שאלת פסיכולוג

אליה84

New member
שאלת פסיכולוג

האם כשפונים לעזרה פסיכולוגית עבור אירוע טראומתי יש לפנות למישהו שמתמחה באותו עניין או שכל פסיכולוג קליני יוכל לסייע?

מה רצוי?

תודה.

שלום אליה84

זה לא must לפנות למטפל עם התמחות ספציפית בטיפול בטראומות, ומן הסתם לכל מטפל יש נגיעה איזושהי - תיאורטית או מעשית - עם התחום. ואולם, אין ספק שלפניה למטפל עם ניסיון טיפולי בקשיים ספציפיים אלה יש יתרון ברור, כשם שיהיה הבדל בין ללכת לרופא משפחה עם בעיית עיכול, לבין ללכת לגסטרולוג. אילו היתה לך בעיה לא ברורה ואמורפית - כל מטפל היה יכול לסייע, בתור התחלה; אולם אני שומע שטיב הבעיה שלך מאד ברור ומובחן, ולכן כך צריך להיות גם החיפוש שלך.

אליה84

New member
האמת היא שאני לא יודעת להגדיר

את טיב הבעיה.

איבדתי את בתי התינוקת.

מה צריך להיות החיפוש?
תודה.

מצטערת מאד לשמוע, שלא תדעי עוד צער

ממליצה בהקשר שפירטת לחפש טיפול יעודי לטראומה.
יש שלוש שיטות שנמצאו EVIDENCE BASED לטיפול בטראומה - EMDR, PE, CBT
מכיוון שעיקר הנסיון הטיפולי שלי בטיפול באבל הוא אבל על אחאים והורים, שולחת לך במסר אישי מחקר שמצאתי שמשווה בין CBT וEMDR לטיפול באבל.

תגובה

צר לי לשמוע על אובדנך. זהו ללא ספק אחד האובדנים הקשים יותר שאדם (אמא!) יכול לחוות במהלך חייו. ההתמחות שאת צריכה לחפש הוא לא בהכרח עם טראומה (על אף שאובדנך ללא ספק גרר גם כזאת) אלא טיפול בשכול. זה תו זיהוי שאני מתאר לעצמי שטרם אימצת לעצמך, אבל כך נקרא סוג הבעיה עימה את מתמודדת.

המון בהצלחה.

ינוקא1

New member

שלא תדעי צער.

ladybug4NLP

Active member
לאבד תינוקת בין אם בהריון או אחרי זה אף פעם

לא קל.

לא כתבת היכן את גרה כדי להפנות אותך לאו דווקא לפסיכולוג אלא למי שעובד עם אבל ואובדן.

המקום ינחם אתכם, שלא תדעו עוד צער

אליה84

New member
תודה לכולם! ושאלה

אז פשוט לחפש באינטרנט פסיכולוג שמתעסק בשכול?

המלצות במסרים יתקבלו כמובן בברכה.

למעלה