שאלת קסטה:

timon1

New member
שאלת קסטה:

מישהו נתקל אי פעם בקסטה גמישה [הכוונה לגמישות בגג"שים]. הקראנק, הקסטה, השרשרת והלב חדשים לגמרי [הלב הוחלף עקב חופש כה גדול שגרם להילוכים לקפוץ (ותודה לעודד שעלה על הבעיה)], היום שערכתי בדיקת חופשים לאתר את מקור הבעיה הגעתי לקסטה וראיתי שהגג"שים פשוט גמישים, מישהו נתקל בבעיה דומה בעבר? אגב, מדובר בקסטה דאור חדשה לגמרי [עשתה פחות מ100 ק"מ] שהחליפה קסטה דאור שעברה אצלי מעל שנתיים ללא גמישות כמו זו שהורגשה בחדשה.

NOS RACING

New member
גמישה יעני זזה קצת? זה מזה שטויות

ואם אתה לא מרגיש את זה בנסיעה לא תרגיש את זה בכללל... גם שלי זזה קצת וזה ממש שומדבר.. אם זה רציני אז פנה לחנות שממנה רכשתה את הקסטה/הרכבה. יכול להיות שלא סגרו לך אותה טוב.

עי יד ן

New member
הקסטה למעשה מאוד גמישה

אצלי ההילוך קפץ וראיתי מזווית העין את הגלגל הגדול ביותר מיתכופף כ 2-30 מעלות עקב זה שהמשכתי לפדל לאחר מיכן הקסטה חזרה למצבה הרגיל במיקרה זאתי הקסטה הכי טובה ששרם מיצרים

habalrog

New member
אני לא מבין איפה הבוטיק:)

אתה כותב שאתה רוכב על אופני בוטיק עם חלקי בוטיק.... אז איך זה קסטה דאור??? יאללה תהנה

timon1

New member
אם יש עוד דברים שאתה לא מבין תשאל

עכשיו, תשובה תקבל בערב

רמי לשם

New member
איך ראית שהם גמישים?

בדיווש? ביד? אני עוד לא נתקלתי בתופעה כזו, מצד שני אני כבר שנים רוכב עם קסטות XT (קלות וקשיחות). זה לא נשמע תקין במיוחד.

timon1

New member
כשאני אומר גמישה הכוונה לקסטה

למרות שהגג"ש הגדול [34 שיניים] פשוט גמיש במידה מסויימת שזה אומר שאני מצליח לכופפו קלות ביד כשאני ממש משתדל... הגמישות לא נובעת מהלב בוודאות, בכל מקרה לא זו שעליה אני מדבר, זה נראה כאילו שיש חופש בקסטה עצמה= בניטים אבל גם את האופציה הזו שללתי כמעט ב100%, יש מצב שהמעביר אולי כבר פג תוקף אבל הוא לא נראה ומרגיש כזה. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.

nintense

New member
טימון...דבר ברור...../images/Emo6.gif

מה זו קסטה גמישה ? איך המעביר קשור ? אולי תפרק אותה ותבדוק מקרוב במקום לנחש ... האם יש תחושה של משהו חופשי ? אולי היא לא סגורה כמו שצריך ?

timon1

New member
הנה ברור:

גמיש= לא קשיח= גמיש צידית במקרה הזה, ניתן לעיוות בכח היד [לצורך העניין]. פירקתי את הקסטה ובדקתי מקרוב, זה מה שגיליתי עליה אבל אני לא בטוח שזו בהכרח הבעיה. לא חופשי, גמיש=ע"ע למעלה. היא סגורה כמו שצריך, אני יודע כי אני סגרתי אותה ותאמין לי שלא חסכתי במומנט למרות שלא זו הסיבה בוודאות מוחלטת. בכל מקרה, היום ביערות מנשה הצלחתי לפרק את הפאוור לינק של השרשרת תוך כדי רכיבה ויש לי חשד מתגבש שבה טמונה הסיבה, הרעיון ה"חדשני" הזה שכבר קיים איזה 100 שנה תמיד נראה לי מיותר והיום אחרי האירוע המוזר, נראה לי מיותר מתמיד. לא יודע איך התפתתי לסראם אבל ברגע שהשרשרת תמות בשיבה טובה אני חוזר לשימנו עם האמינות המוכחת [אצלי לפחות] והמחיר הסביר. אגב, נאמר לי שיתכן והמעביר האחורי פג תוקף=הלך פקאקט, אולי מישהו יאיר את עיניי לגבי קשר להחלקת שרשרת תחת עומס בהנחה שההילוכים מכוונים?

benny l

New member
ההחלקה נעשית מגלגשים גדולים...

לקטינים מאחורה? אם כן מאוד הגיוני שהקפיץ של המעביר האחורי אכן עשה את שלו. בני

benny l

New member
אם אתה מתכוון לחופש....

שבו הקסטה נראית כמסתובבת בשמיניות?! אז זה תקין, בתנאי שאין חופש צידי.(אם הקסטה לא זזה במשיכה מהגלגל החוצה. בני

למעלה