שאלת פדלים

• פותח הנושא eligr
  • פורסם בתאריך

eligr

New member
שאלת פדלים

שלום חברים, עד כמה מורגש ההבדל ברכיבה עם פדלים יעודיים לכביש מול פדלים של שטח (SPD)? עד היום רכבתי עם פדלים של אופני שטח (שימנו 520) על אופני הכביש שלי עם נעלי רכיבת שטח. היה לי נוח מאד, בעיקר כשירדתי מהאופניים. לכבוד האופניים החדשים שלי, אני מתלבט האם לצ'פר את עצמי בסט של נעליים חדשות + פדלים יעודיים לכביש, או להישאר עם נעלי השטח והפדלים הישנים והטובים. מעבר לשיקול המראה, חשוב לי להבין עד כמה מורגש ההבדל, ובמה הוא מתבטא.

gnh23

New member
את ההבדל תרגיש בעליות

קליט כביש בעל שטח פנים גדול יותר, כך שאיבוד הכח קטן יותר, גם בדחיפה וגם במשיכה. חשוב מאוד גם לדעת כמה אתה רוכב בכביש, כדי לראות אם זה "שווה" את ההשקעה הכלכלית, אך נתון זה ידוע לך. בהצלחה בקבלת ההחלטה!!!

Peter49

New member
פדלים כביש 520 SPD של שימנו

אני רוכב עם נעלי שטח עם כל הנוחיות כשיורדים מהאופניים ועל האופניים יש לי פדלים יעודיים לכביש של "שימנו" PDA 520 ונהנה משני העולמות. הם לא יקרים לא שוקלים המון נראים בסדר ולא צריך להחיליף את הנעליים.

eligr

New member
פטר, איך הם בהשוואה לפדלים

יעודיים לכביש? זכור לי ביקורת לא ממש אוהדת לפדלי האלו באחד ממגזיני "אופניים" האחרונים. אשמח לשמוע ח"וד של משתמש.

Peter49

New member
האמת שאין לי ניסיון להשואה

לפני זה רכבתי עם פדלים SPD של שטח. ביננו לא הרגשתי מי יודע מה הבדל. יש פחות לחץ על הכרית של כף הרגל - בגלל שטח פנים יותר גדול בנקודת המגע. יש לי בבית גם פדלים של MISHE ונעלי כביש. יש לי בעייה מנטלית לעבור לזה. מרגיש לא בטוח. הנעליים מחליקות. לא מרגיש יציב. עם הפדלים של שימנו אני מפדל גם לא מחובר בקטעים "בעייתיים" כמו בעיר בלי החשש שלא אנתק בזמן..

JacB

New member
נסיון לענות מבעל נסיון

היתרון העיקרי בפדלים לכביש: שטח תמיכה גדול יותר לכף הרגל. האם תרגיש ביתרון? זה תלוי גם בקשיחות הסוליה וברגישות כף הרגל שלך. יתכן שזה לא יפריע לך. דרך אגב: במשיכה אין לכך משמעות, כי אין לחץ על שטח המגע. יתרון נוסף: הפוזה. האם זה חשוב לך? תחליט לבד. היתרות בפדלים להרים (כגון ה 520): א. אפשרות להשתמש בנעלים שמאפשרות הליכה סבירה - חשוב אם אתה משלב רכיבה עם ירידה לקפה, השתנה בטווח גדול מ 10 מ' מהאופניים או סתם טיול רגלי מזדמן. ב. השתלבות דו צדדית קלה - לא צריך לחפש את הצד הנכון. יתרון משמעותי ביציאה מצומת מרומזרת. יש גם פדלים לכביש המיועדים לקליטים של הרים. מנסיוני - למעט הגדלת שטח מגע, יש כאן שילוב של חסרונות: גם צריך לחפש את הצד המתאים, וגם ההתחברות רגישה יותר לפיקשוש לעומת פדלי כביש.

