שאלת ציוד רגע לפני

שאלת ציוד רגע לפני

שלום! נמצאת כרגע בחודש שמיני וכבר מכינה את עצמי ללידה. נפגשתי עם יועצת הנקה במסגרת קורס הכנה ללידה אבל לא יצא לי לשאול אותה כמה שאלות פרקטיות. אני מכינה את עצמי להכל ומקווה לטוב, רוצה מאוווווווווווווד להניק אבל הבנתי שטוב להכין את עצמינו. אז שאלה לגבי בקבוק ומוצץ. אני רוצה לקנות רק בקבוק אחד לקחת איתי לביה"ח למקרה ויש לי קשיים בהתחלה ואצטרך להשלים עם תל"מ. הבנתי שממש לא מומלץ להשתמש בבקבוקונים שמגיעים עם התל"מ בביה"ח ורציתי המלצה לבקבוק שלא יקשה על ההנקה לאחר מכן... אותו הדבר לגבי מוצץ.... תודה רבה רבה!

monique18

New member
ציוד

קודם כל שיהיה בהצלחה בלידה. את יודעת שכדאי מאוד להימנע מבקבוקים ובודאי מימוצצים בתקופה הראשונה על מנת למנוע בילבול פטמות אצל התינוק. אבל לשאלתך מוצצים מומלצים רק לאחר ביסוס ההנקה שזה שבועיים -חודש לאחר הלידה. לגבי בקבוק כל בקבוק עם זרם איטי ובסיס פיטמה רחב כל טוב תרגישי טוב ובהצלחה (אחות מוסמכת ויועצת הנקה)

תודה!

המטרה היא הנקה מלאה, אבל בגלל כל כך הרבה סיפורים עצובים של חברות, אני רוצה להיות מוכנה מראש ולא לקלקל את ההנקה... אני לא מכירה בקבוקים חוץ מאוונט וטופי טיפי... אחד מהם נכנס לקטגוריה הזו של זרם איטי ובסיס פיטמה רחב? שוב תודה!

Noisha

New member
ללי הכתומה...

קודם כל שיהיה בשעה טובה והמון בהצלחה ושיעבור בשלום, אל תשכחי לנשום... לגבי ההנקה, בתור אחת שהתקשתה מאוד חודשיים בערך וסוף סוף הגיעה לנחלה... כמה טיפים: הראשון הוא לדעת למי להקשיב. לכל אחת דיעה משלה וזה יכול נורא לבלבל. תמצאי את האנשים שאת מאמינה בהם ושעושים לך טוב (עוד עצה- בדרך כלל בהכללה כמובן אחיות טיפת חלב סתם מלחיצות...). הטיפ השני הוא לדעת להקשיב לעצמך. בסופו של דבר את יודעת מה הכי טוב לך, וכאמא טרייה אומנם את גם תדעי מה טוב לתינוק שלך. השלישי- אם ההנקה חשובה לך, אל תוותרי. ההתחלה לא פשוטה איך שלא מסתכלים על זה, והמון נשים נכנעות נורא מהר. אני עברתי עם ההנקה את כל השישו ושמחו שאפשר לדמיין, וכולם בדרך אמרו לי לוותר כבר, ואני החלטתי שזה מספיק חשוב לי בשביל לא לוותר. הלכתי ליועצת הנקה מדהימה, מקווה שלא תצטרכי אבל אם כן תפני אליי ואתן לך את הפרטים. אגב, שימי לב שיש הבדל עצום בין יועצת הנקה למדריכת הנקה. תוודאי שאת מקשיבה ליועצת מיומנת ולא למדריכה שעברה כמה שיעורים בנושא (בלי לזלזל כמובן). הרביעי- אל תחכי יותר מדי אם יש לך קשיים ותפני לעזרה. אל תתני לפטמות להפצע בצורה קשה,ורק אז.. קחי בחשבון שבשבוע שבועיים הראשונים ההנקה לרוב כואבת לכולן בדרגות שונות, אך לאט לאט אם ההנקה מתנהלת כשורה הכאב אמור לחלוף. אל תתחילי לתת תמ״ל אלא אם את בטוחה שאין עלייה במשקל. ברגע שמתחילים כמות החלב שלך יורדת... גם אם בבית החולים ממליצים לך ודוחפים בקבוק, תנסי בהתחלה רק להניק. הבקבוק והמוצץ יוצרים בלבול פטמות. אם אין ברירה אז בקבוק, ומוצץ לא לפני שלושה שבועות. והכי הכי חשוב, קבלי הכל באהבה. זו תקופה לא קלה אבל עוצמתית ומרגשת בטירוף. השתדלי להקיף את עצמך בסביבה תומכת ועוזרת, ואל תתביישי לבקש עזרה ( בישולים, ניקיונות, מי מגיע לזה?...) אוכל להמשיך עוד ועוד.. אבל הפיצקי שלי רוצה קצת צומי... אם בהמשך תרצי להתייעץ אשמח לעזור. שיהיה בהצלחה

למעלה