שאלת קופת חולים

ליצולה

New member
שאלת קופת חולים

רקע- אני מבטוחת במאוחדת מאז לידתי, מרוצה מאוד. יש לי רופאת משפחה טובה, רופא נשים טוב.

רק מה, בעקבות שינוי בעבודה יש לי אפשרות לעבור לכללית ולהיות שם פרסונל.

האם מישהו מתמצא? האם זה כדאי?
ובאופן כללי, האם יש מבטוחי כללית מאזור רחובות שמרוצים?

כדאי להיות פרסונל בכללית (מנסיון אישי)

יש דברים שניתנים בחינם או בהנחות כמו תרופות או טפסי 17, זה חיסכון כספי .
בן/בת זוג וילדים עד גיל 18 כלולים אף הם בהטבות

אני אסייג ואומר שהכל תלוי ברמת השירותים באיזורך ואין לי מושג מה קורה ברחובות .

מנסיון עבר - מומלץ

תרופות, טפסי 17, אפשר להגיע למיון במידת הצורך ללא הפניה, וכמובן גם לבן הזוג והילדים (עד גיל 18).

The Blue Fairy

New member
בהחלט מומלץ!

מיון (רגיל, נשים, יולדות,אאג, עיניים) חינם (שלא תצטרכי), אופציה לבדיקות דם במיון בחינם, הנחות על תרופות
כמו שאמרו לפניי - תקף גם לבן הזוג ולילדים (אם אני לא טועה גם להורים)

עכשיו אני עוברת להיות פרסונל במכבי, תוהה איך זה יהיה

ליצולה

New member
גם במחיר של לעזור רופאת משפחה מעולה?

למעשה ככל שאני מתמקדת בזה, ההפסד העיקרי שלי הוא רופאת משפחה מעולה ממש. כזו שמכירה אותי מעולה כבר שנים...

אוף. מצד אחד ברור שזה משתלם. מצד שני אני כל כך רגילה לקופה והמחשבה על "ללמוד" קופה חדשה והרגלים חדשים קצת עושה לי חלושס...

The Blue Fairy

New member
האמת? שאני לא החלטית בקשר לזה

אני לא יודעת מה מצב הרופאים שם בחוץ, אבל אני חושבת שרופא שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך ובעיקר יודע "לקרוא"..שווה זהב

איתך בהתלבטות..

greys

New member
לא הייתי עוזבת רופאת משפחה טובה

זה לא פשוט למצוא כזו.

אם אין לך בעיה לנסוע לגדרה לרופאת משפחה

איריס כשר באמת באמת רופאת משפחה בחסד ( מלהתקשר ולהזמין לבדיקות תקופתיות כי צריך , לענות במיילים לחולים , להלחם שיקבלו מה שצריך גם אם המחוז מסרב ויש לי עוד הרבה דוגמאות )

הדבר היחיד שצטערנו שאמא שלי נאלצה לעזוב כשעזבה את גדרה

mereng

New member
גם אני הייתי במאוחדת רחובות רוב חיי,

ועד ההריון הראשון הייתי מרוצה מאוד. אחרי ההריון מייד עברתי לכללית, ואני ממש ממש מרוצה ! לפחות בנס ציונה המרפאה מצויינת, יש תורים ובתי מרקחת והכל באמת אחלה- אני מרוצה מאוד ואני לא פרסונל....

ליצולה

New member
אוו. כיף לשמוע

האם עברת הריון בכללית? היה בסדר?
וגם, אם יש לך רופאים מומלצים בנ"צ אני אשמח לדעת כי זה באמת קרוב אלי...

mereng

New member
עברתי את ההריון השני בכללית, היה בסדר גמור

רופאת המשפחה שלנו היא ד"ר אוקסנה אדן מנהלת המרפאה בקניותר- מקסימה ממש !
מצאתי גם רופא נשים נחמד במרכז לבריאות האישה ברחוב ההסתדרות- לא זוכרת את שמו בע"פ אבל אחפש לך כשיהיה רלוונטי.

הדבר שהכי הפריע לי במעבר לכללית היה הצורך לקבוע תור לבדיקת דם- אני רגילה ממאוחדת פשוט להתייצב הכי מוקדם שאפשר במעבדה במרתף ברחוב בניימין או באצל מרים האחות ברמז.... אבל הבנתי את ההגיון שבאמת כשמתרגלים השיטה עובדת לא רע בכלל.

ליצולה

New member
אז זהו

שבדיקות דם אני יכולה לעשות בעבודה וזה דווקא נוח. לא צריכה לקבוע תור, רק מבקשת מאחד הרופאים שיוציא לי דם ושולחת למעבדה שלנו.
תודה. הרגעת מאוד.

פלגיה

New member
זה כ"כ לא מהותי ה"קביעת תור" הזו

נעשה באינטרנט, בפשטות ובנוחות. (והשעה שנקבעת היא סתם שעה. אם צריך אני באה באותו יום מוקדם יותר, וכמעט תמיד מתפנים אליי קודם. זה יותר כדי לקבוע את מספר הפונים לבדיקות דם ליום נתון, ולווסת אותם בצורה מאוזנת על פני השבוע)

מאד מהותי ה"קביעת תור"

בתור אחת שעובדת מחוץ לעיר ויוצאת מהביץ לפני שהאחיות מתחילוץ לעבוד, זה שיש לה את האופציה לעשות בדיקות ולדלג על שלב התור זה מעולה.

לגבי כללית.
אני עברתי הריון בכללית והייתי סופר מרוצה יש לי רופא נשים לא פחות ממדהים (אמנם בלי הריון קשה להשיג אותו ובכל זאת שווה את ההמתנה).
ולדעתי רופא משפחה זו לא סיבה להישאר מצד שני אני רואה את רופאת המשפחה שלי אולי 2-3 פעמים בשנה אז לא בטוח שאני מדד.

גם אני מתלבטת על עצמי והילדים

הגבר פרסונל בכללית
אבל בינתיים אנחנו נשארים במכבי בגלל המוקד ובגלל הרופאים הקבועים (רופא ילדים, רופא א.א.ג., מרפאת שיניים).
תוהה אם לא כדאי באמת לעבור.

נראה לי שפשוט צריך לעשות סקר של מידת זמינות ואיכות השירותים שאתם צורכים בתדירות גבוהה יחסית.

עם רופא הילדים שלך

לא הייתי עוברת....
אלא אם יש לך המלצה ספציפית לרופא ילדים טוב באזורך בכללית

לצערי מנדל כבר ממזמן לא הרופא שלנו

מצאתי רופא קרוב יותר, זמין יותר ועם פחות עיכובים בתור...
אבל מנדל חתיך ומקסים שאין דברים כאלה.

למעלה