שאלת פוסט-גמילה

אמאואבא

New member
שאלת פוסט-גמילה

שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים, בשבוע האחרון גמל את עצמו מהנקה. הוא לא רוצה לינוק, ומסרב לחלב שאוב בבקבוק. ינק מלא במשך שנה וארבעה חודשים ולא אכל מעולם תחליף חלב או חלב פרה (למרות שגם להם סירב אחרי שניסינו לתת בימים האחרונים). מכיוון שהפסיק לינוק יחסית בפתאומיות (עד לפני שבוע ינק שלוש-ארבע פעמים ביום), יש לי עדיין הרבה חלב ואני שואבת כדי להקל על הגודש. כאמור לחלב בבקבוק הוא מסרב, אך לשמחתי הסכים אתמול בבוקר לאכול קורנפלקס עם חלב אם. אני מודעת ליתרונות הרבים של חלב אם לטווח ארוך ומתלבטת האם להמשיך לשאוב לבני על מנת שלפחות פעם ביום יאכל קורנפלקס עם חלב אם. השאלה שמטרידה אותי היא עד כמה כדאי ושווה לעשות את המאמץ הזה. אני מסוגלת לחזור לשאיבות פעם ביום (לא בשמחה, אבל אפשרי) אבל השאלה היא האם מבחינה בריאותית אכן שווה להשקיע - כלומר, האם היתרון של חלב אם כה משמעותי גם בגיל כזה על פני חלב פרה, בהנחה שאין הנקה ישירה. תודה.

אלונה ע

New member
ציטוטים מתוך חוברת הנקה של הפורום

ארגון הבריאות העולמי ויוניצף מעודדים ביותר הנקה עד לגיל שנתיים: "חלב אם הוא מקור חשוב של אנרגיה וחלבון, ועוזר להגן על הילד ממחלות בשנה השנייה לחייו." הגיוני להניח לעצמות ילדך להיבנות מהחלב שנועד לשמש לבנייתן. תמשיכי להעניק לו את התזונה האיכותית ביותר והגנה מעולה בפני מחלות בתקופה שבה נפוצות מחלות אצל תינוקות אחרים, במיוחד אלה שנמצאים במעון או במשפחתון. עכשיו תחליטי את עד כמה כדאי ושווה לעשות את המאמץ הזה
בהצלחה

1טלטלים

New member
פוסט גמילה

עזבי בצד את יתרונות ושאר ...ושאלי את עצמך מה את רואה/רוצה?איך את מסתדרת עם זה?עד כמה זה חשוב לך?אם תעני חיובי על רוב השאלות שווה לתת לכך הזדמנות,הרי להפסיק זה לא בעיה במיוחד אם הוא כבר נגמל באופן עצמאי ואינך צריכה לגמול אותו(ייסורים).מבחינה בריאותית תמיד שווה כי אין עוד דומה לחלב אם (וזה את יודעת) וכמובן,הוא משמעותי גם אם זה לא הנקה ישירה אלא קערה עם קורנפלקס.:) אם גדוש לך ואין לך הזדמנות לשאוב,את יכולה לסחוט ידני עד להקלה ,על מנת קצת להקל על הכאב(אם יש) קומפרסים קפואים(טיטול רטוב במקפיא,שקיות של סנפרוסט...)

למעלה