי האלקטרודה או עובי הפריטים לריתוך ?

רוני1955

Active member
בבקשה

יש כאן כמה סרטוני הסבר. אני מקווה שתסתדר עם האנגלית כאן. http://www.expertvillage.com/expert/1157.htm

רשר

Well-known member
מנהל
ריתוך ידני ברתכת זולה מחייב הרבה נסיון

לכן אם רצונך להמשיך בכך קנה 1 ק"ג אלקטרודות אסוף כמה ברזלים והתחל להתנסוך, מתחילים ממלוי ברזל זוית בשורות עד לישור הזוית למשולש (חיתוך במשור לבדיקת הביצוע) ההמשך בחיבור שני פלחים עבים (5 מ"מ לפחות) משני הצדדים (בדיקה בחיתוך) רק לאחר אימון תוכל להתחיל לנסות להתעסק עם מגולבן ופחים דקים, בכל מקרה אלק' 2,5 מ"מ 75-90A מקסימום, 120A זה לחיתוך לכן נחתך לך הפח,

yos1232

New member
רשר תודה...ועוד שאלה.

האם קביעת האמפרג' על 75-90 אמפר תקף לכל ה עוביי הברזלים? כלומר גם ברזל זוית וגם פח 0.3 ס"מ מרתכים עם אותו אמפרז' ?

רשר

Well-known member
מנהל
לא!!! לכל עובי זרם שונה ועולה

שוב חבל על הדיבורים אין אפשרות ללמוד ריתוך בכתב - רק נסיון והרבה מאוד, אישית אני מרתך מדי פעם ולמדתי בתיכון ריתוך אבל איני מחשיב עצמי כרתך מחוסר נסיון והתוצאות לרוב בהתאם!!

thezx

New member
חחחהה

אני חייב לאמר שהציפיות שלך מצחיקות אותי. מעבר לכך ברתכות קטנות על פרופילי ברזל נסה לעבוד סביב ה90 אמפר בגישתך לריתוך תוודא גישה של זוית בין 30 ל45 מעלות בין האלקטרודה לקו הריתוך ולך עם גישה עדינה אין צורך לדחוף את האלקטרודה בכוח אפילו הייתי ממליץ לגרור אותה בעדינות מעל נקודת הריתוך ולעבר הריתוך ושיהיה בהצלחה

THE UNDER TAKER

New member
גם רתך מקצועי כמוני נופל בפחים דקים

דווקא בגלל הרצון לגמור את הריתוך בפעם אחת ואז יש חור .
פחים דקים יש לרתך בפיקים , לתת פיק , לתת לריתוך להתקרר ואז שוב .
עצה חשובה היא להשתמש באלקטרודה 2 מ"מ ולא 2.5 מ"מ .
הדבקות , יש למרוח את האלקטרודה על החומר כמה פעמים עד שהיא תדלק , או לשים אותן בתנור ב 50 מעלות .
ריתוך שער בדרך כלל מצריך ריתוך ורטיקלי , זה נעשה מלמטה למעלה כאשר מדלגים מצד לצד ועולים תוך כדי כך .
קודם כל נסה את כוחך על פלטות ורק לאחר מכן נסה לחבר בין פלטות .
על אריזת האלקטרודות יש טבלא והמלצה של האמפר הרצוי .
אם אתה באמת רוצה להכנס יותר עמוק לנושא כדאי לקנות מסיכה אלקטרונית היום זה לא יקר 300 ש"ח הבעיה של רתכים מתחילים היא : שהם לא רואים היכן האלקטרודה לפני הריתוך . לחלופין , היות ואתה לא מרתך הרבה , תשתמש בזכוכית יותר בהירה . לכשתלמד יותר תחליף אותה ליותר כהה .
פח מגלוון : יש להשחיז את מקום הריתוך , קודם לריתוך ורק אח"כ לרתך .
יש לקבע את הפרופילים עם קלמרות שלא יזוזו בריתוך

yos1232

New member
הייתם לי לעזר. תודה רבה.

מדיבורים לא נכנסים להריון והשבוע אתחיל ליישם את הלימוד האמיתי.

fireman

New member
אני חושב שטעית בפורום

למרות שקיבלת תשובות, הפורום המתאים לשאלות מסוג זה הוא פורום 774 - עשה זאת במו ידיך.

למעלה