ריבאונד והתנהגות פרועה
נראה לי שיש כאן שתי בעיות: א. תופעת ריבאונד ב. פרידה של הורים בקשר לריבאונד: יש ילדים, במיוחד אלה ההיפרים יותר, שהכדור משפיע עליהם פחות שעות, אפילו רק שעתיים במקום 4. תופעת הריבאונד קורית בגלל היעלמות מהירה של הריטלין ממחזור הדם, והדרך למנוע אותה היא למתן את היעלמות הריטלין, כך שייעלם בהדגה. ההמלצות הן, כפי שכתבה שותפתי לניהול, לעבור לכדור ארוך טווח יותר כמו SR או LA או קונצרטה, שמצוידים במנגנוני שחרור איטי. המלצה אחרת היא, לתת מנה קטנה מאוד של "ריטלין רגיל" כשעה לפני תפוגת הכדור (רבע כדור או יותר). כמובן שאת כל הבעיות שנגרמות מן הכדור, צריך לברר מול הרופא המטפל. כדאי שתבואי אליו מצוידת במידע הסתכלותי כמו: כמה זמן יש השפעה טובה של הכדור? מתי מתחילה ההתנהגות הפרועה? איפה קורית ההתנהגות הפרועה? בבית הספר? אצל אמא? אצל אבא? ב. פרידת הורים. גם אצל הורים נשואים שיש חילוקי דעות בין אבא לאמא. (תעשי חיפוש ותראי את הקיטורים שלנו על הבעלים). מתוך נסיוני, ילד מרגיש מהם כללי ההתנהגות בכל מקום ומשנה את התנהגותו בהתאם. לכן, אם האבא לא גר אתכם, חילוקי הדעות יכולים להפריע פחות. את צריכה לציין בפניה בנחישות ש"בבית שלי לא מתנהגים כך", ו"אני לא מתערבת במה שקורה בבית של אבא". אני חושבת שלגבי "קווים אדומים" חייבים לסכם עם האבא גישה אחידה. אבל צריך להקפיד לא להציב יותר מדי "קווים אדומים" כדי לא להיות במלחמה מתמדת עם הילדה ועם אביה.\ אצלי, למשל, למרות שאני מתנגדת לעישון, לא התווכחתי על זה עם הבת 14 המרדנית שלי, כי בעלי מעשן כבד ולא חשבתי שזה הגיוני לאסור עליה משהו שאני מאפשרת (בלית ברירה) בבית. היו עוד דברים שסלחתי לה עליהם, כדי להתמקד ב"קווים האדומים". אני בטוחה שמצבך כ"יחידה במערכה" הוא קשה, ומציעה לך למצוא קבוצת תמיכה או סדנת הורים, וגם דרך להגיע להסכמות עם הפרוד, למען בריאותה הנפשית של הילדה. וגם אנחנו תמיד כאן, קבוצת הורים גדולה עם נסיון מוצלח בהתמודדות הקשה והיומיומית עם ילדים עם הפרעות קשב. ברוכה הבאה!