שאלת רישיון

diday

Member
ראיתי פעם קישור לתנאי רישיון נהיגה בממלכה

ואם אני זוכר נכון, אחד התנאים היה שהרישיון נעשה בפועל באחת ממדינות האיחוד, הונג קונג, יפן, קוריאה, אוסטרליה ועוד כמה מדינות, ורישיון של מדינה שלישית שהומר באחת ממדינות אלה לא מקנה את הזכות לרישיון בריטי.
יתכן שבית המשפט האירופאי יפסול את התקנה המקומית, אבל לא הייתי סומך על כך ולא הייתי רוצה להיות זה שצריך לבקש את עזרת אותו בית משפט.

אספרסו2

New member
אבל היא לא זקוקה לרשיון בריטי

היא רשאית לנהוג,במושב הימני,בצידו השמאלי של הכביש,עם רשיון נהיגה אוסטרי.

אני נהגתי בהולנד עם רשיון גרמני,נעצרתי לא פעם ולא פעמיים,השוטרים ההולנדים ,שחשדו תמיד לכיוון הסמים
קיבלו את הרשיון הגרמני כמסמך תקף.

Nobilis

New member
כפי שכתבתי בהודעה למטה

במקרה של בריטניה, אם הרישיון האירופי הושג לאחר המרה מרישיון שאינו אירופי הוא לא מקבל יחס מיוחד לעומת רישיון ישראלי. יש שם גם עלון ממשלתי שמסביר את זה.

כלומר - היא יכולה לנהוג עם הרישיון המומר התיאורטי (והלא שימושי בעליל) ל-12 חודשים בלבד, ואי אפשר להמיר אותו לבריטי. צריך להוציא רישיון מקומי.

האם שוטר שעוצר אותה יתחיל לפשפש בספירת הימים שלה בבריטניה? כנראה שלא, בדיוק כמו שלא יתחיל לפשפש אם אדם יראה לו רישיון ישראלי. הבעיה היא שברמה החוקית לאחר שתעבור שנה היא נוהגת ללא רישיון בתוקף, והמשמעות במקרה של תאונה (ביטוח, וכו') עלולה להיות חמורה.

אספרסו2

New member
אבוי.

היית עונה פה קודם וחוסך שלל התכתשויות,ריבים והכפשות.

הבריטים אכן מתבדלים מנוהג הנהיגה האירופי.

een ogenblik

New member
אם היא הייתה כותבת בפורום עוברים לאירופה

היא הייתה מקבלת את התשובה הרלוונטית (שעדין היא מסרבת לקבל, כי זה לא עונה את התשובה שהיא רוצה לשמוע).

ברצינות, פורום עוברים לאירופה הוא הפורום לשאלות שכאלו, וחבל שהשירשור הזה נפל על חגים, בהן מהנהלות לא יכלו לכתוב לה בעצמן את זה. אולי זה היה משכנע אותה שזה מה שעליה לעשות, במקום להתווכח, להאריך את השירשור, ולהסתבך.

עכשיו ענית תשובה עניינית, למעלה זה היה רק

נו נו נו ..

דבר שני, בדומה למה שאספרסו העלה, האם הם דורשים שאהיה תושבת או לא. לכן , השאלה שלי התאימה לכאן, לאנשים שגרים באוסטריה עצמה. מה דרשו מהם כשהם באו להוציא רישיון נהיגה.
ועם כל הכבוד לדרישה של הבריטים, גם באוסטריה וגם בישראל נוהגים בצד שמאל. אני עברתי תיאוריה וטסט ואושרתי לנהוג בישראל. אם באוסטריה מאשרים אותי כנהגת בגלל האזרחות ובגלל ההסתמכות שלהם על רישיון הנהיגה הישראלי ומאפשרים לי לקבל רישיון נהיגה , ואם הבריטים , למרות שהאוסטרים נוהגים בצד ימין, מקבלים את הרישיון שהאוסטרים ינפקו לי, הם בעצם מסתמכים על הרישיון האוסטרי, שמסתמך על הרישיון הישראלי שהוצאתי אחרי דם יזע ודמעות.

סוכנות ביטוח במקרה לש תאונה תבדוק אם יש לי רישיון קביל. נקודה. לא מה המקור שלו.
וכמו שאמר אספרסו, אנשים כל הזמן נכנסים ויוצאים ממדינות ועוברים, אז? יש לי כתובת באוסטריה, אני אכנס למדינה ואשהה שם חודש (מבחינתם בכתובת, מבחינתי באכסניה), והוכיח שגרתי בכתובת (מה גם שאם אני נוהגת אז אין בכלל דרך להוכיח אם הייתי או לא הייתי או אם נכנסתי או לא נכנסתי לאוסטריה כי אין בדיקת גבולות), והנה אני מביאה את כל מה שצריך. השאלה היא שוב, מה צריך? הוכחת תושבות? מה זה אומר? מגורים, עבודה, קופת חולים? או רק אזרחות וכתובת מגורים עדכנית?

tch111

New member
יקירתי, אני לעולם איני מלגלג,

אולם בכדי שיבינו אותך תתרגלי לך שנהיגה בצד שמאל כוונתה נהיגה בצד שמאל של הדרך, כמו באנגליה למשל, נהיגה בצד שמאל אין כוונתה שאת נוהגת (יושבת) בצד שמאל של הרכב.
מאוד מטעה ומבלבל איך שאת כותבת.

