שאלת רב קו

GoldenEyes

Well-known member
מגיעה תיירת מחו"ל לביקור
הנחיתי אותה לקחת רב קו בנתב"ג ,
השאלה היא , האם ניתן לקחת רב קו ריק ללא טעינה , ושאני אטעין אותו בבית ?

DAVIDADATO

Well-known member
מגיעה תיירת מחו"ל לביקור
כן, שתגיד לעמדת רב קו שהיא תתסדר בלהטעין אותו, כמו בארץ בעמדות על הקו

Ccyclist

Well-known member
מגיעה תיירת מחו"ל לביקור
1 - מנקודת המבט של הנוחתים עמדת הרב קו בנתב"ג נמצאת מימין ליציאה הראשית, באולם מקבלי הפנים.

2 - להבנתי חוזה חודשי אפשר להטעין על רב קו מזוהה בלבד, לא על אנונימי. אם השהות ארוכה מספיק ישתלם לה להשיג מזוהה + חודשי.

3 - היחס בין מחיר החודשי ליומי משתנה, בין 8 ל 16 יומיים לחודשי אחד. אם השהות היא של שבועיים או במקרים מסויימים שבוע פלוס - החודשי ישתלם יותר מסדרת יומיים ויחסוך התעסקויות חוזרות במהלך הביקור.

חופשי ארצי כולל רכבת עד 40 ק"מ ₪225
עלות חודשי במספר חוזים יומיים:

כולל רכבת עד 15, ₪18 = 12.5
כולל רכבת עד 40, ₪23 = 8.03

חופשי ארצי כולל רכבת מעל 75 ק"מ ₪610

כולל רכבת עד 75 , ₪37 = 16.4
כולל רכבת עד 120, ₪42 = 14.5
כולל רכבת עד / מעל 225 , ₪74 = 8.2

חופשי ארצי ללא רכבת עד 225 ק"מ ₪225

עד 15 ללא רכבת, ₪12.50 = 18
עד 40 ללא רכבת, ₪24 = 9.3
עד 75 ללא רכבת - אין באפליקציית הרב קו
עד 120 ללא רכבת, ₪32 = 7
עד 225 ללא רכבת, ₪54 = 4.1

20180530_171004.jpg

נערך לאחרונה ב:

GoldenEyes

Well-known member
1 - מנקודת המבט של הנוחתים עמדת הרב קו בנתב"ג נמצאת מימין ליציאה הראשית, באולם מקבלי הפנים.

2 - להבנתי חוזה חודשי אפשר להטעין על רב קו מזוהה בלבד, לא על אנונימי. אם השהות ארוכה מספיק ישתלם לה להשיג מזוהה + חודשי.

3 - היחס בין מחיר החודשי ליומי משתנה, בין 8 ל 16 יומיים לחודשי אחד. אם השהות היא של שבועיים או במקרים מסויימים שבוע פלוס - החודשי ישתלם יותר מסדרת יומיים ויחסוך התעסקויות חוזרות במהלך הביקור.

חופשי ארצי כולל רכבת עד 40 ק"מ ₪225

כולל רכבת עד 15, ₪18 = 12.5
כולל רכבת עד 40, ₪23 = 8.03

חופשי ארצי כולל רכבת מעל 75 ק"מ ₪610

כולל רכבת עד 75 , ₪37 = 16.4
כולל רכבת עד 120, ₪42 = 14.5
כולל רכבת עד / מעל 225 , ₪74 = 8.2

חופשי ארצי ללא רכבת עד 225 ק"מ ₪225

עד 15 ללא רכבת, ₪12.50 = 18
עד 40 ללא רכבת, ₪24 = 9.3
עד 75 ללא רכבת - אין באפליקציית הרב קו
עד 120 ללא רכבת, ₪32 = 7
עד 225 ללא רכבת, ₪54 = 4.1

צפה בקובץ המצורף 65197
תודה רבה על ההסבר המעמיק
אבל שאלה נוספת ברשותך
אם היא נשארת עד 4 בנובמבר נניח , החופשי חודשי מסתיים ב 31.10 , לא? ואז אצטרך להטעין לה שוה לנובמבר ?
או שה"חודשי" מתחיל מיום הטעינה ?

GoldenEyes

Well-known member
החודשי הוא למעשה 30 ימים אישי, מכל יום שתבחר לטעון אותו.

