שאלת קיטבג

שמש27

New member
טוב, טוב, תשובה:

מה זה הכינויים האלה ? טוב שלא כתבת יוספיוס פלביוס... אז, זריז (אם לא שמת לב - ה
שקעה מזמן...) : 1. לא, לא צריך אפילו גרם של ציוד אישי - לא יושנים ביום הראשון, נקודה. גם אם תישלח לבסיס מרוחק (ואין כזה - כי גם אם בפועל תשרת בבסיס רחוק מהמרכז - את ההתייצבות הראשונית אתה עושה תמיד במפקדת החיל או משהו כזה - וזה תמיד במרכז) אז יחשבו כמה זמן (מרגע שאתה מוכן לשיגור - אתה יודע, על הרמפה, פיסוק קל - ופטיש לבי....) ייקח לך להגיע עד לבסיס, להיות שם, ולחזור הביתה - ואם זה יוצא מאוחר - אז כל הסצנריו נדחה למחר. פשוט, פשוט מאד - וכבר הוסבר בהודעה הראשונה. 2. קמ"א. או... משאת הנפש של כל עתודאי... שוב, בפשטות: קמ"א לא מקבלים. לקמ"א מתחננים... זה לוקח זמן לפעמים - תלוי בחיל ובאלוהים - שבועות, לפעמים חודשים. 3. זהו ? אפשר ללכת לישון ? DANKE.
שמש

appleH1

New member
שאלת קיטבג

יש פתיל יפה למטה שמסביר מה צריך להביא לטירונות. מישהו יודע מה צריך להביא לגיוס (זה שבסוף התואר)? אני מתאר לעצמי שחוזרים הביתה כמה שעות אחרי שמגיעים, ולא חייבים להביא שום דבר חוץ מכרטיס חוגר, כך שהשאלה היא בעצם גם מה עושים ביום הזה.

שמש27

New member
ב-ד-י-ו-ק ל-ה-י-פ-ך ...

היי אם תרצה תשובה יותר מפורטת -אז אני אתן בהמשך, אבל בינתיים זריז: ליום החז"ל (נא לשנן: חז"ל - חזרה לשירות - במקור, רחמנא ליצלן, זה היה כמובן: חכמינו זכרונם לברכה - אבל אם תחשבו על זה טוב, אז יש בזה משהו: גאונים שמדור עתודה נפטר מהם לתמיד - חכמינו זיכרונם לברכה...ביי - ביי ... חחח) צריך להביא כל פיפס וכל שטות שקיבלת אי פעם בצבא, כולל מה שקיבלת בגיוס, וכלל השלמות שקיבלת בטירונות. ציוד אישי לעומת זאת - ממש לא, פשוט באים עם ארנק ומפתחות וזהו. הציוד הצבאי השלם נדרש כי עושים לך מעין צ´ק אין לשירות הצבאי (ואיך שזה מתלבש לי טוב כאן, אלוהים, אני לא מוותר: good night, said the nightman – we are programmed to recive… you can check-out any time you like - but you can never leave !!!!
צחקתי חצי שעה.... ) ואם חסר לך משהו או לא מתאים - אז משלימים ומחליפים. מה עושים ביום הזה ? כלום. מקשקשים עם קצינת שיבוץ וחז"ל, בוכים על השיבוץ, עוברים שרשרת חיול (רק מה שצריך – בנק, זריקות, אפסנאות וכו´), מקשקשים עוד קצת – ואז: מי שסיים מוקדם – נוסע למפגש המרגש עם יחידתו. מי שסיים מאוחר – עושה זאת למחרת היום. זהו. מקווה שעזרתי !
שמש

Aphophis

New member
בקשר לזריקות

עושים אותן רק ביום החז"ל? והאם יש אפשרות לקבל את החיסון באופן פרטי?(יש לי פחד נוראי ממחטים ויש רק אדם אחד שאני בוטח בו עם מזרק)

אבשי ג

New member
ומה קורה לגבי זה ש...

מבקשים לבא ליום הזה על מדים? אני למשל, שבאתי לטירונות בגלל שלא היה מחזור באותה תקופה, קיבלתי מידה 50-52 במכנסיים כי זה מה היה. ואז עוד הייתי דאאאאאב. עכשיו שירדתי עוד 15 קילו בערך, אז בכלל זה הולך להיות ענק עלי. אז חוץ מזה שזה בכלל לא שייך שאני אבוא לבוש במדים, רציתי לדעת איך זה עובד מבחינת החלפת ציוד. יהיה זמן לכל זה? יעשו את זה גם אם לא יהיה זמן? מה קורה עם אנשים (כמוני למשל) שבגלל שלא היה מחזור והיה חסר ציוד, לא קיבלנו מעיל צבאי, וכמובן שבמסגרת הכסת"ח גם אפח לא הסכים לחתום לנו על זה שלא קיבלנו מעיל... תשובות יתקבלו בברכה...

שמש27

New member
זריקות, מדים, וירקות מבושלים

יאללה, אם כבר מורה נבוכים (תודה,תודה !) - אז עד הסוף... זריקות - ממה שידוע לי אי-אפשר סתם כך להחליף את האחיות הרחמניות (בום !) בסידור פרטי. מקסימום תגיע, יראו שאתה אוטוטו מתעלף - ויפנו אותך למפקד המרפאה שם - אולי הוא יסדר לך מעין דבר כזה. בכל אופן, אצלנו, גם העלים הכי נידפים עברו את זה - והפלא ופלא - רובם חיים היום. רגע... איפה משה ? איפה דני ?? אופסס... מדים - קודם כל אבשי ברכות - הורדת 15 קילו - אולי תגלה לי איך ? זה ממש כמו שהסתובבת עם ילד בכתה ו´ על הגב כל הזמן...חחח... שנית - בטח שיהיה זמן - יחליפו הכל ויהיה בסדר. לגבי המעיל - תהיה בטוח שא-ת-ה לא חתמת על מעיל שלא קיבלת אותו - אחרת אתה עולה מת"ש (משפט תשלום) וחבל על הזמן. עד כאן מגלגל"צ.
שמש.

arifell

New member
שאלה

גיליתי, שאת הדובון שחילקו לי ביום החיול (בתחילת הטירונות לפני שנה וחצי) איבדתי, מה יעשו לי בעוד שנתיים וחצי כשאני חוזר?

H20

New member
הייתי מהמרת

על "משפט תשלומים" (מת"ש), שזה פשוט תשלום קנס על הרכוש האבוד.

elikr

New member
לא מעט ...

אני ממש לא יודע, אבל נראה לך משהו כמו 350 ש"ח ? 450 ש"ח ?

arifell

New member
זה היה מעיל א´

בכל מקרה, זה יורד מה"משכורת" הראשונה שאני מקבל בחזרה לשירות פעיל?

bigbang

New member
לדעתי, כן

אלה אם כן תגיד להם שאיבדת מעיל לפני שתתגייס (וגם אז הם בטח לא יעשו כלום)

למעלה