שאלת קוסמים DND

nerod

New member
שאלת קוסמים DND

שלום אני שה"מ ויש לי התלבטות לגבי חוק שאני רוצה להוסיף. אני רוצה שמספר קוסמים יכלו לשתף פעולה כדי להטיל קסם מדרגה גבוהה ממה שכל אחד מהם יכל להטיל בנפרד. אני רוצה כלל שהוא משהו כמו: שלושה קוסמים שמשתפים פעולה יכולים להעלות באחד את הדרגה האפקטיווית של אחד מהם. על כל שני קוסמים נוספים שמסיעים ניתן להעלות בדרגה נוספת, עד למקסימום של 5 דרגות עם 11 קוסמים. קוסם יכל לסיע באופן זה רק אם דרגתו היא עד שתי דרגות פחות מזו של הקוסם שמשתדרג. להצליח בבדיקה spellcraft עם DM ?? במידה והשיתוף פעולה מצליח הקוסמים מאבדים את כל הלחשים שלהם לאותו היום ואינם יכולים להטיל שום לחש באותו יום. לכל מי שיש רעיונות, שכלולים, הערות או סתם דברי נאצה אשמח לשמוע תודה. כמו כן אם מישהו יודע על פתרון מובנה לבעיה זו - זה גם יהיה נחמד. אני לא הצלחתי למצא.

Suigeneris

New member
קצת בעייתי

לדעתי החוק הזה בעייתי. יש כבר במכניקה של D&D מנגנון לשיתוף פעולה בין קוסמים אבל הוא תורם להעלאת דרגת ההטלה ולא הקסם, או מאפשר להטיל לחש נוסף. מה שאתה מציע, לעניות דעתי, מוציא את כח הקסם מפרופורציה. אם אתה פשוט רוצה לאפשר לקבוצת קוסמים עם משאבים להטיל קסמים בלחש גבוה, כבר יש פתרון. מגילות. קונים מגילה, ומטילים מתוכה קסם. זה עולה כסף, זה יכול להיכשל, אבל זה כבר משוקלל לתוך המערכת :)

מירטל

New member
קסם טיקסי

ritual magic הוא בעיקרון קסם שנועד לשבור את גבולות המציאות, בין אם הוא הגירסה הקבועה של קסם בעולם כלשהו ( כמו בפנדרגון) או אם הוא נועד לקחת את כל רשימת ההגבלות של מו"ד ולזרוק אותן לכל השדים והרוחות ( או בשביל לזמן את השדים והרוחות האלה...). העקרונות שלו הן בד"כ : א. זמן - זה לא " בואו נטיל כדור אש ביחד " אלא משהו שדורש במקרה הטוב מספר שעות ובמקרה הרע מספר ימים להשלים, זה צריך להבטא בזמן משחק - בתוך המישחק ומחוץ לא. ב. מחקר ומשאבים - לא נגשים ומטילים קסם כזה בכל רגע - דרושה עבודת הכנה, איסוף משאבים ( בין אם זה ידע על איך להגות את מילות הלחש או למצוא את החרב האבודה של המלך מכשף שאותו אנו רוצים לזמן) ותזמון הטלת הלחש ( ליל כל הקדושים, ליל ירח מלא או זריחת השמש כאשר כוכב כלשהו נמצא בדיוק בזנית). ג. תוצאות בילתי צפויות - ( דמיין סמיילים עם חיוך מרושע באמת ) - אתה לא באמת יודע מה יקרה אם זימון השד ההוא יכשל.... נכון? איך אני הייתי מדמה את זה במו"ד 3 - קביעת מס' מטרה ( שהוא תמיד גבוה מעשרים - אולי אפילו עובר את המאה במקרים מסויימים), הוספת תוספים ומחסרים ( מחסרים אם הדמויות לא חקרו את הלחש מספיק, תוספים על כל חפץ או תזמון שהם התאימו), גילגול מיומנות מתאימה ( לכל קוסם בנפרד) וחיבור הג'יפה ביחד - אם הם עברו, זה הצליח, אם לא......

