שאלת פאנלים

שאלת פאנלים

הי,

יש לי רצפת טראצו שהפאנלים שלה קצת פגועים (ומראש לא נעשו בדיוק מאותן הבלטות כמו הרצפה), ותכננתי להניח במקומם פאנלים כמו של פרקט בצבע לבן.
ואז פתאום השתפנתי...
הרי פאנלים מעץ בטח לא יחזיקו מעמד לאחר שנים של שטיפת רצפה (אני לא שוטפת בהרבה מים, ועדיין...).
גיליתי שישנם פאנלים מפולימר - האם הם מספיק עמידים? האם המראה שלהם לא 'זול' מדי? 'פלסטיקי' מדי?
יש רעיונות אחרים?

מצורפת תמונת הטראצו כרגע, הפאנלים המקוריים כבר הוסרו.

תכלת1212

New member
שאלה: לאחר הסרת הפנל המקורי איך ישרת את הקיר?

אנחנו גם הסרנו את הפנלים הישנים ורוצים להדביק במקומם פנלים לבנים. הבעיה שיש חורים ענקיים איפה שהפנלים היו. האם לסתום בשפכטל אמריקאי ישירות או קודם לשים מלט ועליו שפכטל אמריקאי?

milch

New member
ישור הקיר לאחר הסרת פנלים

אכן נשאר חסר גדול וגם שיפוע בילט מעליו שרצוי מאד להסירו עד שהקיר ישר. בסנטרים ניתן לקנות חומר טיח מוכן, רק להוסיף מים. חומרי יישור למיניהם, מרק לקירות לסוגיו או מלט, אינם הפיתרון הנכון. את מילוי הטיחיש להשאיר חצי ייבוש ואז לגרד/ליישר עם סרגל עץ/מתכת (רצוי משונן) כך שהקיר משמש כמוביל.

milch

New member
תשובת פנלים

פנלים "רגילים" של ריצוף פרקט עשוים מ-MDF באיכות נמוכה מאד ומתאימים לפרקט. הציפוי אומנם עוטף את השוליים אך בחיבורי הפינות תמיד תתאפשר ספיגה של מים. לא מומלץ!
פנלים מפולימר, אם הם אכן מחומר פלסטי מלא ולא רק ציפוי, אין שום בעיה של עמידות בשטיפת הריצפה.

תכלת1212

New member
אנחנו הורדנו את הפנלים על מנת לשים פרקט

ולפי תשובתך, אני מבינה שפנלים MDF יהיו מספיק טובים עבורנו, נכון?
&nbsp
תודה רבה על העזרה

DannaM

New member
פנלים מחומרים פולימריים

ניתן להשיג פנלים מחומרים אלו ואף לצבוע אותם בצבע כך שלא בהכרח יהיו לבנים. כך ניתן יהיה לעשות חיבור טוב יותר בין הקיר למרצפות.
עד כמה שידוע לי, הם גם עמידים בשטיפה

תודה, והשאלה העיצובית - האם זה לא יהיה מכוער?

ה'פלסטיקיות' לא בולטת?
באיזה צבעים ניתן לצבוע אותם?
&nbsp
&nbsp

DannaM

New member
פנלים מחומרים פולימרים

לטעמי הפלסטיקיות לא בולטת מדי. תלוי באיזה גובה הפנל ואיזה צבע בוחרים.
אפשר לצבוע בכל צבע על בסיס מים או שמן. אם תרצה אשמח להפנות לאחד הספקים

Iris Design

New member
לא רואים "פלסטיקיות"

כי הפולימר צבוע באותם הצבעים של פאנל עץ.
היום רוב ספקי הפרקטים מוכרים רק פאנלים לבנים, אבל יש המתמחים שמוכרים מותאמי פרקט בגוונים השונים.

לבן תמיד יפה, אבל זה גם עיניין של טעם.

לא הבנתי - את רוצה להתקים פרקט ולשטוף אותו במים? לא מומלץ...

פאנל לבן זה טוב

הקיר יהיה צבוע בגןן שמנת (0005 של נירלט שמרי פופ תמיד ממליצה), אז חשבתי שאולי עדיף את הפאנל לצבוע באותו הצבע.
&nbsp
אני לא מתכוונת להתקין פרקט אלא להישאר עם מרצפות טראצו, אבל אין לי פאנלים מטראצו שמתאימים, ולכן אני רוצה להתקין פאנל 'כמו של פרקט'.

תודה, האמת שנדלקתי על פאנלים בלבן/שמנת

כי הטראצו מלא בכתמים גדולים, כך שגם אם אמצא אריח תואם (עד היום ניסיתי במרצפות סלע ובאקרשטיין ולא מצאתי), זה יתן מרא עמוס לעומת הלבן הנקי והמאיר.
&nbsp
אז כרגע נראה לי שפאנלים מפולימר יהיו יותר יפים, אני רק מפחדת שבעוד כמה חודשים אני אסתכל על ואתפוס את הראש כי זה יראה לי יותר מדי פלסטיקי וזול

למעלה