שאלת צמיגים

שאלת צמיגים

שלום פורום חביב,
ברוכבי במבול האחרון באמצע גן ילדים (מה שמכונה "סובב תל אביב"), נזכרתי, קצת מאוחר מדי, שעל כביש רטוב אסור לבלום חזק וצריך לפמפם. הבעיה שהזכרון הזה לא עזר לי כשילד ניסה להתאבד לי לתוך הגלגל. הגלגל האחורי החליק לכאן ולשם ובהתערבות אלוהית כלשהי לא נמרחתי על הכביש (פעמיים).
אחרי הסובב עלה במוחי הרעיון שאולי כדאי להחליף צמיגים. אופניים היברידיים (קנונדייל קוויק) כלומר צמיג צר יחסית, אני לא מצפה לאחיזת כביש מושלמת. פשוט תוהה אם אחרי 3 שנים של שימוש אינטנסיבי יש מצב שקיבלתי רמז עבה.
מה דעתכם, להחליף? ואם כן - רק את האחורי או את שניהם? כדאי ללכת לחנות או לקנות באינטרנט? ואם באינטרנט אז איפה?
ואם אני כבר שם, המלצות על משאבה ידנית שמספקת 70PSI במחיר שפוי?
תודה לעונים.

mybroker

New member
3 שנים לצמיגים ? ולא רואים עליהם סימני עייפות ?

או שאתה פשוט התעלמת עד כה ?

3 שנים לצמיגים זה המון לדעתי גם עבור אופניים ששכבו בבית ... על אחת כמה וכמה עבור כאלה שרכבו עליהם

oren_hershco

New member
זה היה גשם ראשון, לא?

האחיזה גרועה בגשם ראשון. גם עם צמיגים טובים. אבל - אחרי 3 שנים באמת עדיף להחליף. יש צמיגים לא יקרים, באזור 25$ לצמיג (לפני מסים ומשלוח). הם בסדר, אבל האחיזה המתקבלת מהם ככה ככה. דוגמאות: קונטיננטל TourRide, או שוואלבה Road Cruiser.באזור ה 35-40$ לצמיג יש כבר צמיגים שייתנו אחיזה ברמה גבוהה בהרבה, וגם התנגדות גלגול נמוכה יותר. לי יש קונטיננטל Contact II על שני זוגות, והם אכן טובים. טוענים שהקונטיננטל Top Contact אפילו יותר טובים. כמובן שיש גם את השוואלבה Marathon האגדי. יש לו אורך חיים גבוה, אבל הוא גם כבד יותר.

mybroker

New member
לדעתי לחורף בתור צמיג שרוקד בכמה חתונות רק סייקלקרוס

יאפשר גם אחיזה טובה בכביש רטוב, יאפשר גם רכיבה בשטח וגם עמיד מצמיגי כביש יותר לפאנצרים

אני מתכוון לקנות את הקונטיננטל x king ...

למעלה