הימים של החודשי הקלנדרי שמתחיל לכולם בראשון לחודש פסו מהעולם וטוב שכך.
היי שוב
הכרטיס האנונימי בידי
אני נכנס לאתר של הופון כדי להטעין
יש רק חופשי יומי
אין אופציות אחרות , ואני רוצה חופשי חודשי
מה עושים?

תוספת:
לא ניתן לטעון באתרים שום חוזה
הלכתי לעמדת טעינה ליד הבית
חופשי חודשי לא ניתן לטעון על אנונימי , גם לא יומי
הדבר היחיד שניתן זה ערך צבור

נערך לאחרונה ב:

DAVIDADATO

Well-known member
היי שוב
הכרטיס האנונימי בידי
יש רק חופשי יומי
מה עושים?

תוספת:
לא ניתן לטעון באתרים שום חוזה
הלכתי לעמדת טעינה ליד הבית
חופשי חודשי לא ניתן לטעון על אנונימי , גם לא יומי
הדבר היחיד שניתן זה ערך צבור
אם אתה רוצה לקנות חופשי חודשי זה רק לעשות רב קו אישי, אנונימי נותן רק ערך צבור וחופשי יומי

GoldenEyes

Well-known member
אם אתה רוצה לקנות חופשי חודשי זה רק לעשות רב קו אישי, אנונימי נותן רק ערך צבור וחופשי יומי
אז זהו , שלא ידעתי
כי בתחילת השרשור רשמתי שמדובר בתיירת מחו"ל
כעת החכמתי , וגם היא

Ccyclist

Well-known member
היי שוב
הכרטיס האנונימי בידי
יש רק חופשי יומי
מה עושים?
ראה סעיף 2 בתגובתי הראשונה.

חודשי אפשר להטעין על רב קו מזוהה בלבד. זו מדיניות מכוונת של השיטה כדי לגרום לאנשים להוציא מזוהה.

אפשר להוציא רב קו מזוהה בעמדת הרב קו בנתב"ג בשעות שהם פתוחים (יש מידע באתר מ 2021 עם שעות פתיחה א-ה 08:00-18:00 והפסקה בין 13:00-13:30). יתכן שעם התרחבות הטיסות נוספו שעות.

ברוב המקרים התעסקות עם רב קו מזוהה מוצדקת רק אם השהות בארץ ארוכה יותר משבוע וחצי. בתגובה נפרדת בפורום חישבתי כמה כרטיסים יומיים עולה כל סוג חופשי.

אם השהות מעל שבועיים ומוצדק לדעתכם להוציא רב קו מזוהה אבל העמדה בנתב"ג סגורה: סע לנתב"ג כאשר הכרטיס האנונימי לתיירת מוטען במספר חוזים שיאפשרו לכם להגיע לעמדה בימים הקרובים. לנסיעה יחידה הביתה יתכן שהמחיר הטוב ביותר יהיה ערך צבור, לנסיעות ביום או הימים הראשונים יתכן שהמחיר הטוב יהיה כרטיס יומי. גגל עמדה להנפקת רב קו. קצת מתסכל להיסחב למקום כזה ביום הראשון בארץ אבל אם אתה מסדר לה גם סים מקומי היום הראשון בארץ הופך ממילא ליום התארגנות.

יש גם אפשרות להוציא כרטיס מזוהה באתר של רב קו, אבל כתוב "תעודת זהות" ואינני בטוח אם הם יקבלו צילום דרכון של אזרח זר. שווה לברר.

אינני יודע אם אפליקציות התשלום בסמארטפון פתוחות לאזרחים זרים אז אינני ממליץ עליהן.

GoldenEyes

Well-known member
ראה סעיף 2 בתגובתי הראשונה.

חודשי אפשר להטעין על רב קו מזוהה בלבד. זו מדיניות מכוונת של השיטה כדי לגרום לאנשים להוציא מזוהה.

אפשר להוציא רב קו מזוהה בעמדת הרב קו בנתב"ג בשעות שהם פתוחים (יש מידע באתר מ 2021 עם שעות פתיחה א-ה 08:00-18:00 והפסקה בין 13:00-13:30). יתכן שעם התרחבות הטיסות נוספו שעות.

ברוב המקרים התעסקות עם רב קו מזוהה מוצדקת רק אם השהות בארץ ארוכה יותר משבוע וחצי. בתגובה נפרדת בפורום חישבתי כמה כרטיסים יומיים עולה כל סוג חופשי.

