שאלת פלאפל

סאמאיה

New member
שאלת פלאפל

הגוזל שלי מת על פלאפל, אני רוצה להכין לו בבית ויש לי כמה שאלות. יש דרכי קיצור? ראיתי במאמרים פה כמה מתכונים ובכולם השימוש הוא בחומוס לא מבושל, אז זה אומר שאי אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט? מה הקטע עם אבקת האפייה/סודה לשתייה? אפשר להקפיא? תודה מראש וטיפים יתקבלו בברכה, שבת שלום

מצטערת אין קיצורי דרך

עם השקית של סנפרוסט אי אפשר להכין פלאפל מכיוון שזה חצי מבושל, פלאפל מכינים מחומוס לא מבושל, אחרי ההשריה של לילה טוחנים במכונת בשר. סודה לשתיה/אבקת אפייה גורמים לכדור הפלאפל להיות רך יותר ואורירי. כן, לאחר הטיגון ניתן להקפיא את הכדורים.

ady18

Well-known member
בבקשה

חומרים ל-40 קציצות: כוס ורבע של גרגרי חומוס בצל בינוני 15 עלי פטרוזיליה 15 עלי כוסברה 4 שיני שום 2 כפות קמח ביצה כפית סודה לשתיה כף כמון כף מלח כפית פלפל 2 כוסות שמן אופן ההכנה: שופכים את גרגרי החומוס למסננת. מניחים את המסננת בכיור ושוטפים היטב את הגרגרים תחת מי ברז. מעבירים את הגרגרים לקערה ומכסים במים. משרים את הגרגרים במים כ-8 שעות. אחר כך שופכים את הגרגרים למסננת, שוטפים שוב במי ברז ומסננים מהנוזלים. קולפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות, את הפרוסות חותכים לרצועות ואת הרצועות לקוביות. מעבירים לקערה. מנקים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה. קוצצים אותם דק בעזרת סכין. מוסיפים לקערה עם הבצל. קולפים את שיני השום וחותכים אותן לחתיכות קטנות. מוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה את גרגרי החומוס ומערבבים. טוחנים את תערובת החומוס: מכניסים 5 כפות מהתערובת למטחנת בשר וטוחנים אל תוך הקערה הריקה. חוזרים על התהליך עד גמר התערובת. (אם אין מטחנת בשר, ניתן להשתמש במעבד מזון). שופכים את השמן לסיר. מחממים על אש בינונית. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, הסודה לשתיה והתבלינים. מערבבים הכל היטב. מרטיבים מעט את כפות הידיים, לוקחים כף מהתערובת, מניחים על כף היד ובעזרת היד השנייה יוצרים כדור. מניחים על צלחת וחוזרים על התהליך עד גמר התערובת. שמים את הכדורים בשמן. כאשר צבעם של הכדורים הופך לחום, הופכים אותם כך שייטגנו מכל הצדדים. מסדרים נייר סופג על הצלחת. מוציאים את כדורי הפלאפל מהשמן ומגישים חם. להיט

למעלה