Nihohit

New member
מכניקה בעייתית

בעיקרון, על פי הכלל שאתה ציינת, 11 קוסמים בדרגה הראשונה יכולים להטיל לחש בדרגה שישית - וזה בעייתי. לא צריכה להיות להם כזו עוצמה. אני הייתי עושה זאת בדרכים אחרות: א. שימוש בסולם לוגריתמי - כדי להטיל קסם בדרגה אחת יותר גבוהה, צריכים עשרה קוסמים מאותה הדרגה. בשתי דרגות יותר גבוהות - מאה. בשלוש - אלף, וכו'. אפשר להשתמש גם בסולם חזקה שלא על בסיס עשר - 3,9,27,81, לדוגמה. ב. מספרים טיפולוגיים - 2,3,5,7,13,23 וכו'. ג. כל סדרה אחרת שתרצה - פיבונאצ'י, פסקל, וכו'. (וואו, לא רואים השפעה של הלימודים עליי). ד. כל דרך אחרת שתהיה מעניינת ולא מתמטית - וזו הדרך המומלצת, לדעתי. מכיוון שממילא לא סביר שיש בחבורת השחקנים שלך יותר משני קוסמים, הכלל הזה לא באמת חל עליהם. מכיוון שדי מגוחך להניח שכל קבוצת קוסמים היא מדרגה אחידה, ולהסתבך עם חישובים זה אף-פעם לא מעניין, פשוט תמצא איזו שיטה שתעניין אותך - על כל דרגה נוספת של הלחש צריך להוסיף קוסם נוסף עם התמחות באחד מתחומי הלחש, נניח, או לטבול את כל הקוסמים בX ליטרים מדם של חיה שעודה בחיים, או כל טקס אחר שיעלה על דעתך. תעשה את זה מעניין, ותגלה שהמכניקה היא החלק המשני בכל העסק.

nerod

New member
קיבלתי

אני שמח על התשובות להלן שינויים: אני אוהב ראשוניים אז: מספר קוסמים: 3 5 7 11 13 לוקח להתכונן מספר ימים ששווה להפרש הדרגות של הקסם כפול דרגת הקסם משאבים כספיים ניכרים קושי הצלחה (DC) של 10+דרגת הלחש או משהו כזה (נגיד SPELCRAFT) תוצאות יכולות להיות קשות במקרה של כשלון (נגיד אובדן 1 חכמה) נכון עדין 13 קוסמים דרגה 1 יכולים להטיל קסם דרגה 6 אבל אפילו עם 80 אחוז סיכוי הצלחה כ"א סיכוי ההצלחה הקולקטיבי הוא מאוד נמוך.. הסיבה שאני מחפש את כל הבלאגן הזה היא כדי שגם ממלכה בה אין קוסמים רבי עוצמה יש להם אפשרות נדירה ומסובכת להטיל קסמים חזקים (לא כדור אש). לא יכלתי להבין אם ממש יש משהו דומה במכנקיה מהתשובות אז מי שיודע משהו אשמח אם הוא יהיה יותר ברור...

רמץ

New member
היה (יש) לחש כזה במוד"מ

אבל לכוהנים. 'צירוף' - לחש כוהנים מעוצמה ראשונה. הלחש מאפשר ל-3 עד 5 כוהנים לצרף את כוחם לצרכי גירוש אלמתים או הטלת לחש בדרגה גבוהה יותר. אחד מהכוהנים מטיל את הלחש 'צירוף' (זמן הטלה: סיבוב אחד (60 שניות במוד"מ)) כשהשאר מחזיקים ידיים סביבו במעגל ומתרכזים - כמו בהטלת לחש. הדבר מעלה את הדרגה האפקטיבית של מטיל הלחש ב-1 על כל כוהן נוסף שבמעגל, עבור כל גירוש או לחש שיטיל כל עוד המעגל נשמר, אבל אינו מאפשר לו להטיל לחשים שלא הוכנו על ידו מראש. (ולכן שונה מעט ממה שהתכוונת אליו). כלומר - עבור ארבעה כוהנים - כשאחד מהם (נניח בדרגה 7) מטיל את הלחש במרכז המעגל ושלושת האחרים במעגל סביבו (ללא קשר לדרגתם), הדרגה האפקטיבית של מטיל הלחש שבמרכז תגדל ב-3 (מ-7 ל-10). מכיוון שבמוד"מ אין דירוג מיומנות, אין צורך בבדיקת spellcraft (שלא היתה קיימת אז בכל אופן). אני משער שהוגה הלחש הזה דמיין לעצמו סיאנס או את סצינת גירוש השדים הקתולית המוכרת, כשכתב את הלחש, של כוהן ראשי שמנהל את הטקס ושמשיו שמעניקים לו מכוחם סביבו, אבל מאגיה בקבוצה היא (היתה) נפוצה למדי וגם ככה ההבדל בין קוסמים לכוהנים תמיד היה מעורפל ככל שהדבר נוגע לקסם (תכל'ס יש יותר הבדל בין אנשי הדת לעצמם מאשר בין מאגיה דתית למאגיה שאינה מזדהה עם דת ספציפית - מה שבעצם די נדיר בעצמו, ובכל אופן, נראה שמכשפים הוא הכינוי הנוצרי הכללי לכל העוסקים במאגיה של דתות אחרות). לסיכומו של עניין - בדוגמה שלעיל, מדובר בלחש קסם מכונן. לדעתי היא לא מוצלחת יותר מהשיטה שאתה קבעת.

למעלה