אתה צודק...אני אשים לב לפעם הבאה

אני כותבת בהיסח הדעת ולא תמיד יש לי זמן (ילדים שצורחים ברקע) להתחיל לבדוק טעויות הקלדה/כתיב/דקדוק/מבנה.

אבל תודה על הערה.

tch111

New member
איזה כייף שיש לך עדיין ילזים שצורחים

diday

Member
מה שאדם מעיד על עצמו, בדרך כלל לא שווה הרבה

אבל אני יכול להעיד שבמקרה שלך זה נכון. אינך מלגלג.

een ogenblik

New member
לא עניתי לך

את השאלה שלך את צריכה לשאול בפורום עוברים לאירופה. אין לי משהו אחר לומר לך. פורום עוברים לאירופה הוקם כדי לענות על שאלות שכאלו.

diday

Member
קצת יומרני מאדם שלא מבין את ההבדל בין

permanent residency לcitizenship ומושגים בסיסיים אחרים, להיות כל כך בטוח בחוקים שונים.
מה שלא יהיה, מאחל לך שיהיה בסדר.

Nobilis

New member
הרישיון האוסטרי המומר לא יתן לך כלום

אם הרישיון האירופי הושג כתוצאה מהמרת רישיון לא אירופי, הוא טוב ל-12 חודשים בלבד (בדיוק כמו הישראלי) ולא ניתן להמיר אותו לרישיון בריטי.

ראי כאן:
https://www.google.co.uk/url?sa=t&r...5oGIAQ&usg=AFQjCNHZ59XBNRPfS0cEdqRfHpqJ9DFFYg
תחת
EU/EEA licences issued in exchange for licences from elsewhere

במילים אחרות - הרישיון האוסטרי לא יתן לך כלום לעומת הישראלי. תתחילי ללמוד לתיאוריה.

אני היית במצב כמעט זהה לשלך

וגם אני נאלצתי לעבור טסט ותיאוריה באנגלית אחרי שנה שנהגתי עם הרישיון הישראלי.
אני יודעת שזה לא זול אבל היות והיה לי כבר רישיון וברור שאני יודעת לנהוג (בעלי קצת חולק עליי
) אז לקחתי בסה"כ 4 שיעורים וכך גם ניגשתי לטסט.
בבית הספר לנהיגה נתנו לי תוכנה מיוחדת ללימוד התיאוריה והכל הסתדר במהירות וללא הוצאות מרובות.
נראה לי שאין כל כך ברורות בעניין!

תאמיני לי שכעת המצב שלי חזר לקודמו היות ואני נוסעת בקיץ לצרפת ואני צריכה לעשות את כל התהליך הזה מחדש ב צ ר פ ת י ת. והאמת שאין לי מושג ירוק בשפה זו
.
שיהיה לך בהצלחה,

פג תוקפו של הבריטי והיות ואיני גרה שם יותר

הם אינם יכולים לשלוח לי חדש ואז נראה שאאלץ לעשות מחדש

MayFebruar

New member
תודה רום קינמון שאירגנת לנו

מסיבת סוף השנה שווה! חבל שפיספסתי

(הכל ברוח טובה, כן?
)

חברים,
לכל אחד מותר לשאול מה שהוא רוצה וחושב שיקבל עליו מענה כאן. מותר ואף רצוי להפנות לפורומים שרלוונטים יותר לדעתם, אבל אין צורך להתווכח אם מישהו מסרב לכך.

ולרום קינמון, אני אכן מסכימה שהשאלה יותר מתאימה לפורום עוברים לאירופה. אומנם קוראים לו 'עוברים' לאירופה, אבל הוא מתעסק גם עם עיניינים ביוקרטיים שקשורים לחיים באירופה ולכן רלוונטי גם לגולשים שחיים באירופה. כמו כן, יש שם גולשים שלא גולשים כאן שיכולים גם לענות לך.
אין שום רע או פסול בלשאול כאן אבל אני ממליצה לך לשאול גם שם כדי לקבל עוד תשובות והתייחסות עיניינית יותר לשאלתך.

MayFebruar

New member
השרשור סגור!

השרשור הזה נסגר.
נא לא לענות בו יותר.
הודעות נוספות ימחקו.
טענות אפשר לשלוח לי במסר או בפורום משוב.
תודה.

למעלה