שאלת קינואה

Y A E L I 37

New member
שאלת קינואה ../images/Emo4.gif

אמא שלי קנתה לי היום שקית קינואה שרשום עליה דוחן. יש לי מס' שאלות: א. האם קינואה זה דוחן? ב? אילו מאכלים חמים ו/או קרים ניתן להכין מיזה. ג. האם זה בריא. ? שייך למשפחת הדגנים? תודה מראש, יעל

silvey

New member
מתכון דוחן בסיסי - גאמנון

הוסיפו שלושה חלקים מים על כל חלק אחד של דוחן. הוסיפו את הדוחן למים הרותחים והשאירו על אש קטנה למשך 30 דקות (או עד שכל המים יספגו בדוחן). השאירו את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. הוספת כמות מים קטנה יותר תגרום לתבשיל להיות רך יותר. הוספת מים תגרום לו להיות לח יותר. קלייה קלה (במשך 3 דקות) של זרעי הדוחן (בקערה יבשה) קודם לשימוש בהם תדגיש ותשפר את טעמם. השרייה מקדימה של זרעי הדוחן במים תקצר את משך בישולם ב- 5 עד 10 דקות. וזה מה כתוב שם על הדוחן דוחן הוא שם משותף למספר זני עשב חד-שנתיים גבוהים (זנים אחדים עשויים להתנשא לגובה 5 מטר), אותם מגדלים כדגנים (Cereals) עבור זרעיהם ומשמשים מזון עיקרעבור 1/3 מאוכלוסיית העולם. מגדלים את הדוחן גם כחציר (Forage) ומספוא (Hay) לבעלי-חיים וזרעי הדוחן הלבן משמשים מזון לציפורים. זרעי הדוחן זעירים וטעמם כטעם אגוזים. הן נתונים בקליפה צבעונית (הצבע בהתאם לזן) ומשמשים להוספת טעם וחומרי תזונה בסלטים, מרקים (להסמכתם), פודינג לחם או מעורבבים בירקות בהם אוכלים את העלים. ניתן גם להוסיף נבטי דוחן לסלט.

timiהאחת

New member
מנהל
דוחן עשיר בחלבון קלציום וברזל

ונחשבת לחלבון שלם-מאוד בריא זמן הבישול כמעט חצי שעה . ניתן להכין גם סלט טבולה מדוחן מעגבניות, פטרוזיליה בצל ירוק 2 כפות נענע 2 שיני שום לימון שמן וכו....בהצלחה ! גם עדשים ירוקים מאוד בריא דרך אגב.

Y A E L I 37

New member
תודה לכל העונות../images/Emo45.gif

הכנתי הערב לראשונה דוחן, האמת... לא ממש אהבו את זה , הכנתי עם מעט שמן זית וטעם השמן היה די דומינטטי. אופיר קראה לזה "קוסקוס מקולקל"
לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. ניראה מה הבעלול יגיד. תודה באופן אישי והמשך ערב מהנה. יעלי

למעלה