שאלת ריענון

• פותח הנושא 5101
  • פורסם בתאריך

5101

New member
שאלת ריענון ../images/Emo43.gif

שלום, אני וחבר יורדים לאילת מחר. הוא זקוק לצלילת ריענון (לא צלל שנה וחצי). אני לא. חשוב לו שנצלול יחד כל הצלילות (בסה"כ 2 היות ואנו לחוצים בזמן). ככל הנראה אצטרך להצטרף לצלילת הריענון שלו , ואחר כך נצלול לבד יחד. איך ואיפה ניתן לעשות צלילת ריענון שתעניין גם אותי כמתלווה? מה עומק הצלילה המירבי המותר לצלילה חוזרת לאחר צלילת ריענון? המלצות לאתרים מעניינים בהתאם למגבלות תתקבלנה בברכה.

אבי ע

New member
תשובה חלקית ../images/Emo39.gif

במצבים דומים בעבר, תמיד איפשרו לי להצטרף לרענון ללא תשלום (פרט לאויר). בדרך כלל גם את חלק מהתרגולים של זוג עשיתי עם בן/בת הזוג שנזקקו לרענון (במקום שיעשו זאת עם המדריך), וזה כמובן ערך מוסף לזוג צוללים שעומדים לצלול יחד. מצד שני, תמיד זה היה במועדונים שבהם אני מוכר היטב, ואיני יודע מה תהיה המדיניות לגבי צולל לא מוכר. אם תנסה בסיאם, מנטה או מרינה דייוורס אני מאמין שיילכו לקראתך, תוכל גם לציין שהופנית מפורום הצוללים. בכל אחד ממועדונים אלו, וגם באחרים, אני מניח שתפיק לא מעט מהצטרפות לצלילת הרענון.

עקרבנון

New member
תוספת קטנה ששכחתי

לתשומת לבך סעיף 4 בהנחיה, וכעת לשקולך אם אתה רוצה להצטרף לצלילת הרענון.

5101

New member
תודה , נראה לך ממש מעשי ?

צלילת ריענון בגובה עמידה ? איך אפשר לתרגל איזון , מה זה שנירקול או צלילה ?

קותי

New member
מעשי לחלוטין.

לא כתוב שכל הצלילה נעשית בגובה עמידה. רק ההתחלה. הכוונה היא לכל התרגולים של הסרת מסיכה, נשימה ללא מסיכה, גילוי וסת וכו´. את אלה טוב לעשות בגובה עמידה מכיוון שאם ישנה בעיה והמרוענן קופץ, שיקפוץ מעומק של מטר וחצי ולא יותר.

5101

New member
אין ספק שזה שמה שאתה אומר

הגיוני ומובן. שים לב לסעיף 4 בחוזר שעקרבנון הציג , משם לא ניתן להבין אחרת: התרגול המעשי יבוצע בגובה עמידה בלבד. קרי , התרגול התיאורטי (בלה בלה
) בחוץ/במועדון , והתרגול המעשי היינו הצלילה בגובה עמידה. האם מישהו כאן באמת עושה את הצלילה כפי שהרשות מנחה בגובה עמידה??? ואם אתה צודק , מה שנראה יותר סביר , היכן אפשר לבקש לעשות את הצלילה , כלומר באיזה אתר? או שמא זו החלטה בלעדית של המדריך?

קותי

New member
שוב צריך לדייק

ואני מצטט את הנוהל שעקרבנון צירף: " ... יחל החלק המעשי של הרענון בעומק עמידה בלבד". לגבי האתר, בהרבה מאד אתרים באילת הצלילה מתחילה בגובה עמידה ולכן זה לא ממש משנה איפה זה יתבצע. לגבי מי קובע איפה, תרים טלפונים למועדונים ותבדוק האם הם מאפשרים לבחור את המקום לצלילת ריענון או שהם מקיימים את זה הכי קרוב אליהם למועדון. הדברים האלה משתנים מעת לעת וכדאי לקבל מהמועדונים אינפורמציה מעודכנת.

צלילת ריענון

לידעתך זוהי הוראה חדשה שיצאה רק לפני מספר ימים ואכן כן יש את חלק מהריענון תאורתי וחלק מעשי . ידוע לי על מועדון בים תיכון שמתחיל את החלק המעשי בבריכה וממשיך בים . אני ממאמין שבעקבות הלחץ שמפעילה הרשות לצלילה לאחרונה המועדונים יאלצו לבצע את הנוהל .

עקרבנון

New member
מרבית המועדונים לא יסכימו

לצרף צולל ללא בן זוג למדריך + חניך בצלילת ריענון, המדריך, כל תשומת ליבו היא לחניך שברענון, והוא בשום אופן לא יכול לעזוב אותו לטובת סיוע לצולל אחר, החניך בשלב הרענון אינו מוגדר כצולל מוסמך ולכן גם לא נחשב לבן זוג, להערכתי כל מועדון סביר יסרב לצרף צולל נוסף לצלילה כזו, (אלא אם תהיה עם בן זוג אחר, שתמצא במועדון למשל), במידה וכן יסכימו זה סימן רע לגבי אותו מועדון. כמו איך שאמר פעם שו "אני לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי"

אבי ע

New member
לגראוצ´ו-נון ואחרים... ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

