שאלת פסטרמה

nilliy

New member
שאלת פסטרמה

לאחר שהראו בתוכנית של אורלי וגיא בע"מ איך מכינים את הפסטרמה שלנו ממש לא עושה לי חשק לקנות פסטרמה מהסופר. מכירים אפשרות אחרת? אפשר גם מתכון. תודה נילי

לא ראיתי את התכנית של אורלי וגיא

אבל האמת היא שאני מאוד אוהבת לעשות פסטרמות בבית. יש מלא מתכונים ברשת ואני בטוחה שעוד מעט יבואו לכאן ויציפו אותך במתכונים . מה שאני רוצה לומר לך זה שאני מקדמת את פניך בברכה ושמחה שאת כאן. כמובן שאת מוזמנת להישאר.
מעבירה את רשות הדיבור למומחיות הבישול שלנו ...

kdr

New member
אם יש לך קיבה חזקה

תוכלי לקרוא את ההסבר איך מייצרים נאגטס. לגבי פסטרמה, שתי אפשרויות, לקנות או לעשות. אם לקנות - לא כשר, הסיכוי הטוב ביותר לאכול בשר נטו. לעשות - פרפר הודו (כמו חזה עוף אבל גדול), מורחים במה שבא, פפריקה, שום, חרדל, זרעי חרדל, פלפל שחור גרוס (רגע, לא כתבתי מה שבא ?), אפשר לקשור, אפשר לא. מניחים על רשת מוגבהת בתוך תבנית, אם אין רשת מוגבהת, מגביהים בעזרת כל דבר שלא יימס בארבע פינות. על התבנית מפזרים מלח גס (כזה עם פה כמו של אריאלה) ועשבי תיבול, הפעם, מה שיש. עלי דפנה, רוזמרין, טימין, פלפל שחור שלם (רגע, לא אמרתי מה שיש ?). אופים בטמפרטורה של עד 120 מעלות 3-5 שעות. הרעיון הוא שהעשבים "מעשנים" את הבשר ונותנים לו ארומה מעולה. אם יש לכם מעשנה, יעני גריל עם מכסה, אפשר לצלות גם בו. נוזל לי ריר, ביי

nilliy

New member
תודה רבה אריאלה נראה לי מקום טוב להשאר

kdr רגע רגע הבנתי שאת מבשלניות הפורום מה עם אפשרות של לקנות איכותי לא אכפת שלא כשר.

kdr

New member
גם את ?

אותך לאריאלה. אני בשלן חובב, אריאלה בשלנית מקצועית. גם זה ההבדל בין זכר לנקבה. כל מוצר שלא נחסך בו דבר - עדיף. לי נמאס מהנוצות ומוצרי המקור.

nilliy

New member
גם אתה?

ואני חשבתי שפה אני מוגנת מבשלנים מקצועיים חשבתי שפה יש אוהבי שווקים שכמותי טוב אין מנוס אתחיל ללמוד הפסטרמה תנוסה לבקש חזה הודו שלם?

nilliy

New member
עוד דבר אחד קטן

וזאת אל תגיד לי להכין נקניקיות מרגז מאטליז טוב באזור תל אביב ראשון מכיר בשלן?

noa555555

New member
הנה המתכון הכי מעולה בשבילך נילי, מבלי לזלזל

בקדר האלוף שלנו, הפסטרמה של בוטנסקי, חם ישר מהרשת, באדיבות קיצי הנהדרת (חיה). אם תכיני, אנא ספרי איך היה , ותודות אפשר לרכז כאן מתחת

kdr

New member
את עדיין בסטנדרטים

אני חובב. מת על שווקים, הוכחה - קיבלתי מתנה את האלבום "שווקים בעולם". ללמוד זה טוב בכל שלב. כן, חזה שלם, או בשם הקצבי - פרפר הודו. אפשר עם נתחי בשר טובים מכל חיה.

noa555555

New member
הדגשה חשובה למתכון שלך:

חשוב להשרות את הפרפר לילה שלם לפחות, להפוך כמה פעמים במים , כפי שכתוב במתכון של בוטנסקי. ממליצה לך עליו, גם אני מריירת, כפי שכתבתי למטה. זה כל כך טעים. בתנור גם זה טוב. לא צריך כל כך הרבה זמן לדעתי. אפשר הרבה פחות, תוך כדי מריחה תמידית של הרוטב שנשאר - עם מברשת . חפש גם אתה את המתכון שלו, עשיתי את זה לא פעם. לדעתי כדאי לעשות שני חצאי פרפרים, לא זוכרת כבר, צריך לעיין שם. גם טעים אחרי שזה מוכן ו "נח" קצת (לא לחתוך מיד כשזה יוצא מהתנור למרות הפיתוי האדיר) אפשר להקפיץ את זה על מחבת בפרוסות ככה. אוי אוי אוי....

