שאלת פורנו

ויקה1222

New member
שאלת פורנו

משום מה לא האמנתי שאצטרך לשאול אותה. אתמול ראינו שהגדול שלנו (14) אכן גלש לאתרים לא ממש רצויים. לא לצחוק עלי, אבל קיבלתי הלם. נראה לי נורא שהוא יקבל מושגים מעוותים על מין מסרטים מבחילים.
חשבנו שבעלי יתפוס איתו שיחה, לא יגיד לו שראינו, אלא פשוט יגיד שאם הוא גולש לאתרים כאלה, שלא יחשוף את האחים הקטנים שלו ושאם יש לו שאלות הוא יודע שהוא יכול לשאול אותנו וכמובן יסביר לו שמין זה לא מה שרואים בסרטים מהסוג הזה.
מצד שני, אם בעלי יגיד את זה ככה, זה כאילו מתן אישור לגלוש לאתרי פורנו. מצד שלישי, אנחנו לא רוצים לאסור כי לדעתנו זה לא יעיל והוא ימצא דרך. אשמח לעצות ותובנות, חייבת להודות ששנינו היינו בהלם.

מחשבות

New member
אתרי פורנו זה באמת לא חומר לימוד מעודן,

אבל תמיד אני סקרן איך סקס נעשה במציאות. למשל, כמו שני קיפודים?

אביבקיץ

New member
מה שאני לא מבינה, זה את ההפתעה

מילא את, אבל בעלך באמת מופתע?
הוא בחיים לא הסתכל בפורנו? אף אחד מחבריו לא הסתכל בפורנו?

הוא בן 14, בכלל יהיה טוב אם בעלך ידבר איתו על יחסים בין המינים. בלי קשר לצפיה בפורנו.

גם מה שקשור לאהבה, ולכבוד לבת/בן הזוג, וגם קצת אמצעי מניעה ודברים כאלה.

תשובה לענין

אני בכלל לא הייתי אוסרת על זה בגיל הזה. ככל שיהיה יותר בגדר איסור, יותר יהיה רצון לעשות זאת בסתר כשרק יזדמן. במקום זה הייתי ממליצה לשבת עם הילד לשיחה, להבהיר לו שבגילו כבר אין שום פסול בצפייה באתרים מעין אלו, וזה רק מראה על התפתחות תקינה. אבל, גם להסביר לו על ההבדל העצום בין מה שהוא רואה באתרים לבין מה שהוא יחווה, כשיגיע זמנו, במציאות. ו גם הזדמנות להבהיר לו כללי נכון ולא נכון בקשר לנושא המין, ובייחוד כללי אחריות מחד והתחשבות הן ברצון האמיתי שלו (שלא יכנס לזה בלי להיות באמת ובתמים מוכן לכך) וברצון הצד השני (לא לכפות).

נומלה

New member
קודם כל צאי מההלם. הלם זה לא טוב לפעולה

רציונאלית. שנית גיל 14 זה גיל סביר מאוד שילדים מבררים דברים על מין, ולא אצל אבא ואמא. שלישית, מה בדיוק חשוב לך? שלא יגלוש בבית באתרי סקס? כל דפדפן יחסום לך אותם בשמחה. שלא יעסוק בנושא? בלתי אפשרי. הילד גדל והיה לנער. לצפות שיבוא לשאול שאלות סתם ככה זה לא ריאלי (לדעתי). תציפו אותו באינפורמציה זמינה אחרת מאתרי הסקס ואז תגידו לו שהוא יכול לשאול מה שהוא רוצה, אבל יתכן שזה אכן יחייב אתכם לענות על שאלות לא קלות: כמו מה גודל נורמלי לאיבר, מתי עושים סקס ולמה אמצעי המניעה שמומלצים לו שונים מאלה שבהם אתם משתמשים וכדומה. בקיצור צריך להסביר על מה "כן" ולא רק על מה "לא". ודבר אחרון: הוא לא ביקש אישור מכם לצפות בפורנו. הוא עשה את זה לבד. הוא גם לא יבקש אישור מכם להכנס עם בחורה למיטה בעוד X זמן. זה דברים שאנחנו עושים בלי לידע את ההורים לפני. תדאגו שתהיה לו כל האינפורמציה (האמיתית! לא סקס זה בשביל תינוקות") לפני.