מה שכתבת נראה לי לא נכון. רענון אינו בהכרח 1:1, בהחלט ייתכן רענון של שני חניכים יחד עם מדריך אחד, איני זוכר מה ההגבלה אך נדמה לי שכמוה כמו בקורס. מכל מקום ודאיוודאי ששני חניכים למדריך אחד ברענון זה מותר, חוקי ואפילו רצוי. אם אכן ניתן לעשות רענון ליותר מחניך יחיד, מובן שאין כל בעיה בטיחותית שלמרוענן אחד יצטרף בן זוג, בתנאי שיישאר לידו. הבעיה היחידה היא שיקול פיננסי של המועדון, היינו אם לגבות מבן זוגו של המרוענן עלות של רענון או לא. לגבי רענון במי אפסיים - סביר שהרענון חייב להתחיל בגובה עמידה לכמה תרגולות בסיסיות ובפרט לוודא שאין בעיית הפרדה. לאחר מכן, כל מועדון סביר המוכר לי מכניס לעומק של כ-3 מטרים לתרגולות מועמדות, ולאחר מכן מרענן את שלב התנועה וההעמקה עד לעומק 12 מ´. זו בהחלט יכולה להיות צלילה נחמדה, מעבר לתרגול שבדבר.

אילוניק

New member
ומה קורה אם

המרוענן צולל עם החבר שלו והמדריך וקוראת תקלה לחבר של המרוענן בעומק 12 מטר האם המדריך אמור לעזור לו או לא ואם עלה עליית חירום ועזר לחבר מה דינו של המרוענן ששילם עבור ריענון יש הרבה חומר למחשב וקבלת החלטה במקרה כזה לפני שנתיים עשיתי לבני צלילת ריענון ורציתי לרדת לצלם והמדריך במרינה דייברס טרח להסביר לי שהוא צולל עם בני ואני מבחינתו צולל צלילת סולו וזה על אחריותי כך שכנראה זו צריכה להיות החלטה ברמה אישית של מדריך וכנראה גם על אחריותו אלה אם כן יש נוהל מסודר אילוניק היפה IHB

fmis15

New member
כללי ואופן ביצוע צלילת ריענון

1. ההגבלה למספר המרועננים היא כמו בקורס (6 מרועננים). 2. דבר ראשון עוברים תאוריה והרכבת ציוד 3. הצלילה מתחילה בעומק עמידה, בדר"כ הראש נמצא כ -20 ס"מ מתחת לפני המים, ושם כאמור מבצעים תרגולי מסיכה, הנשמה בדו וסת ומציאת וסת. 4. לאחר מכן עוברים לצלילה עד לעומק של 12 מ´ (יכול להיות 20 מ´ אבל לא בטוח) ושם המרענן בודק את האיזון של המרועננים, שכן קשה לבדוק איזון בגובה מטר - שתיים. 5. חניית בטיחות (לעיתים בגלל העומק מוותררים ולעיתים מבצעים בכל מקרה ע"מ להזכיר למרועננים).

אבי ע

New member
תודה, שאלה והערה ../images/Emo39.gif

תודה על הסיכום הממצה. לדעתי העומק הוא 12 מ´ וזה גם הגיוני: כך עוברים את הקטע הבעייתי יותר באיזון ופימפום תוך העמקה, ומאידך מעומק כזה עליית חירום היא פחות מסוכנת מאשר מעומק 20 מ´ (למרות שעדיין אינה נטולת סיכון). שאלה: האם התבססת על נוהל כתוב כלשהו (ואם כן של מי)? הערה: אם כך, ברור שניתן לצרף חבר לצלילת הרענון ובלבד שיקבל על עצמו להתנהג בהתאם לתדריך (לא להתרחק, בעיקר).

פליפר.

New member
ערב טוב. אמנם באיחור אבל

יש הגבלת עומק לצלילת רענון והיא 6 מטר. הרעיון הוא שגם אם משהו משתבש - לא תהיה בעיה לעלות מיידית למעלה. קפיצה מ 12 מטר לפני המים היא מסוכנת מאד ("מפל לחצים" של 2:1). לגבי כמות הצוללים ברענון - אני אבדוק את זה - אבל לא נראה לי שאפשר 6 בניגוד לקורס שבו אתה מתקדם עם הקבוצה שלב אחרי שלב ויודע מה רמת המוכנות של כל אחד ומתאים לפי זה את הצלילה - בצלילת רענון אתה לא יודע מה המצב ונראה לי לא הגיוני לקחת 6 אנשים שלא צללו הרבה זמן ולרדת עם כולם ביחד בלי שאתה יודע מה מצפה לך. ההגיון שלי אומר 2 אולי שלושה אבל בטח שלא יותר מזה אבל אני אבדוק.

יאיר48

New member
צלילת רענון

היות וצלילת הרענון בדרך כלל רדודה אין לך כמעט מגבלה של צלילה לאחר מיכן. פרט לעייפות של בן הזוג. שישן טוב הלילה

צלילת רענון

צלילה רדודה זה אצלי 3-5 מטר ואין באמת כמעט מגבלה לאחר מכן, אך צלילת רענון אמורה להגיע ל- 12 מטר או יותר, וזה כבר בהחלט לא צלילה רדודה (נו, לפחות כך אני רואה את זה). כך שאני כן רואה מגבלות של צלילה לאחר צלילת הרענון. ז ה י ר ו ת
צלילה בטוחה

צחי א

New member
נדמה לי שבמועדון "סנובה" עושים

צלילות רענון, ולפי דעתי אפשר לבדוק שם את האפשרות להצטרף כצולל נוסף. המועדון נמצא מול אתר המערות ואני ממליץ עליו בחום. בהצלחה.

למעלה