avnerm

New member
מספר יתרונות לפדלים שטח

מניסיון של רכיבה עם שני סגי הפדלים והתלבטות דומה 1. במקום שתי זוגות נעליים בינונייות, עדיף לרכוש נעל אחת איכותית לשטח (אולי אפילו קארבון) ואז היא מתאימה לשני סוגי הרכיבה 2. פדלים כביש מחייבים כניסה רק מצד אחת, פדלים שטח מאפשרים כניסה משני צדדים. יתרון מאוד חשוב בצמתים

odedbc

New member
אני משתמש בפדלים כביש קליאו על זוג

אחד של אופני כביש עם נעלי כביש . על הזוג השני, שמשמש אותי יותר לרכיבות טיול, יש פדלים SPD ונעליים דו שמושיות של שימנו. בטיולים- הקומבינציה של SPD ונעליים דו שמושיות יותר פרקטיים. הקליט נמצא "בתוך" הסוליה, כמו נעלי שטח, ומאפשר ללכת עם הנעליים כמו נעליים רגילות. הקומבינה SPD + נעליים דו"ש יותר זולה בקניה, והרבה יותר זולה באחזקה, היות והקליטים עשויים ממתכת ומוגנים ע"י הנעל ואינם נשחקים כמו קליטים של נעלי כביש שעשויים מפלסטיק ונשחקים די מהר. עכ"פ אם אתה לא מתחרה- אין להבדלים בין הפדלים שום משמעות.

יש כיום גם נעלי כביש עם סוליה

מיוחדת שמונעת בלאי של הקליט (לדוגמה- LOOK), נעליים כאלו מאפשרות להינות מהיתרונות של דוושות כביש בלי לוותר על הנוחות של ההליכה

ההבדל העיקרי הוא כשאתה רוצה להעביר

הרבה כוח לדוושות לדוגמה: בעליות או בספרינטים, היתרון של דוושות הכביש הוא שטח מגע גדול יותר עם הנעל וחיבור יציב יותר מדוושות שטח- כלומר פחות סיכוי לשחרור לא רצוני. אם הרכיבות שלך אינן משלבות קטעים של לתת בראש באופן קבלני- אין בעייה להישאר עם דוושות שטח וכמו שאמרו, ככל שנעל השטח שלך יותר תחרותית וקשיחה ההבדל יהיה קטן יותר. אבל מנסיון- אין כמו הדבר האמיתי, גם נעלי כביש בנויות מעט שונה ולי הן נוחות יותר מנעלי השטח- לרכיבת כביש.

Peter49

New member
אני דיברתי על פדלים לכביש

של שימנו. PDA 520 הם לא מיועדים לשטח.

רובן Z

New member
לא שווים.

רכבתי על כאלו, תקופה לא קצרה. חקרתי קצת את הנושא, ולמעשה אין מגע בין מסגרת הפדל לנעל- המסגרת היא רק כדי "להראות כמו הדבר האמיתי". כך שאין הבדל בביצועים בינם לבין פדל שטח רגיל. לעומת זאת, הכניסה\ניתוק מהם ממש לא מוצלחים. גם חד צדדיים, וקשה למצוא את נקודת הכניסה הנכונה ברמזור כשאתה ממהר קדימה ולא רוצה להסתכל למטה, ובניגוד לזאת, משהו במנגנון השחרור ניתוק שלהם (המלתעות) לא עובד מוצלח. לא יודע לשים את האצבע על הנקודה, אבל כמה שלא ניסיתי לכוון, היה לי קשה להתנתק מהם. לאחרונה החלפתי אופניים, ובהזדמנות חגיגית זו החלפתי פדלים לשטח- 540. עולם אחר. פשוט כיף להתחבר\ת'נתק, ולא מורגש שום הבדל בנוחות התמיכה לרגל. לדעתי, לרוכב הלא תחרותי שלא מעביר\מושך מומנטים אימתניים בספרינטים, עדיף פדל שטח. אין דבר יותר מבעס מאשר לג'עגע עם נעלי הברווז שהם נעלי השטח. נסה להחליף פנצר כשאתה מתנדנד על הקליטים המטופשים- סיוט.

Peter49

New member
לגבי שטח המגע... יכול להיות

התנתקות והתחברות בלי בעיות בכלל.

eligr

New member
תודה חברים, כפי שזה נראה אני נשאר

עם נעלי הכביש שלי.

למעלה