שאלת ציוד..

עומר ד

New member
שאלת ציוד.. ../images/Emo66.gif

מה דעתכם על אוהל של "איגלו" ..? (ל-2 אנשים) היעד הוא אפריקה (כולל הרים מעל 4,000 מ'), ואם אפשר שיהיה טוב גם לטיול במקומות אחרים עם טמפ' מתחת ל-0. (השק"ש הוא אגב עד מינוס 15) תודה עומר

HelloweeN

New member
לדעתי לא מומלץ.

אם אתה רוצה לכסות את התחת שלך (תרתי משמע) בצורה מושלמת, תתחיל לחשוב על אוהל בצורת מנהרה ולא איגלו. אני תמיד ממליץ על אוהלים שהם FREE STANDING כלומר עומדים מעצמם. בגבהים של 4K מ' וצפונה אני מאמין שיהיו רוחות די חזקות. צורת האיגלו היא צורה סופגת רוח, כמו מפרש ש סירה, בניגוד למנהרה שהוא נותן לרוח לחלוף מעליו. מצורף בזאת לינק לאוהל שיש לי, ואני מרוצה ממנו עד הגג. הוא לא איכזב תחת שבוע גשם רצוף (מבול), ולא איכזב ברוחות של 40-50 קמ"ש. האיכות ביחס למחיר משתלמת, ובחו"ל לא תמצא אפילו כזה. האוהל

kogawa

New member
בטוח שענית נכון על אוהל

אבל לא בטוח שקלעת לטיול באפריקה. מהמקומות הבודדים מעל 4K באפריקה, להר קניה ולאברדר לא צריך אוהל (יותר חם בביקתות ומחוממות), ולגבי הקילימנג'רו כל מי שמכיר טייל בקבוצה שדאגה לציוד ולגבי אוגנדה לא יודע. אבל, השתמשתי רבות באוהל באפריקה, ודווקא במקומות נמוכים, ושם נהנתי מלהתרווח באיגלו ולא הייתי מחליף באוהל מנהרה - נכון לגבי, אולי גם לגביך?

עומר ד

New member
אוקיי, אם כך..

מצד שני אני מתכנן לבקר בהרי הסימיאן (אתיופיה), רמה של מעל 3-4 אלף מ', באוגנדה גם כן ברבנזורי (מעל 4 אלף) וכן באתיופיה זה יוצא תקופת החורף. מלבד זה- אם אנ קונה את האיגלו ב150 שח, אולי עדיף אכן להשקיע יותר כדי שאוכל להשתמש באוהל גם בטיולים אחרים בעולם- במזרח או בדרא"מ, אולי אירופה.. תודה רבה על התשובות.. לסיכום, ממכם הבנתי שגם עם שק"ש של מינוס 15 צריך אוהל עמיד ברוחות ולכן אתם ממליצים על משהו יותר רציני. מהו בערך טווח המחירים?

sela v

New member
לא מכיר

את המצב באתיופיה, אבל באוגנדה גם יש בקתות, אבל לא מחוממות, לכן גם לאוגנדה לא צריך אוהל למקומות הגבוהים.

jeshu

New member
ישנתי פעם אחת בבקתה בסימיין באתיופיה - טעות חמורה. הבקתה היתה מאולחת בפרעושי אדם טורפים. ראה הוזהרת.עדיף אוהל.

natyh

New member
עזוב איגלו ב 150 ש"ח

אתה לא ממש רוצה לצוף בתוכו בגשם . קנה איגלו טוב באלפא מאיו שכרתי אוהל איגלו מצוין הטוב ביותר שהתמשתי בו אי פעם : גדול מרוח פנטסטי , והוא שימש אותי יפה מאד ב קרוב ל 4500 ומעלה . איגלו טוב הוא לא זול ותשתדל שלא יהיה גבוה מדי ולא כבד מדי . אפשר ללכת גם על אוהל כנף לדוגמא : מאונטיין הרדוור ווינג אוהל מצוין ניתן לרכוש ב 168 דולר במאונטיין ספורט ראה קישור או באי ביי ב 100 דולר אם יהיה לך מזל תודה לרונן גולן על הקישור . רוח חזקה זו אכן בעיה לאוהלי איגלו גבוהים אבל איגלו טוב אמור להסתדר איתה , חוץ מ פטגוניה . אוהל ב 150 ש"ח לא טוב לא לגשם ולא לרוח וההפרש במחיר שוה את מפח הנפש, אם תעשה טיול רציני בלאו הכי תקנה אוהל שוב אחרי המבול הראשון .... אז עזוב אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות בזול ...

