שאלת קבל גז:

Alfa156 GTA

New member
שאלת קבל גז:

הידית גז שלי חוזרת רק כאשר המנוע עובד,(ז"א בנסיעה). כאשר האופנוע מכובה הידית אינה חוזרת, באיזה קבל הבעיה ? (במושך ?) מה עושים ? ואם אפשר לעשות את זה לבד ? תודה מראש חברה. האלפא

Alfa156 GTA

New member
אפשר ?

כ מ ה ת ו ו י ם צ ר י ך ב ש ב י ל ל ה ק פ י ץ
האלפא

argos

New member
מספיק תו אחד...

ולשאלתך: עד כמה מסובך לפרק ולשמן את הכבלים ואת הקפיצים השונים בקרבורטור/ים אצלך ? תפוס לך איזו שעה פנויה ותעשה את זה. אולי הם סתם סבלו מהזנחה ועכשיו מראים סימנים של התעקשות...

Alfa156 GTA

New member
אפשר עוד טיפים ?

איך אני משמן את קבלי הגז ? (המושך והמחזיר) האלפא

לאו דווקא קרבורטור...

הבעיה יכולה להיות גם במנגנון ידית הגז (במיוחד בחורף...)

Alfa156 GTA

New member
אולי אני טועה,

אבל לדעתי צריך לשמן את כל הקבל ולא רק את החיבורים, לא ? האלפא

זה אכן עדיף אבל מצריך פירוק יותר

מעמיק,ולא ייתן לך הבדל כ"כ משמעותי. השפרצת שמן על הכבל מחלקו העליון יספיק בהחלט. אולי תחליף את הכבל לגמרי ותחסוך את הגסיסה שלו?

gradar

New member
לא WD40 !!!!!!../images/Emo59.gif

די בר עם השטות הזו. הWD- מיבש ופוגם בציפוי הטפלון הפנימי של הכבל. רק תרסיס על בסיס סיליקון כדוגמת GT85. ה-רדר

C O L T

New member
לא לכל הכבלים יש טפלון

ישנם תרסיסים יעודיים לשימון כבלים, הטובים בהרבה מ-WD40 היוצר משקעים וסופח אבק. תרסיסים אלה גם מגיעים לרוב עם מתקן פלסטיק קטן המאפשר להכניס את החומר פנימה לתוך המעטפת של הכבל ולשמנו לכל אורכו. אם אין, והכבל לא זז טוב, אז ניתן להעריך שציפוי הטפלון, אם היה כזה, סיים את חייו, ואפשר לרסס ב-WD40, אם אין משהו אחר, כפי שאמרתי קודם. תרסיסים על בסיס סיליקון גם לא מושלמים, רובם יוצרים "גריז" דביק, ומספיק רכיבה טובה באבק הקיץ לכבלים חורקים כל השנה. אבל הבעיה הנוכחית לא בהחלט בגלל הכבל, מה משתנה בתפקוד הכבל כאשר האופנוע פועל? אולי הויברציות משחררות אותו, ואולי זה פשוט איזה קפיץ במאייד, שהתנתק, התעייף, צבר חול או החליד, ולא עושה את עבודתו. צריך להתחיל משימון של ידית הגז עצמה והמנגנון הפנימי שלה, להמשיך לכבלים ולבסוף לרסס את המאייד בספריי ניקוי מאיידים או ספריי מסיר גריז, מבחוץ, בעדינות, לפעמים זה עוזר לשחרר תנועת חלקים וקפיצים עייפים.

gradar

New member
ואולי זה לא הכבל !!!!!

אולי המגן של הידיות (במידה ויש) תופס את הידית.... או שיש חול/בוץ בן הידית לכידון? ה-רדר להוציא את ה- WD40 מהארון (כלים)

Alfa156 GTA

New member
תוספת:

הרגע ראיתי שבדיוק איפה שהכבל מסתיים, (כביכול באזור המנוע ליד הקפיץ) האזור כולו שם מלא בבוץ !!! בוץ קשה ויבש. גם על הקפיץ, מה תפקידו ? האלפא

ransnow

New member
אין לי מושג על מה אתה רוכב, אבל

קפיץ (תלוי איזה), לרב מותח, או מחזיר אלמנט X למצב המנוחה שלו, / מונע השארותו במצב X לאחר הבאתו לכך ממצב מנוחה קודם. לרב יש לו משמעות, הוא לא סתם שם. נקיונו= תקינותו. שימונו= שמירת אורך חייו ותפוקה מירבית/עבודה אופטימלית.

C O L T

New member
תפקידו של הבוץ

לשעשע חברי פורום ואת בעל האופנוע עצמו, ששואל מה לא בסדר בלי לבדוק אם יש לו באופנוע פיסה משמעותית מארץ הקודש, המונעת תפקוד תקין של מערכות במאייד והקפיץ המחזיר ביניהן.

Alfa156 GTA

New member
../images/Emo9.gif

טוב נו, מחר בבוקר זה הדבר הראשון שנבדוק... (יכול להיות שבגלל שכל האזור הזה בבוץ הכבל לא חוזר ?) ושוב - רק כשהאופנוע מכובה. האלפא

למעלה