שאלת קצף וסבון

שאלת קצף וסבון

אולי לא ממש קשור לפורום הזה אבל אני מנסה
תגידו, מישהו יודע איך מנקים מחשב? לא לא לפרמט אותו, זה אני דוקא יודעת.. הכוונה היא לאיך מנקים לפטופ שעבדתי עליו כמה חודשים רצוף ימים ולילות, אכלתי לידו, שתיתי לידו וכו' וכו'. עכשיו יש עליו (וכנראה בתוכו) כל מיני חלקיקי מזון בלתי מזוהים, המסך מטונף והמקלדת שמנונית. האמת היא שהוא עדיין צעיר ויפה (בקושי בן שנה) ורק אני רואה את הטינופת שהצטברה עליו ובכל זאת - עם אילו חומרים ואיך מנקים את הדברים העדינים האלו? cheers

יאיר B

New member
היו כמה שירשורים על זה...

למסך יש חומרים יעודיים לניקוי מסכי LCD. אפשר לקנות בחנויות לציוד משרדי. את המחשב עצמו אפשר לנקות עם שואב אבק (היה מישהו שסיפר על אחד כזה בשבוע שעבר, חפשי בארכיון). בשום מקרה לא לנקות את המחשב עם סבון, חומרים חזקים (אלכוהול, בשום מקרה לא עם כלור או אצטון) וגם לא להרטיב אותו. צריך להיזהר עם המקלדת: אם האותיות מודברות אצלך (בחלק מהמחשבים יש אותיות מודבקות, אצלי למשל האותיות באנגלית <המקוריות> מודבקות ואילו העברית צרוב), צריך להיזהר לא להוריד אותם אם מנקים את המקלדת עם משהו נוזלי. אל תפרקי את המקלדת אם את לא יודעת איך לעשות את זה/להחזיר בחזרה. הערה: באופן כללי מאוד לא מומלץ לאכול ובטח שלא לשתות ליד מחשב נייד. הוא קשה יותר לניקוי ממחשב שולחני.

bar666xp

New member
הדרך הכי יעילה שאני מכיר להסיר שומן

מהמקלדת זה עם חומר לניקוי מסך על מטלית אבל לא לספוג את המטלית ואז לעבור מקש אחר מקש. חשוב לא לטפטף לתוך המקלדת רובן לא בנויות לזה...(יש מעט שכן) מברשת/מכחול בין המקשים או שואב והמקלדת כמו חדש. נ.ב. ממליץ לך להחזיק מגבונים לחים לנגב את הידיים לפני שנוגעים במקלדת אם את כבר אוכלת ושותה. אגב מגבונים של התינוקות יש כאלה שללא אלכוהול וכו' ולא יזיקו למקלדת אבל זה לא הפיתרון האידאלי לנקיון שלה.

למעלה