שאלת פקטור

שיר שיר7

New member
שאלת פקטור

עשיתי בדיקת דם גנטית לפני 3 שנים ויש לי בעיה בפקטור 2
האם אני צריכה לקחת קלקסן לפני IVF ? שאלתי את ההמטולוגית היא טוענת שלא
האם אפשר לסמוך עליה ?

מחבטנית

New member
בעיה בפקטור 2 מעידה על בעיית קרישה

אשה שיש לה בעיית קרישה גנטית נמצאת בסיכון בהריון - הן בעצמה, והן סיכון לעובר. אני הטרוזיגוטית לפקטור 2 ועברתי שתי הפלות לפני שנשלחתי לבדיקות שגילו את זה. התייעצתי עם פרופ' קופרמינץ לאחר שהיו בידיי התוצאות של בדיקות הקרישה והוא ממליץ (בנחרצות) על נטילת קלקסן מתחילת לקיחת ההורמונים בטיפול, במשך כל ההריון ועד לאחר משכב לידה.
כמו כן המינון של הקלקסן הטיפולי (למי שיש בעית קרישיות כמו אצלך, ולא מניעתי למי שאין לה בעיה אבל יש רקע של הפלות ללא הסבר) הוא 1:1 לכל קילו ממשקל הגוף, ויש צורך במעקב הריון אצל מומחה לקרישיות שיתאים וישנה את המינון במהלך ההריון לפי הצורך.
אני חסכתי מעצמי את הביקור אצל המטולוג - הוא אמנם מומחה בתחומו אבל הוא לא מומחה בתחום של פוריות/הריון וקרישה. תעשי לעצמך טובה ענקית ולכי למומחה בתחום. תחסכי לך סיכונים מיותרים ועוגמת נפש. בהצלחה :)

שיר שיר7

New member
המשך

עברתי 2 הריונות תקינים ולא עברתי בחיים הפלות כול שהן
אני צריכה המלצה על רופא טוב שאפשר לסמוך עליו לגבי קרשיות
באיזור הקריות.

תודה רבה.

מחבטנית

New member
גם אני עברתי הריון אחד תקין לחלוטין לפני שהתגלו הבעיות.

בעיות קרישיות מתחילות/ מחמירות עם העלייה בגיל (לכל אדם). הנשאות הגנטית משמעה שלמי שנמצאה אצלו בעיה באחד הפקטורים (וזו בעיה גנטית)יש סיכוי הרבה יותר גבוה לחלות במחלת קרישיות בגילאים מבוגרים יותר, וכן סיכוי יותר גבוה לסיבוכים בהריונות - סיכוי שעולה עם הגיל.
אני לא יודעת בת כמה היית בהריונות התקינים שלך, אבל מן הסתם יותר צעירה מהיום :). זה שעד היום הכל היה תקין בעודך עם בעית קרישה - זה מזל גדול! כששאלתי את פרופ' קופרמינץ איך ייתכן שיש לי ילד בריא בבית בעודי עם בעית קרישה (ומספר הפלות לאחר לידתו של הבכור והיחיד שלי) הוא ענה שכמו בכל בעיה גנטית תמיד יש סיכוי שהבעיה לא תצוץ/תתרחש. הוא הגדיר את בני כ"אחד למליון" שלי - והמציאות מראה שהוא צדק. אחרי בני לא הצלחתי לשמור על ההריונות, ועכשיו אני מטופלת בקלקסן ובינתיים הכל תקין (טפו טפו טפו :)). כדי שתמשיכי לחוות רק הריונות תקינים וחס וחלילה לא תחשפי לחוויה הנוראה הזו של אובדן הריון, אני ממליצה לך בחום לעשות את המאמץ ולהגיע לפגישת ייעוץ עם ה-מומחה בתחום, למרות שהוא יושב בת"א. פגישה אחת לפני ההריון/טיפולים, ואפילו לשקול ביקורים נוספים במהלך ההריון. יש בנות שמגיעות אליו מכל קצוות הארץ - וזה שווה את זה.

טוליתי

New member
למה הכוונה "לפני IVF"?

לא הייתי סומכת על ההמטולוגית. יותר מדיי המטולוגים אחראים ליותר מדיי הפלות מיותרות. הם בדר"כ לא מבינים בקשר בין הפלות לקרישיות יתר.

למעלה