שאלת ציפיות

לוטה2

New member
שאלת ציפיות

שלום לכולם
שאלה - לאור התיאור הבא, האם הייתם מצפים לקבל מנה חמה או קרה?

פסטה קיצית - ריגטוני עם עגבניות מרוסקות, זיתים, צלפים, אורוגולה ומוצרלה

כמובן שאח"כ אגיד מה אני ציפיתי ומה קרה

חמה

בין היתר, בגלל המוצרלה שעד כה נתקלתי בה רק במצב מותך ומהביל (או שאני טועה ומגישים מוצרלה גם בסלטים?)
אני מבינה שהתפריט לא היה מחולק לפסטות/סלטים וכו'...

erezavn

New member
יש לא מעט מנות עם מוצרלה קרה

זה לא רק לפיצות...
סלטים, כריכים ועוד. למשל סלט קפרזה של עגבניות מוצרלה ובזיליקום...

erezavn

New member
אם זו מנה קרה צריך לציין את זה במפורש

אני מניח שזו הייתה מנה קרה. מין סלט פסטה. בדרך כלל כשמדובר במנת פסטה קרה זה רשום בצורה מפורשת.

יצורה

New member
לא חושבת שזה היה עובר לי בראש באותו רגע, אבל בקריאת התיאור -

קרה. זה נשמע לי שילוב שיעבוד יותר טוב כשהוא קר.
מה שכן, אם זו מנה קרה, זה צריך להיות מצוין בתפריט (לפחות אם היא מוצגת כעיקרית).

לוטה2

New member
גם אני ציפיתי שזו תהיה מנה חמה...

וכמובן שהיא הגיעה קרה. החזרתי אותה אחרי ביס אחד למלצרית, ואמרתי שציפיתי למנה חמה. היא אמרה שבתפריט כתוב שזה 'סלט פסטה', אבל אחרי שהסתכלנו עליו יחד אכן ראינו שאין שום אזכור לכך שמדובר במנה קרה. לאחר ההתבוננות בתפריט היא הסכימה להחליף לי את המנה. הטקסני אמר שזו לא סיבה מוצדקת להחזיר מנה, ואילו אני אמרתי שזו הסיבה הכי מוצדקת. כמו כן המלצתי להם להוסיף הבהרה בתפריט לגבי כך שמדובר במנה קרה.
המדובר הוא במסעדה/בר 'שאפה' שביפו. במקום זה לקחתי מנת דאל, שהייתה בינונית למדי. בכלל, כל האוכל שם היה די בינוני ולא מרגש. האווירה, לעומת זאת, הייתה כיפית מאוד. מקום מומלץ למשקאות ואולי נשנושון קטן ליד, לא יותר.
האם לדעתכם צדקתי בכך שהחזרתי את המנה?

trilliane

Well-known member
מנהל
מוצדק לחלוטין. הלקוח לא אמור לנחש, זו בעיה מהותית בתפריט

אגב, קרו לי מקרים אחרים של מנות בשם מסוים שהתגלו כמשהו אחר...
למשל מנה של "ניוקי סלק" שהתגלתה כניוקי תפו"א רגיל עם הרבה סלק מסביב...
או "פירה ירקות שורש" שהתגלה כפירה תפו"א עם ירקות שורש תקועים בתוכו...

&nbsp
זה תמיד מעצבן וזו תמיד בעיה של מי שהכין את התפריט כשהחליט לחרוג מהמוסכמות אך לא ציין זאת במפורש. הלקוח לא יכול (וגם לא אמור) לנחש. אם הזמנתי מנה והיא סתם לא טעימה לי אני לא אחזיר ביוזמתי (אלא אם היא ממש לא אכילה מבחינתי) אבל כל הפתעה בצלחת היא עילה מוצדקת להחזרה. אם קיבלתי משהו שונה מהמצוין בתפריט או שהתעלמו מבקשה מפורשת שלי, אין לי נקיפות מצפון.

החתולית

New member
מוצקת בהחלט

תיאור המנה לוקה בחסר ולא היתה לך שום דרך לנחש שמדובר בסלט פסטה קר.

מיכאל ג

New member
לפני כמה ימים הייתי במסעדה בה הוגשה מנת "לינגוויני קרבונרה"

...עשויה כולה מפסטה פנה.
כשהמלצרית נשאלה על כך היא ענתה שאכן הם מגישים את מנת הלינגוויני שלהם עם פנה. לא הפריע לה בכלל שזה משפט פרדוקסלי לחלוטין.

trilliane

Well-known member
מנהל

השבוע ישבתי במסעדה וטרטר מוסר ים התגלה כטרטר סלמון, אבל לזכותם המלצר עדכן אותי מיד כששאלתי אותו על המנה.

יצורה

New member
קראתי השבוע שזה קורה בהרבה מאוד מסעדות

שדגים זולים מוצגים כדגים אחרים ויקרים. אאל"ט דובר בכתבה על ארה"ב, אבל לא מפתיע שזה קורה גם כאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא מקרה של דג זול שהוצג כדג יקר אלא שינוי בתפריט

או ליתר דיוק שינוי במנה ללא עדכון בפועל בתפריט, וזה אכן קורה המממון במסעדות.

לוטה2

New member
לא מבינה את זה...

משקיעים המוווון כסף ביח"צ ובעיצוב, ודברים חשובים כמו כתיבת תפריט תקין וברור מזניחים לגמרי (אפילו לא מדברת על הכשרת צוות מקצועי, שזה נראה ככמעט בלתי אפשרי במרבית המסעדות בתל אביב). איך מסעדה שמכבדת את עצמה מגישה לינגוויני פנה קרבונרה כדבר שבשגרה (ולא באופן חד פעמי כתוצאה ממחסור או משהו)?

למעלה