jeshu

New member
האמת שבסימיין אפשר להסתדר גם רק עם שק"ש - כי נקודות הלינה הן מסודרות ונוחות יחסית ויש מקום עם גג שבו ישנים הפקח והחמר.אבל יותר נעים עם אוהל - שאפשר גם לשכור במשרדי הפארק.בטיול ארוך הייתי מביא אוהל משלי. בנצ'יסאר לא היה לי אוהל - ישנתי בתחנות המישטרה של הפארק כשירד גשם (וירד).

pako27

New member
../images/Emo50.gifישנם גם אוהלי איגלו

עמידים לרוחות חזקות,אטומים למים וקלים..... שמתאימים לתנאים קשים , לעיתים קל יותר להשתמש באוהל בצורת איגלו ממנהרה בגלל האפשרות להעמיד את האיגלו באופן עצמאי , באוהל מינהרה צריך לבצע הגינה לקרקע וישנם גם מקומות שזה בלתי אפשרי , מה שבטוח שלא מדובר באוהל איגלו של 70-100 ש"ח אל בעל מוטות אלומיניום , אריגים קלים ועמידים ותפרים אטומים עם רצפה אטומה , לרוב אין בעיה להשתמש באוהל כזה באקלים חם מכוון שלרוב הוא מגיע רובו כרשת (עם חיזוקים)ואריג מעטפת !!

natyh

New member
נו חן

מתי יהיו אצלכם אוהלים כאלה שנפסיק לבקש טובות מאנשים שיביאו לנו דברים מאמריקה ....

sela v

New member
לארץ מביאים רק מה שמוכר

ולא מוצרים מיוחדים ויקרים.

pako27

New member
לסלע ביבוא יש מכלול שלם של ...

חברה שמיבאת ומשווקת בארץ חייבת לתת את הדעת על דרישות השוק ,עלות קניה בחו"ל (בדולר או יורו + עלות יבוא)מול עלות מכירה בחנות לצרכן,איכות וכו' ואם כול זה שאנחנו אוהבים לטייל והתחום של ציוד אכותי מתקדם עדין ישראל הא שוק קטן מאוד ככה שבעיתי למצוא כאן מגוון רחב של חברות , עם זאת ב4 שנים האחרונות נכנסו מספר מותגים מובילים לישראל ככה שבהחלט יש ציוד אכותי רק צריך לזכור שציוד של מותגים מובילים יקר יותר ממוצרים שהם ממקור פחות מוכר , רק בשנה האחרונה נכנסו 2 חברות חדשות אחת מאירופה והשניה מארה"ב ובקרוב עוד מותג חדש ואכותי מגיע !!!!! ** בקרוב האתר של שלו - המרכז לציוד מטיילים באינטרנט !

natyh

New member
אני מחכה

למאונטיין הרדוור וסיירה דיזיין , ושוב תודה לרונן על ההמלצות .

sela v

New member
יש גם

שביבוא לארץ יש התחשבות בראש הישראלי. מה שלמשל מרגיז אותי זה הנסיון של חנות כמו למטייל למכור למטיילים שהציוד בארץ יותר זול, וזה לא תמיד נכון.

HelloweeN

New member
ציינתי אגב בהודעתי שאכן מומלץ

תמיד להשתמש באוהל שהוא FREE STANDING, קרי אחד כזה שלא מצריך נקודות עיגון לקרקע בשביל לעמוד בסוף.

pako27

New member
ציפור קטנה לחשה לי שמאונטיין הרדור

בדרך לארץ ............... לא יודע איזה דגמים או מה יגיע ... תרמילים בוודאי ,נחכה ונראה ! חן-שלו המרכז לציוד מטיילים

למעלה