שאלת פשטידות

ארית

New member
שאלת פשטידות

שאלה של טירונית אבל.... אני מכינה בדרך כלל פשטידה/מחמר כך מקור המתכון: אני 3 תפוחי אדמה בנוניים 2-3 גזרים מעט אפונה 3 בצים מלח פלפל שחור מעט כרכום לצבע אבקת מרק מרתיחים את הירקות מרסקים ומוסיפים את הבצים והתבלינים מחממים שמן בסיר שופכים מטגנים 5 דקות על אש גדולה ולאחר מכן מנמיחים את האש וממשיכים לבשל עד שרואים דרך הדפנות שזה מבושל ואז הופכים את הפשטידה וממשיכים לבשל יוצא מאד אבל מאד טעים אז איפה הבעיה??? הבעיה היא שלוקח לזה המון המון זמן בישול שלא ממש יש לי בימי שישי והשאלה שלי היא: האם אפשר את אותה תערובת לאפות בתנור??? כמה זמן בערך??? האם בגלל שאופים את זה בתנור צריך להוסיף מרכיב כל שהוא???? תודה על כל תשובה ארית

נופר א

New member
אני אופה אותה אך ורק בתנור

כי בכל פעם שאני מנסה להפוך אותה איך שאני לא עושה את זה ומה שאני לא עושה, הפשטידה מתחרבשת לי ואני לא מצליחה להחזיר אותה למחבת, חמותי עושה את זה בקלי קלות בכל כלי ובכל צורה על הגז ובצי'ק מתבשל לה, אני התייאשתי,אני אופה את זה בתנור בערך 50 דקות ,או עד שמזהיב ונעשה יציב. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה כפית אבקת אפייה 2 כפות קמח אבל לא חייבים ,את יכולה ככה לאפות בחום בינוני וייצא לך מעולה.

מירבלי

New member
נופרוש כנסי../images/Emo25.gif

הכי קל להפוך אותה מהסיר על צלחת גדולה וכך גם להחזיר אותה אני עושה אותה לפחות פעם בחודש ורק על הגז בתנור טעמה משתנה להפליא

מאיה 72

New member
עוד דרך להפוך פשטידות על הגז היא

בעזרת מכסה של סיר עם קוטר גדול מקוטר המחבת וחשוב שהמכסה יהיה שטוח. ועוד דבר - יש לוודא שהפשטידה לא נוזלית מלמעלה ואז זה לא מתפרק.

לא חושבת שיש בעיה לאפות בתנור

אבל הבנתי שהמיוחד בפשטידה הזו זה הטיגון משני הצדדים על האש.

מירבלי

New member
את הפשטידה הזו בפירוש לא אופים

אלא מבשלים אותה על הגז בלבד בסיר עם שולים מעט גבוהים והופכים לבישול גם בצד השני זו פשטידה מדהימה ומעולה של המרוקאים

נופר א

New member
מירבי את הפשטידה הזאת כן אופים

בתנור כשלא מצליחים להפוך אותה ולהחזיר אותה שלמה.....
ניסיתי את כל הפטנטים האלו ,ראיתי את הגיסות המרוקאיות שלי בפעולה,ולא הולך ,מה לעשות? אז חמותי שהיא מומחית הציעה לי לאפות בתנור , וזה יוצא פחות שומני ,כי על הגז שמים המון המון שמן ןככה מרוקאים מכינים את זה ,אמנם זה טעים מאוד אבל אני ממש לא צריכה המון המון שמן , ובאפייה נפתרת הבעיה, גם יוצא יפה וטעים וגם בלי טונה שמן כמו בבישול על האש.

ארית

New member
יקירותי כן או לא ??????

