שאלת עומק

שאלת עומק

חברים, רציתי לברר ולהבהיר סוגיה שלא ברורה לי.
תמיד טענתי שבגלל שזו כריס אגילר גם אם היא תשיר את "יאללה לך הבייתה מוטי" אני אתאהב בשיר. מין אהבה שהיא כבר עיוורת לבחורה הזו.
קשה לי להיות אובייקטיבית לגביה שיריה ומבחינתי כולם מושלמים. (לא באמת עד כדי כך עיוורת אך לצורך הבהרת השאלה).
לכן רובכם כאן כותבתים ש AINT NO OTHER MAN הוא רמה אחרת מלמשל NOT MYSELF TONIGHT.
רציתי אחת ולתמיד להבין למה אתם קוראים לזה אייכותי יותר. התוכן של השיר ?- בעיניי אלו אותם מילים דביליות (
) על אהבה.
קצב השיר- גם NMT מקפיץ.
אז מאיפה מגיעה התובנות הללו? על מה הינכם שמים דגש שאתם אומרים שANOM טוב YB?
לחלקחם השאלה נשמעת הזויה, אבל כן חברים. אני הילד שאומר "המך הוא עירום" . ANOM טוב מ YB או NMT? במה בדיוק?
אשמח להבהרות (וכמובן הכל ברוח טובה).
רדו לסוף דעתי- מלל- אותו מלל על אהבה- יופי
קצב- כולם מקפיצים.
אז על סמך מה ננקבעת התובנה הזו.
אגב בגדול אותה שאלה על CANDY MAN. שיר מצויין שלא תבינו לא נכון. אבל במה הוא מתעלה על YB ? אותם מילים בנוניות מבחינתי.
מחכה לכם:)))))

DAN1EL

New member
בטוח שלא מבחינת הליריקס.

ANOM טוב יותר מבחינת הפקה ולחן.
ההפקה שלו יצירתית, מקורית, חדשנית, מדויקת ומגניבה. הסמפול (Do Your thing honey) משעשע ומגניב.
הייתה כאן חשיבה וניסיון לעשות משהו חדש ומגניב שיתאים לחזון של כריסטינה ולווקאלס הענקיים שלה, בניגוד ל-NMT שהוא משהו יותר ממוחזר והרבה פחות חדשני.

ואם כבר דיברתי על הווקאלס - כריסטינה היא בערך היחידה בעולם שיכולה לשיר את ANOM, ואפילו היא עצמה לא תמיד מצליחה

זה אולי השיר הקצבי הכי קשה לביצוע בקריירה שלה.

אני זוכר את הרגע שדלף דמו של ANOM, ולא הדמו בשלמותו אלא הצצה של כמה שניות מתוכו. אני התחרפנתי. עברה לי צמרמורת בגוף כל פעם כששמעתי את ההצצה המסכנה הזאת, כי זה היה בדיוק מה שדמיינתי וקיוויתי שכריסטינה תעשה כשהיא תיארה את האלבום.
כשהשיר המלא דלף הוא קיבל את התמיכה המלאה שלי, חרשתי לו על הצורה וחשבתי שזה הסינגל הראשון הכי טוב שהיא יכלה לשחרר.

YB לעומת זאת - אין בו אפילו דבר אחד מקורי. הביצוע של כריסטינה לא נכון לשיר. היא צועקת יותר מדי - בבתים היא נשמעת הרבה יותר טוב.
אם הייתי המפיק שלה הייתי מסביר לה בדיוק איפה נכון לצעוק ואיפה לא נכון.
איפה נכון? בקטע: "Hey boy..." - זה לא בדיוק צעקה, אלא רק להרים את הקול, וזה ממש יפה. אבל זה הרבה פחות יפה כשזה נבלע בין שאר הצעקות. היא לא יכולה לצעוק גם ב-"All I wanna do is love your body" וגם ב"אואואואואאו", אי אפשר. ולא רק שהיא צועקת לא במקום, גם גובה הצעקות מוגזם.
אנשים אומרים שהשיר הזה ממכר וקליט - איך שיר שצועקים בו יכול להיות קליט? בראש שלי אני לא מזמזם שירים שצועקים בהם ככה. הצעקות מתריעות ממש.

את צודקת לגבי הליריקס, הן באותה רמה. למעשה ליריקס אף פעם לא היו הצד החזק שלה, אבל מבחינתי זה גם לא מה שחזק בשירי פופ שאני אוהב בכלל, אז זה לא מטריד אותי. בפופ הכי חשוב זה הלחן.
ליריקס מגניבות (כמו של לילי אלן למשל) זה אחלה, אבל זה רק בונוס מבחינתי לשיר פופ מוצלח.
אגב, ב"ביוניק" דווקא חל שיפור בתחום הזה, לפחות בחלק מהשירים.

DAN1EL

New member
וכדי עוד יותר לשים את עניין הליריקס בצד

אתן לדוגמא את ז'אנר הבלוז כולו.
קחי שיר בלוז ממוצע.
קחי את השיר הכי גרוע של ג'סטין ביבר.

המילים יהיו מפגרות באותה מידה, אני מבטיח לה.
מילים בבלוז הן תמיד אותו דבר, ותמיד טיפשיות.
לפעמים גם בשירי סול המילים טיפשיות נורא.

בקיצור - מילים הן לא תמיד חלק מהמשוואה במדד למוזיקה איכותית.

לא מסכימה איתך בכלל!!!

המילים בעיניי מאוד חשובות ומהוות פרמטר חשוב ביותר למוזזיקה איכותית.
זו הסיבה שאהבתי את STRIPPED.
IM OK, THE VOICE WHITHIN' CANT HOLD US DOWN
כל הקטע זה המילים המוצלחות והמסר !

2Dirrty4U

New member
בדרך כלל במוזיקת פופ

בעיקר במוזיקה של ימיינו עם כל הקלאב באנגרים לא מצפים ליותר מידי מבחינת הליריקס...

אלא אכן כן מדובר בשירים שמעבירים מסר כולשהו כמו השירים של כריסטינה שציינת.

DAN1EL

New member
המילים שלה די פשטניות לרוב,

ככה שהיא נופלת קצת למחוזות הקיטש, כמו ב-The Voice Within.
אבל העניין אצלה הוא שזה בא ממקום כל כך אמיתי, שזה הופך לקיטש אפקטיבי, כזה שעובד, ועדיין מצליח לרגש למרות הפשטנות שלו.

זו הסיבה שבלדות כמו Beautiful, You Lost Me ו-Hurt עובדות.
הן כל כך כנות שאתה לא רוצה להיות ציני כלפיהן, למרות שאפשר להיות, כי הן קיטשיות בבסיסן.

Music Man XD

New member

בדיוק. כשכריסטינה שרה שירי העצמה שכאלה, זה מגיע מהמקום הכי אותנטי ושומעים את זה. את האותנטיות הזו אין בשירים כמו Firework של קייטי פרי למשל. הוא סתם חלול לטעמי.

למעלה