שאלת קלוריות

אפולו284

New member
שאלת קלוריות

מקווה שזה בחוקים: גבינת חמד. בעלי קנה בסופר במשקל. אין עליה ערכים תזונתיים. מישהי יודעת כמה אחוזי שומן יש בה? רוצה להכין פשטידה... תודה תודה.

תתייחסי אליה כמו אל גבינת חצי אחוז

חמד מיועדת בעיקרון לדיאטה. במקור היא כמו הכנענית. (אמרה זו שעבדה בתנובה והיתה אחראית על פס חמד).

אפולו284

New member
זו שהיתה אחראית על פס חמד-את אלופה../images/Emo13.gif

חששתי שהיא הרבה הרבה יותר. גיליתי שהיא מצויינת קצת במחבת בלי שמן, כגבינת טוסט כזו. מקווה שככה היא צריכה להיראות, מעין גבינה קשה, כי היא כבר שבוע וחצי במקרר ואין עליה תאריך תפוגה. תודה תודה.

היא צריכה להיות חצי קשה חצי רכה

היא נמצאת בגבינות המלוחות העדינות שהן חצי רכות חצי קשות. היא לא אמורה להראות כמו גבינה קשה נהפוך הוא גבינה טריה מתפוררת לפירורים עדינים (אני מורחת את החמד כמו הברינזה שהיא אחותה התאומה עם מעט מיונז). שלושתן יחד עם הכנענית (אותה מחלקה בתנובה) הן גבינות שלא עוברות 5 אחוז שומן אחרת לא היו מיוצרות במחלבה בחיפה אלא בתל יוסף. אם היא כבר שבוע וחצי במקרר ולא קיבלה צבע צהבהב (משמע החיידקים עובדים) לא הייתי אוכלת אותה ככה אלא דוחפת אותה לפשטידה או לביבות. את תאריך התפוגה את צריכה לראות על עטיפת הניילון שלה השקופה שכתובה בכחול-אדום.

אפולו284

New member
נראה שזה זה - תודה תודה

ע"פ התיאור. תודה על הפירוט. ננסה מחר איזו פשטידה. אתמול היא האכלה כגבינה להעשרת החביתה וכטוסט.

גבינת חמד?? היא לא 16 אחוז שומן?? אולי יש הבדל בין חמד לבין פיראוס חמד? לי יש בבית "פיראוס חמד" וזה 16 אחוז.

למעלה