שאלת קשב

vviolet

New member
שאלת קשב

התינוקת שלנו כבר כמעט בת חודשיים
רציתי מאוד לנסות קשב, לפחות חלקי ועד עכשיו דחיתי את זה
אז בגלל שהיה חם השבוע התחלתי קצת להוריד לה את החיתול גם וקניתי לה סיר
בנתיים הצענו לה לעשות בסיר כשמחליפים חיתול והיא עשתה כבר כמה פעמים
אבל עדיין לא גיליתי מה הסימן שהיא צריכה לעשות...
עם קקי בכלל לא הלך בנתיים, כשהיא הייתה בלי חיתול היה פספוס פעם אחת ובפעם אחרת כשחשבתי שהיא הולכת לעשות ושמתי אותה בסיר לא עשתה כלום.

אז אם יש כאן בנות שמשתמשות בשיטה מה הסימנים שאתן רואות אצל הילדים שלכן לפני פיפי או קקי?

vviolet

New member
ושאלה בנושא אחר - מה עושים עם שמן תפוז?

קניתי ללידה ובסוף לא השתמשתי
יש לו עוד שימושים?

ענבלית70

New member
שמן תפוז

כמו כל שמן, יש לו המון שימושים.. התפוז הוא אנטי דלקתי, מחזק, מרגיע, יכול לעזור במקרה של דיכאון, עוזר בפירוק מתחים נפשיים ופיזיים, מצוין לטיפול בבצקות ולבעיות במערכת העיכול, מאיץ התחדשות של תאים. הוא עובד על צ'קרת המין - מחבר ליצירתיות, מוטיבציה, שמחה.

אולנה

New member
קשב מזדמן

הי, אני נעה בין פשפוש מזדמן לבין שיטת הקשב, אז אגיד לך מנסיוני -

קודם כל, לוקח זמן, לך להבין אותה, ולה להבין שזה מה שאת רוצה ממנה.
אבל היא תלמד מהר לעשות את הקישור בין המקום, התנוחה, הקולות שלך, והיציאות שלה.
חשוב לשמור על עקביות, בעיקר בהתחלה.

אצלנו יש זמנים שיותר מועדים לפשפוש, כמו למשל כשהיא קמה מהשינה.
גדולים היא עושה לרוב מיד אחרי ארוחה, או בתחילתה.
היא מספיקה לאכול, לפעמים נראה שרבה עם הפטמה ולא יודעת אם רוצה עוד או לא.
מתפתלת כאילו יש כאבי בטן, עושה גזים,
מפסיקה ומביטה בי במבט שמדבר ורוצה משהו (לא תמיד זה אומר לשירותים, אבל לפעמים כן)
או הפסקה לרגע בתנועה, מבט בוהה וריכוז פנימי.

ופעם אחת היא אמרה לי שיש לה גדולים

באמצע הארוחה היא עשתה את הקול של הגדולים, וכמו אמרה לי "אמא תקחי אותי לשירותים עכשיו!"
עשתה לי את היום הפיצפוצה הזאת

מקווה שתמשיך לומר לי... זה הרבה יותר פשוט ככה

צריך גם סבלנות, כמו שלנו לוקח זמן לשבת בשירותים, גם להם. אז לא למהר .

בגדול יותר מחצי מהפעמים היא עושה בשירותים וחצי בטיטול, ככה שגם אני אשמח מאוד לעצות

vviolet

New member
אני מכירה את זה שהיא רבה עם הפטמה

אבל אצלנו זה לא תמיד קקי...
את רואה את אותם סימנים גם כשהיא צריכה פיפי או סימנים אחרים אולי?

אולנה

New member
גם אצלנו זה לא תמיד אומר

ואני מודה שאני לא מכירה סימנים לפיפי...
פשוט לוקחת אותה כשאני רואה סימנים של חוסר נוחות, או כשהיא מתעוררת, או מיד לפני שאני מחליפה טיטול.
אני יותר מחפשת סימנים לגדולים ובייחוד עכשיו, כשהתחלתי להשתמש בטיטולים רב פעמים. המוטיבציה, שגם קודם היתה גבוהה, עלתה פלאים!.

אבל לקראת הקיץ אני גם מתכוונת להניח אותה יותר ערומה/בלי טיטול וללמוד להכיר את הסימנים

בהצלחה!

אני לא יודעת אם זה משנה כי בכל תינוק זה משהו

אחר.. בכל מקרה אצלנו זה היה מאוד ברור כמו אי נוחות והשמעת קול כזה המהום קטן לפני, היא גם נתנה לנו המון פעמיים התראה יפה לפני ככה שהספקנו.
פשוט צריך לשים אותה על מגבת/ משהו שלא אכפת לך ללכלך ערומה, ולהסתכל טוב טוב ("קשב") ואז את ממש יודעת לקשר אחרי כמה פעמים שעשתה מה בא כמה שניות או דקה קודם. יש תינוקות שצריך כמה ימים להסתכל עליהם ככה
בהצלחה! זה כיף גדול כשזה מצליח..

aurora0

New member
בזמנו אני לא ממש ראיתי סימנים

כשבתי הייתה בערך בת חודשיים אז הייתי משאירה אותה קצת על משטח שלא איכפת לי שיתרטב (מגבת גוף גדולה למשל) והיא הייתה נהנית להיות באוויר הפתוח.
מדי פעם הייתי מציעה לה ובעיקר נתתי לזה את הזמן, מתישהו אני חושבת שהייתי חושבת "היא כבר הרבה זמן לא עשתה אז אולי עכשיו"... ואז היה יוצא לה.

ענבלית70

New member
זה משתנה בין תינוק לתינוק

אבל בגדול את אמורה לראות סימנים של אי נוחות. בזמן שהיא עושה את הצרכים יהיה הרבה פעמים מבט מזוגג בעינים (אבל אז זה כבר עשוי להיות מאוחר מדי). מציעה לך להשאיר אותה ערומה, ביום שאתם בבית, למספר שעות (לפחות) על מצע של מגבות או משהו סופג אחר, ולראות מה קורה. מאמינה שלאט לאט תשימי לב לסימנים.

vviolet

New member
תודה רבה, אני אנסה את העצות שלכן

ואתן לה להיות יותר בלי חיתול

למעלה