שאלת פיברגלס

בת ים

New member
שאלת פיברגלס../images/Emo101.gif

כפי הידוע בסירות "ותיקות" יש פה ושם מכות בפיברגלס, לפעמים אפילו עד שבירה קלה בנקודות מסויימות (מפגשים עם חפצים כבדים וחדים). השאלה שלי היא איך ניתן למלא את החורים האלו באופן כזה שלא ישאיר סימן ברור שהיה תיקון? אני יודעת שקיימים חומרים לתיקון פיברגלס, אבל מנסיוני, החומר מצהיב ולא בהכרח מתאים את עצמו לצבע הפייבר עצמו (כמו לדוגמא בחומר מילוי סתימות אצל רופא שיניים.) האם בכלל מומלץ לתקן? או שעדיף לעשות תיקון כללי של הפיברגלס. לדוגמא, קוקפיט עם כמה סדקים וחורים (שוב, הכל ממגע עם חפצים חדים ולא בלאי טבעי), אפשר לתקן, לצבוע? למישהו ידוע מה עלות תיקון שכזה? תודה מראש

dov98

New member
לעולם לא תצליחי

להתאים גוון, לגוון שכבר דהה. עם זאת יש אפשרות להכין לבד מרק לסתימת חורים כאלה. 2 אפשרויות זולות קיימות, על בסיס אפוקסי או בסיס פוליאסטר. את כל החומרים ניתן לרכוש בחברה ישראלית כמו אלמור וכו´. 1. פיגמנט בצבע הרצוי. 2. ארוסיל. 3. אפוקסי או פוליאסטר. הדרכה קלה במקום המכירה ולדרך. בהצלחה

arik2000

New member
מה שנשבר זה....

שיכבת הג´ל קוט ניתן לתיקון אבל זה יבלוט בגלל שחומר הקיים שהוא דחוי מהשמש.

Alex33

New member
השאלה כללית מדי לתשובה עניינית..

צריך לבדוק האם יש גישה משני הצדדים של המקום ה"שבור" , האם מדובר ב GRP מלא או שיש באמצע CORE . מה הגודל בפועל של "החור" -או אולי רק סדקים?-והאם זה מקום עליו פועל עומס או לא. האם זה שבר "תאונתי" בלבד באזור בו שכבות הפיברגלס "בריאות" ,או מלווה ב"חומר ישן" סביב ,שחל בו דלמינציה וכפועל יוצא של החלשות כללית,נשבר בהמשך..(ובמקרה זה צריך תיקון מקיף ויקר).הצבע העליון הסופי-GELCOAT- או צבע,ניתן להתאים בסוף.

בת ים

New member
וואו, התקלת אותי../images/Emo2.gif

מה זה GRP וCORE? אני התכוונתי ל"נגיעות של כניסת פריברגלס פנימה", כלומר אפשר להגיע רק מהצד החיצוני. לא כתוצאה מבלאי, אבל אולי יכול להווצר מצב של בלאי אם זה לא יתוקן.

benya

New member
הכי פשוט

להרחיב את הסדק עד שמגלים את סיבי הזכוכית למלא טוב באפוקסי ימי (יש ב home center)לשייף יפה יפה ולצבוע מקומית

אדם99

New member
לשים סקוטש טייפ מעל התיקון

כדי לשפר את הפיניש כדאי לשיפ מעל התיקון נייר דבק כגון סקוטש טייפ, זה מחליק את הפיניש החיצוני. לאחר שהחומר גמר להתפלמר (להתקרש) אפשר להוריד את נייר הדבק בקלות.

אדם99

New member
לי אישית אין ממש נסיון אבל ראיתי

איך מישהוא עשה את זה והרעיון מצא חן בעיני (גם התוצאה)

dov98

New member
עשיתי הרבה תיקונים כאלה

ואם תלכי לפי מה שאמרתי לא תהיה לך שום בעיה. התנאי הוא כמובן שהתיקון הוא לשכבת הGELCOAT (השכבה החיצונית) בלבד. והבהרה לגבי הגוון: ניתן להגיע לגוון קרוב, אך לעולם לא מושלם.

בת ים

New member
כן, מסתבר שהכוונה לג´ל קוט

גוון קרוב גם טוב. המון תודה על העצות של כולכם. ידעתי שאפשר לסמוך עליכם

למעלה