אם השהות מעל שבועיים ומוצדק לדעתכם להוציא רב קו מזוהה אבל העמדה בנתב"ג סגורה: סע לנתב"ג כאשר הכרטיס האנונימי לתיירת מוטען במספר חוזים שיאפשרו לכם להגיע לעמדה בימים הקרובים. לנסיעה יחידה הביתה יתכן שהמחיר הטוב ביותר יהיה ערך צבור, לנסיעות ביום או הימים הראשונים יתכן שהמחיר הטוב יהיה כרטיס יומי. גגל עמדה להנפקת רב קו. קצת מתסכל להיסחב למקום כזה ביום הראשון בארץ אבל אם אתה מסדר לה גם סים מקומי היום הראשון בארץ הופך ממילא ליום התארגנות.

יש גם אפשרות להוציא כרטיס מזוהה באתר של רב קו, אבל כתוב "תעודת זהות" ואינני בטוח אם הם יקבלו צילום דרכון של אזרח זר. שווה לברר.

אינני יודע אם אפליקציות התשלום בסמארטפון פתוחות לאזרחים זרים אז אינני ממליץ עליהן.
תודה גם לך
החכמתי , וגם היא

Ccyclist

Well-known member
נראה לי שכן כי יש אופציה לבחירת שפות
שפות זה לא העיקר.

כדי שאפליקציות יעבדו עבור תיירים:

1 - צריכה להיות אופציה לפעול ללא חיבור מידע סלולרי, לפחות לכמה נסיעות ביום ההגעה אם לא יותר. לא כל תייר ישיג סים מקומי.

2 - צריכה להיות אפשרות לשלם בכרטיסי אשראי זרים.

3 - אסור שתהיה דרישה למספר זהות ישראלי או מספר שמתאים לאלגורית'ם שמוודא מספר כזה.

בלי התנאים האלו תייר זר לא יכול להשתמש באפליקציות.

גם כאזרח ישראל בחו"ל בלי תנאים 1 ו 2 אין לי איך להשתמש באפליקציות.

Ccyclist

Well-known member
שפות זה לא העיקר.

1 - צריכה להיות אופציה לפעול ללא חיבור מידע סלולרי, לפחות לכמה נסיעות ביום ההגעה אם לא יותר. לא כל תייר ישיג סים מקומי.

3 - אסור שתהיה דרישה למספר זהות ישראלי או מספר שמתאים לאלגורית'ם שמוודא מספר כזה.

אגב - אני לא בטוח מה אעשה בביקור הבא, בהנחה שלא תהיה עד אז רפורמה נוספת.

יש סיכוי שאשכור רכב לחלק מהביקור כי אחד המוקדים שאני רוצה לבקר הוא מקום מרוחק בטבע. מצד שני יתכן מאד שהקו האדום יהיה פתוח וארצה לחנוך אותו. אני רוצה גם לנסוע בקווים של נעים בסופ"ש. כתורם לשבוס טוב לראות את השלב הבא.

אם היה כרטיס שבועי אז הייתי כנראה מחלק את החופשה בין תקופה עם הרכב ושבוע בתח"צ תוך שהייה במקום מרכזי יחסית בגוש דן. בלי כרטיס שבועי שהייה בגוש דן תחייב התעסקות יומיומית עם ערך צבור או כרטיסים יומיים וזה קצת מעיק. יתכן שזו תהיה אחת הסיבות לקצר את החלק התח"צי בביקור.

הרב קו שלי אנונימי כי בזמנו היה כרטיס שבועי של גוש דן מורחב. אני לא יכול להטעין עליו את החודשיים של הרפורמה ויתכן שלא אהיה בארץ מספיק זמן שישתלמו.

מאד מעצבן שהרפורמה לא כוללת אלמנט של כירטוס שבועי, תקופת הזמן האידאלית לתיירות חוץ ופנים.

בביקור שעבר טיילתי במוקדים רבים ברחבי הארץ, 2,000 ק"מ בסך הכל, וזה הצדיק רכב לכל הביקור. בביקור הבא אני מתכנן להיות יותר עירוני ולכן אני רוצה לצמצם את שכירת הרכב לימים ספורים בלבד. יש לי ברירה ואני מקווה שהתחבורה הציבורית בארץ תקל עלי לעשות את הבחירה הנכונה, אבל כרגע המערכת לא בנויה לסוג המשתמש שלי.

מיקלוש77

Well-known member
אגב - אני לא בטוח מה אעשה בביקור הבא, בהנחה שלא תהיה עד אז רפורמה נוספת.