ויקה1222

New member
חשבתי שעשינו לפחות חלק מזה

הסברנו להם בגיל מוקדם איך באים ילדים לעולם, בצורה מאוד אינפורמיטיבת ובלי מבוכה. אם יש שאלה, אנחנו עונים בלי בעיה.
העניין הוא שאנחנו לא מדברים איתו על זה הרבה כי זה פשוט לא מתעורר. בעלי אמר לו כמה פעמים שאם יש לו שאלה, הוא יכול לשאול אותו. מה עוד? ליזום שעת שיחה שבועית על סקס? אני שואלת ברצינות. ואנחנו כן רוצים להיות הורים שבאים אליהם עם שאלות ומתייעצים איתם, השאלה היא איך עושים את זה. חבל לי עליו, לא הייתי רוצה שיהיה במבוכה או ירגיש רע.

נומלה

New member
מה אם ספרות להכניס הביתה?

הפניה לאתרי שאלות ותשובות בנושא? (לא יודעת מה יש). הייתי מתחילה עם רשימת דברים שחובה לדע. נדמה לי שיש ספרות הסברה לנוער. אפשר לשאול בחנויות הספרים. אפשר לומר : הגעת לגיל שאנחנו חושבים שאתה צריך לדעת כי בגילך מתחילה (מתחילה עאלק!) התענינות ביחסי מין וההורמונים מתחילים לדבר וזה דורש מינימום של ידע על אמצעי מניעה, המין השני וכו ולכן הבאנו ספר. במידה שיש שאלות אנחנו נשמח לענות או אם תרצה נמצא עוד ספרים רלוונטיים כי יש הרבה. לא מוכרחים להזכיר את הפורנו בשלב זה.

ילד בן 14 גם צורך פורנו וגם מאונן

מה ההפתעה הגדולה?

וכן-צריך לדבר איתו על סקס, על נשים,על גישה, על האמת מאחורי הציצים המנופחים (ושאר חלקים),

לא יודעת אם ליזום שיחה שבועית על סקס- נשמע יל מלאכותי

אבל בהחלט צריך שסקס יהיה חלק מנושאי הדיון בבית , או לפחות בינו ובין האב.

אם סקס אינו חלק מהשיח בבית, אין שום סיכוי שהוא יבוא אליכם עם שאלות מצידו---הוא יהיה נבוך יותר מכם.

נכון שלכל משפחה היכולת שלה, הפתיחות שלה, וקצת מאוחר בגיל 14 להיזכר שסקס אינו רק "איך באים ילדים לעולם " (החלק הקל)

רואים את המירוץ למיליון? יש שם הומו, יש שם נשים עם נשיות מוחצנת מופגנת ומחשופים,

מסתכלים על פרסומת בטלויזיה- יש כל מיני היגדים שאפשר להתייחס אליהם

עיתונות, אינטרנט -כל היום יש עיסוק בסקס בתקשורת, נורמטיבי ופחות ,בריא או חולה

בקיצור--הגיע הזמן לאפשר לו חשיפה לחיים כבוגר, ואם עושים זאת בתבונה תחת הבקרה שלכם--זה אפילו יכול להיות פתח לתקשורת אחרת לגמרי.

בהצלחה.

אור2221

New member
בגיל 14 לא מסתכלים באתרי פורנו

רק בגלל סקרנות - מספיק להסתכל פעם פעמיים כדי לספק סקרנות. עושים את זה בגלל הגירוי המיני וכדי שיהיה חומר להזין את הפנטזיות, שום שיחה עם ההורים על יחסי מין בטוחים היא לא תחליף למה שבן 14 מקבל כשהוא רואה שתי נשים מתנשקות (ואני בכוונה, כדי לא לפגוע כאן ברגשות עדינים של אף אחד, לא משתמשת בדוגמא הרבה יותר בוטה).

לעניות דעתי, אין מה למנוע צפיה בפורנו, אלא לתת מבט נכון ומציאותי על מערכות יחסים בחיים האמיתיים - מה עושים ומה לא עושים (מתייחסים בכבוד, סקס בתוך קשר עם מישהי שאתה אוהב, לא משתמשים בסקס כדי לנצל, לא שוכבים או נוגעים בבחורה שיכורה או כזו שלא היית מביא ליציאה עם החברים שלך, לא למין קבוצתי, לא לצילומי עירום והפצתם בין החברה, מה זה עושה לאישה וכד, פרשת האונס בקיבוץ שמרת וכד' - זה ממש לא מוקדם בשביל השיחות האלו - זה הרבה מעבר לאיך באים ילדים לעולם.

מאיו

New member
בעקבות השאלה שלך הלכתי לדבר עם הבן שלי

לא שאלתי האם הוא גולש לאתרי פורנו.
בגדול אמרתי שאם הוא חושב שימצא שם תשובות, שיקח בחשבון שמה שרואים שם זו לא המציאות ושהוא מוזמן לשאול אותי או את אבא שלו אם יהיה לו יותר נוח.
זהו.

למעלה