שאלת ציסטה

יעליעלי

New member
שאלת ציסטה

לפני כשבועיים בעקבות כאבים, הלכתי לרופא נשים, שגילה שיש לי דלקת, ולכן נתן לי אנטביוטיקה. הכאבים לא פסקו, לא קיבלתי מחזור (איחור של שבועיים) והיום הלכתי אליו שוב, והוא גילה ציסטה בגודל של 5.5 ס"מ. למרות אני פוליציסטית (ואת זה הוא ראה בבדיקה הקודמת), המחזור שלי תמיד היה די סדיר. הטיפול האחרון שלי היה לפני יותר מארבעה חודשים, ומאז לא טופלתי בהורמונים. נכון שכרגע אנחנו בהפסקה מטיפולים, אבל אם נחליט לחזור אליהם, האם הציסטה תדחה אותם? האם מיד לאחר שהיא נעלמת אפשר לחזור לטיפולים? כמה זמן לוקח לציסטה להעלם (קיבלתי כדורים) תודה

סוכריה 2

New member
מקפיצה

נדמה לי BLESSED התוודאה כאן על ידע בציסטות. מ ק פ י צ ה

פּוֹנְג

New member
אם יש ציסטה בדרך כלל לא מתחילים

בטיפול ונותנים לה להיספג אבל ציסטות גם נוטות להיספג מעצמן עם המחזור כך שיכול להיות שבתחילת המחזור שלך לפני קביעת הטיפול - יעשו US והיא לא תהיה ציסטות עקשניות במיוחד שואבים יחד עם הביציות (אם את בטיפולי IVF) אם קיבלת כדורים (אני מניחה שהתכוונת לגלולות)סביר להניח שבסוף המחזור הנוכחי הציסטה תעלם.

mor mor

New member
נראה לי שהיא התכוונה

לכדורים להביא את המחזור..... אני באותו מצב, והיום בערב אדווח לך יותר בבהירות..כי אני אלך לרופא שלי לראות אם הציסטה נעלמה.

blessed

New member
ציסטה

הי יעליעלי, לא מתחילים טיפול עם ציסטה בגודל כזה כי ההורמונים רק יגרמו לה לגדול עוד. לכן צריך לחכות שהיא תיעלם או לפחות תתכווץ ואז אפשר מיד להתחיל טיפול. הרופא שלי אמר שבדרך כלל הציסטה נספגת מעצמה עד המחזור הבא. אפשר גם לתת גלולות נגד הריון ויש טוענים שזה עוזר לה להיספג. (אצלי זה לא עזר אבל אני כנראה מקרה מיוחד...)

poli4

New member
לי היתה ציסטה

בגודל 5.5 שנעלה תוך שבועיים. אולי כשתקבלי עכשיו מחזור היא תשטף. נ.ב למה קיבלת ביפסטון , אם יש לך מחזור סדיר?

venus13

New member
בעיקרון הן אמורות להעלם לבד

בהיעדר תמיכה הורמונלית או הריון בהצלחה ונוס

יעליעלי

New member
בד"כ סדיר

הפעם יש לי משום מה איחור של שבועיים. האם הסיכוי שלי גדול יותר לציסטות בטיפולים העתידיים?

blessed

New member
נדמה לי (אבל אני לא בטוחה)

שקראתי איפהשהו שלפעמים הציסטה מפרישה הורמונים שגורמים לעיכוב בביוץ. אולי זה המקרה אצלך...

למעלה