שאלת ציוד...

שאלת ציוד...

שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לציוד צלילה: נניח יש לי ווסת דרגה ראשונה ושניה של חברה מסויימת, ואני רוצה להשלים את הסט של מערכת הנשימה כלומר להוסיף גם אוקטופוס וגם קומבו, האם ניתן לצרף אוק' וקומבו של חברות אחרות? זה יתאים? זה יעבוד טוב? ועוד שאלה בקשר לקומבו, אם יש לי מחשב צלילה אז הדבר היחידי שאני צריך מהקומבו הוא המד לחץ של המיכל, האם ניתן לרכוש קומבו שיש בו רק מד לחץ? תודה מראש על התשובות.

roni250b

New member
לשאלתך הראשונה התשובה - כן.

"קומבו" שיש בו רק מד לחץ אינו נקרא קומבו.....אלא מד לחץ לאוקטופוס... ו....כן אפשר לרכוש לבד, אמנם שיטה "עתיקת יומין" אך לדעתי עדיין מוכרים.....אני משתמש קבוע באוקטופוס עם מד לחץ...ללא מחשב צלילה, מה קרה לטבלאות...אי אפשר ללא מחשב....???????????????

אפשר אך לא מומלץ...

לגבי "קומבו" ניתן לצרף קומבו של כמעט כל חברה לכמעט כל ווסת, בתנאי שחיבורי הלחץ הגבוה מתאימים. (בעקרון החיבורים הם סטנדרטיים אבל תמיד יש איזו חברה שמחליטה שהיא יודעת יותר טוב מכולם וממציאה משהו שמתאים רק לה). לגבי האוקטופוס, כאן כבר כדאי תמיד להישאר עם אותו יצרן, משום שלחץ הביינים אותו מפיקה הדרגה הראשונה - מתאים לעבודה עם אוקטופוס תואם. דרגות ראשונות מיצרנים שונים מפיקות לחץ ביניים שונה, ודרגה שנייה (גם האוקטופוס הוא דרגה שנייה) המקבלת לחץ ביניים שאינו תואם את הלחץ אליו היא מתוכננת - עלולה לגרום לקשיי נשימה (נשימה קשה מדי או עודף אוויר בכל נשימה, עד לרמת פרי-פלו). לכן עדיף לדבוק בדרגה שנייה של אותו יצרן הדרגה הראשונה. לגבי מד לחץ, צודק roni, אכן יש אפשרות לרכוש בנפרד את מד הלחץ ולחבר אותו ליציאת הלחץ הגבוה בדרגה הראשונה. בצלילה טכנית משתמשים בכך הרבה, כדי לדעת את לחץ האויר בכל אחד מהמיכלים. תוכל גם לרכוש מחשב צלילה + משדר. זה קטע חביב - המשדר מחובר ליציאת הלחץ הגבוה - במקום הקומבו. המחשב יושב על היד, ומראה לך נתוני עומק, זמן ולחץ אויר במיכל, כל זה בלי צינורות...

למעלה