שאלת עיסת נייר

wooshie

New member
שאלת עיסת נייר

ערב טוב לכולן/ם אני תקועה שישבת בלי דבק פלסטי או דבק טפטים, ורוצה להתקדם בעבודה מעיסת נייר. מצאתי מתכון להכנת דבק קמח מבושל, שאינו מכיל דבק בכלל, ורציתי לדעת אם מישהי ניסתה לעבוד עם הדבק הזה, ואם הוא באמת טוב לעבודה, או שאני צריכה לחכות ליום ראשון כדי לקנות את הדבקים?? תודה....

היוצרת

New member
לחכות עד יום ראשון!!!!!!

דבק מקמח ללא דבק פלסטי מתחיל להסריח להעלות עובש אחרי הייבוש!!!!! זה לפחות מה שאני יודעת, אבל חכי למומחיות

אורפזית

New member
בוודאות, לחכות ליום ראשון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ותחשבי על זה... "הדבק" עם הקמח - למעשה את מכינה ...לחם!!! גם ירוד בטקסטורה וב"דבקיות" שלו, וגם...אם יש לך חיות מחמד בבית, כבר שמעתי על יצירות עיסת נייר מדבק קמח, שאכלו בתיאבון רב ע"י הולכי על 4 למיניהם!!!

wooshie

New member
אוווף

מוכרחה להודות שיש בזה משהו... אני אחכה. תודה על התשובה המהירה

אורפזית

New member
יש פיתרון, לא להתייאש!!!

רק כדי שתרגישי שעשית משהו בכיוון הנכון במהלך סוף השבוע - את יכולה להתחיל לפורר את הנייר הסחוט, ולשמור אותו בשקית סגורה עד יום א'. הרבה פעמים אני מעסיקה את עצמי בפירור נייר טואלט סחוט (עובדת עם כמויות גדולות, אז יש הרבה לפורר) ומגיעה לדבק רק אחרי יומיים או אפילו שלושה. כל זמן שזה בשקית אטומה, הכל בסדר!!! כנסי למאמרים ותמצאי שם את המתכון שלי להכנת עיסת נייר. תוכלי להבין טוב יותר על מה אני מדברת!!!

wooshie

New member
חשבתי לעבוד עם רצועות

אני מכינה שולחן ובונה אותו על קופסאת קרטון, לכן נראה לי שרצועות יהיו יעילות יותר... את המתכון המצוין שלך אני דוקא מכירה! מה שנראה לי שאני אעשה, זה כמה שכבות של רק קמח, אייבש היטב עד יום ראשון, ואז אקנה דבק טפטים/פלסטי ואעשה את שאר השכבות

אורפזית

New member
אישית, אני לא חסידה גדולה של

שיטת הרצועות, אבל יודעת שאפשר להכין בדרך זו עבודות מדהימות!!! מחכה לראות תוצאות מצולמות!!! בהצלחה!!!

נילקי1

New member
לגבי רצועות

קחי בחשבון שעל מנת להגיע למוצר יציב וחזק תצטרכי הרבה הרבה הרבה שכבות של רצועות מודבקות... לי אישית אין סבלנות לכך. מה שאני עושה - מצפה את הרהיט בעיסת נייר, שזה ממש מהיר מרגע שהעיסה מוכנה, ולאחר יבוש מצפה ב 2-3 שכבות של רצועות לגימור חלק ויפה.

אורפזית

New member
../images/Emo7.gifהעיסה נעלבה עד עמקי נשמתה../images/Emo70.gif

מה, לעיסה אין גימור חלק ויפה

עמיתושש

New member
קצת תשובות...

מחר בבוקר את יכולה לקנות דבקים ברשתות עשה זאת בעצמך אני משתמשת בנייר גרוס ואני אוהבת את המראה הגס של העיסה יותר מנייר טואלט, חוץ מזה בתור מי שעוסקת בעיצוב סביבתי אני דוגלת במיחזור... מחכה לתמונות....

ayala26

New member
אבל למה?

למה להכפיש את דבק הקמח מבלי שניסיתם ואם אין לכם יצירות שכבר שנה שלמה יבשות, לא מעלות עובש, לא מסריחות וממש ממש לא נאכלות.. כמו אצלי בבית למשל. בלחם יש יותר מקמח ומים...

3תיתי

New member
לי יש עבודות מדבק קמח ומים מבושל

שאינן מסריחות. הן נמצאות בגינה, צבועות בצבעי שמן, בנות יותר משנה. אני חושבת שחשוב מאד להוסיף מעט מלח לדבק, למניעת פטריות ולהקפיד מאד מאד על ייבוש ממש ממש טוב. עדיף בתנור. שהעבודה לא תעמוד לחה זמן ממושך.

yesss

New member
עמילן תירס/קורנפלור, בזה אני משתמשת

לכל עבודות הנייר שלי, לא מסריח וחזק כמו אבן. ממליצה בחום.

רותה22

New member
אפשר לקבל את המתכון עם הקורנפלור?

עכשו נדבקתי בחיידק העיסה ויש לי ג'ירפה עומדת ומלופפת ברצועות עיתון ואני רוצה לצפות בעיסה ואח"כ שוב ברצועות. אני נוהגת להשתמש בעיסה מנייר טואלט מהמתכון של הפורום אבל אשמח ללמוד עוד

yesss

New member
מתכון קורנפלור

לוקחת 3 כפות אבקת עמילן (אפשר גם פחות, תלוי בגודל העבודה)ממיסה את האבקה עם קצת מים קרים, שלא יהיו גושים, מרתיחה מים בקומקום (קומקום מלא) ואז שופכת את המים הרותחים תוך כדי ערבוב מהיר לתוך האבקה עד שנוצר מעין ג'לי לבנבן מוסיפים לו מעט מים קרים עד שהוא נהיה נעים למגע, לא סמיך מידי ולא דליל מידי. זהו מאוד קל ופשוט. מצרפת גם אתר שמסביר בצורה קצת שונה איך להכין את הדבק הזה, שתי הדרכים טובות. בהצלחה

למעלה