kdr

New member
אני עצלן בטבעי

לא מכיר את בוטנסקי, לא משרה, לא מורח, לא מחפש. שנים שאני מכין פסטרמה בלי כל הטקס. אין מצב שכמה פרוסות חמות לא יעברו אצלי את שלב הלעיסה בעודן חמות. היתר מסיבות של כמות נאכל במשך השבוע. עשית לי חשק, מחר פסטרמה !

noa555555

New member
תגגלי לפי :הפסטרמה של בוטנסקי.

אין עליה, הכנתי אותה כמה פעמים. פשוט מאוד להכין בבית. כדאי לקחת בחשבון השריה של כמה שעות עד לילה במים, ואז הכנה. מדהימההההההההההההההההה. (מכינים מפרפר הודו. כלומר חזה הודו שלם. אוי אוי. לרייר , רעיון טוב להכין שוב, בדיוק חשבתי עליה היום). אם לא תמצאי תגידי ואשיג לך. זה אמור לעלות בקלות.

תיקתק1

New member
הפסטרמה של בוטנסקי לבקשתך - אני לא הכנתי

אבל רבות מדובר בה בפורומי אוכל. נושא : פסטרמה ביתית של חזה הודו ==מתכון מסודר תאריך : 07/07/05 13:30 מחבר/ת : בוטנסקי משה פרפר חזה הודו נקבה מחולק לשניים כל חצי פרפר להשרות ב: 2 ליטר מים 2 כפיות מלח 2 כפיות סוכר פלפל שחור גרוס לפחות לילה שלם במקרר לנגב היטב למרוח בתערובת של דבש פפריקה אדומה פלפל שחור גרוס גס מעט סויה (כן /לא שום) להניח על מצע של מלח גס לצלות בתנור 50 דקות בחום של 160 מעלות מידי פעם להבריש בתערובת הדבש והתבלינים אני הנחתי על מצע המלח כמה ענפי רוזמרין

noa555555

New member
שמתי אותה אתמול פה למעלה../images/Emo13.gif בכל מקרה, שימו לב

שימו לב שלמרות מה שקדר שלנו יגאל אומר, ההשריה כן חשובה ומוציאה פסטרמה הרבה הרבה יותר עסיסית מאשר בלעדיה, וגם - לשים לב לחלק את הפרפר לשני חלקים , כלומר עדיף להוציא שתי פסטרמות מאשר אחת ענקית, לדעתי (וגם לוקח פחות זמן להכין.)

אני הכנתי פסטרמה בבית

ההכנה פשוטה והתוצאה הרבה יותר טעימה ובריאה מהקנוי. יש מתכון בבלוג שלי

פסטרמה ביתית

פסטרמה ביתית http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1581240 המצרכים לנוזל הכבישה: 1 ק"ג חזה הודו נקי משומן ,עור וגידים (אני עשיתי עם חזה עוף) 3 כוסות מים 2 כפות מלח גס 2 כפות סוכר חום 1 כפית גרגרי פלפל אנגלי המצרכים לציפוי: 3 כפות דבש 2 כפות שמן זית 1 כף רוטב סויה 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פלפל שחור גרוס אופן ההכנה : 1. מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות . 2. כעבור 24 שעות. מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים היטב במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת רשת או חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק. (אני קשרתי עם חוט תפירה רגיל) 3. מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר. משהים ל-12 עד 24 שעות במקרר. 4. כעבור יממה נוספת-מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום שצדדיו קופלו (ע"מ למנוע מהנוזלים לגלוש לתבנית) (אני שמתי בתחתית התבנית מגש גדול עם מים, כך הכל טיפטף לתוך המים ונשאר נקי) 5. מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואת הרשת במרכז התנור. 6. מניחים את הבשר במרכז הרשת (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר). 7. צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי, כשעה ורבע.במשך הצלייה מוציאים כל חצי שעה ומברישים בנוזל שנותר בקערה שהשרינו במקרר. 8. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת ומצננים- עם הרשת! פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת. אוכלים חם או פושר, כמנה עיקרית או כמילוי קר לכריכים. מקור המתכון: דורעם גונט בתאבון תהנו

למעלה