יש סיכוי שאשכור רכב לחלק מהביקור כי אחד המוקדים שאני רוצה לבקר הוא מקום מרוחק בטבע. מצד שני יתכן מאד שהקו האדום יהיה פתוח וארצה לחנוך אותו. אני רוצה גם לנסוע בקווים של נעים בסופ"ש. כתורם לשבוס טוב לראות את השלב הבא.

אם היה כרטיס שבועי אז הייתי כנראה מחלק את החופשה בין תקופה עם הרכב ושבוע בתח"צ תוך שהייה במקום מרכזי יחסית בגוש דן. בלי כרטיס שבועי שהייה בגוש דן תחייב התעסקות יומיומית עם ערך צבור או כרטיסים יומיים וזה קצת מעיק. יתכן שזו תהיה אחת הסיבות לקצר את החלק התח"צי בביקור.

הרב קו שלי אנונימי כי בזמנו היה כרטיס שבועי של גוש דן מורחב. אני לא יכול להטעין עליו את החודשיים של הרפורמה ויתכן שלא אהיה בארץ מספיק זמן שישתלמו.

מאד מעצבן שהרפורמה לא כוללת אלמנט של כירטוס שבועי, תקופת הזמן האידאלית לתיירות חוץ ופנים.

בביקור שעבר טיילתי במוקדים רבים ברחבי הארץ, 2,000 ק"מ בסך הכל, וזה הצדיק רכב לכל הביקור. בביקור הבא אני מתכנן להיות יותר עירוני ולכן אני רוצה לצמצם את שכירת הרכב לימים ספורים בלבד. יש לי ברירה ואני מקווה שהתחבורה הציבורית בארץ תקל עלי לעשות את הבחירה הנכונה, אבל כרגע המערכת לא בנויה לסוג המשתמש שלי.
אם אתה גמיש ביעדי הטיול שלך ועוד לא גיבשת מסלול, אני יכול להמליץ לך על שהייה בחיפה בסופי שבוע, שלא מצריכה רכב בכלל.

כידוע זאת כמעט העיר היחידה שיש בה תח"צ כלשהו בשבת, ויש בה המון מה לעשות בסופ"ש (רשימה חלקית: המושבה הגרמנית, ואדי ניסנאס, אזור הבילויים בנמל, הגנים הבהאיים - כולם נגישים בתח"צ).

עוד דבר מאוד נחמד שאתה יכול לעשות זה לנסוע מחיפה לנצרת - גם כאן יש קווי אוטובוס שעובדים בשבת ומחברים בין מרכזי שתי הערים, וככה אתה יכול לכסות עוד יעד תיירותי ומעניין בלי להיות תלוי ברכב.

בנוגע להגעה אל חיפה לקראת סוף השבוע - יש בימי שישי אוטובוסים מתל אביב עד 17:00 (בחורף עד 16:45) ומינואר כנראה תשוב לפעול הרכבת מהמרכז אל חיפה גם בימי שישי.

Ccyclist

Well-known member
אם אתה גמיש ביעדי הטיול שלך ועוד לא גיבשת מסלול, אני יכול להמליץ לך על שהייה בחיפה בסופי שבוע, שלא מצריכה רכב בכלל.

כידוע זאת כמעט העיר היחידה שיש בה תח"צ כלשהו בשבת, ויש בה המון מה לעשות בסופ"ש (רשימה חלקית: המושבה הגרמנית, ואדי ניסנאס, אזור הבילויים בנמל, הגנים הבהאיים - כולם נגישים בתח"צ).

עוד דבר מאוד נחמד שאתה יכול לעשות זה לנסוע מחיפה לנצרת - גם כאן יש קווי אוטובוס שעובדים בשבת ומחברים בין מרכזי שתי הערים, וככה אתה יכול לכסות עוד יעד תיירותי ומעניין בלי להיות תלוי ברכב.

בנוגע להגעה אל חיפה לקראת סוף השבוע - יש בימי שישי אוטובוסים מתל אביב עד 17:00 (בחורף עד 16:45) ומינואר כנראה תשוב לפעול הרכבת מהמרכז אל חיפה גם בימי שישי.
אם היה במערכת הכירטוס הקיימת כרטיס שבועי אולי הייתי מנצל את השילוב רק"ל + רכבת כדי לעשות כמה טיולים רכבתיים בארץ על בסיס שהות בתל אביב. אני חושב שארחיב בפרטי.

arseny92

Well-known member
מנהל
שפות זה לא העיקר.

אפשר לשלם בכרטיסים זרים עם מספר זהות תואם לאלגורית'ם
החויוב יבוצע באופן יומי במקום לצבור אשראי עד סוף החודש

למעלה