אחת אומרת כן,השניה אומרת לא, המסקנה שלי (ותקנו אותי אם אני טועה) בהחלט אפשר לאפות את הפשטידה הזו בתנור רק שטעמה לא יוצא אותו דבר כמו בטיגון..... אז.... האם יש לכן מתכון לפשטידת תפוחי אדמה (ללא מוצרי חלב) שכן אופים בתנור וטעמה יוצא נפלא??????????? ותודה על כל התשבובות שקצת בילבלו אותי אבל על טעם וריח אין מה ..........להתווכח. שיהיה לכולנו יום נפלא ארית

ANNABELL

New member
פשטידת תפוחי אדמה מאד טעימה

חומרים: 6-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני 1 בצל גדול או 2 קטנים 2 ביצים מס' 1 או 3 ביצים מס' 2 1/2 כוס קמח תופח (אולי קצת יותר) מלח פלפל שחור אופן ההכנה: לקלוף תפוחי אדמה, לחלק לרבעים ולבשל במים כמו לפירה. לסנן ולמעוך בעזרת מועך פירה לטגן בצל בשמן עד להשחמה להוסיף בצל מטוגן לעיסת תפוחי האדמה וקצת מהשמן בו טוגן הבצל להוסיף ביצים להוסיף קמח תופח ולבדוק שהעיסה אינה דלילה ואינה סמיכה מדי לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, לבחוש את כל התערובת בעזרת כף מעץ בשארית השמן מהמחבת בו טוגן הבצל יש לשמן תבנית פירקס או כל תבנית אחרת, בעזרת כף מעץ להעביר את התערובת אל התבנית ובעזרת מרית לשטוח את העיסה בצורה נאה. בתנור מחומם מראש יש להכניס את התבנית ולאפות ללא כיסוי עד אשר הפשטידה מקבלת גוון חום.

ארית

New member
תודה תודה

ינוסה כבר השבוע אני רק מקווה שהבעל יואהב כמעט כמו המטוגנת ארית

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

מתכון: פשטידת תפוחי אדמה (מחמאר) רכיבים: 6 תפוחי אדמה 2 גזרים 6 ביצים מופרדות פטרוזילה או קוסברה פלפל לבן כפית אבקת מרק עוף מלח כורכום מעט שמן לשימון התבנית אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עם הגזר עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לעיסה גסה וחותכים את הגזר לקוביות קטנות. מערבבים יחד את הפירה ואת הגזר ומתבלים. מוסיפים את חלמוני הביצים ומערבבים היטב. מקציפים את חלבוני הביצה ומערבבים בעדינות עם העיסה. מחממים מעט שמן ומשמנים תבנית קפיצית מס' 26. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים בחום בינוני עד שהפשטידה מוצקה למגע. הערות: טעים גם חם וגם קר. כדאי להגיש לצד סלטים מרוקאים טובים. אפשר להוסיף עוד 2-3 ביצים והפשטידה תשביח. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ארית

New member
תודה דרומית רק שאלה

קטנה. להקציף את החלבונים כמו שמקציפים חלבונים לעוגה???? למה????? ארית

אכן

בדיוק כמו שמקציפים לעוגה. הפשטידה תהיה במרקם יותר קל ואורירי כך. את לא חייבת להפריד ולהקציף ואפשר להוסיף את הביצים שלמות ולערבב. לטעמי התוצאה טובה יותר עם ההקצפה.

נופר א

New member
לפשטידה הזאת בדיוק התכוונתי

ואפשר להוסיף גם אפונה וגזר מקופסת שימורים ויוצא טעים מאוד. חמתי מוסיפה גם חתיכות עוף או קורקבנים חתוכים. את כל ה
בתוך הפשטידה וזהו

ובמקרה כזה...

כמובן אין צורך לבשל גזר אלא רק תפוחי אדמה ולהוסיף את תוכן קופסת האפונה והגזר. בהחלט יוצא טעים מאד. קורקבנים עוד לא ניסיתי (נשמע טוב...) אבל חתיכות קטנטנות של עוף שבושל במרק הוספתי פעם ויצא טעים מאד.

למעלה