שאלת עוגיות על מקל

לאפין

New member
שאלת עוגיות על מקל

ניסיתי לאפות עוגיות על שיפוד, והשיפוד יצא שחום ביותר מהתנור (מה שלא מנע מהילדות שלי לזלול את כל הניסוי לפני שהספקתי לצייר עליהן). מה עושים כדי שהשיפוד לא ישרף? עוד שאלה - בגלל שהשיפודים נורא ארוכים, הצלחתי לסדר רק שלש שורות של עוגיות על הרשת של התנור (לתבנית הן בכלל לא נכנסו) יש איזשהו פטנט איך לאפות יותר עוגיות ביחד בלי שיקבלו עיוות מהשיפודים של העוגיות שלידן?

אמית2

New member
אני יודעת שלמנגל צריך להשרות את

השיפודים במים, כדי שלא ישרפו. אולי זה ילך גם פה? ואם תקצרי את השיפודים הם לא ייכנסו לתבנית? אה - ואולי אפשרר לעטוף את השיפודים בניר כסף? (נראה לי המון עבודה...) לילה טוב!

t a l talim

New member
יש מקלות מיוחדים לעוגיות על מקל,

שלא נשרפים בתנור והתבנית נכנסת לתנור. הכוונה למקלות ארוכים של סוכריות על מקל, מנייר מגולגל

shirshusha

New member
מקלות בחנות יצירה

יש מקלות מיוחדים לעוגיות בחנויות של אביזרי אפיה אך השבוע עשיתי עוגיות עם מקלות צבעוניים מעץ שהם יחסית קצרים - 10 ס"מ והם נאפו לי עם העוגיות נהדר נסי למצוא בחנויות יצירה או חנויות שמחזיקות צרכי גנים לילדים

לאפין

New member
הזהרי מהמקלות הצבעוניים

הצבע שעליהם יורד, ואלה עלולים להיות צבעים רעילים. אני משתמשת בהם להדבקות עם הילדות, והצבע תמיד יורד לדבק ולאצבעות.

sweetonit

New member
עוגיות על מקל על משטח אפיה

יש משטחי אפיה -תבנית בלי שוליים, המקלות יכולות "לצאת" החוצה וזה יוצר לך יותר "שטח בצק"

שושkה

New member
ויש למי שרוצה גם שיפודים קצרים

אותם קניתי בזמנו בריבלין.

tsoff

New member
רעיון נוסף

אני שיפדתי את העוגיות שתי דקות אחרי שהוצאתי מהתנור ולא לפני האפיה , בשיפודים רגילים. העוגיות החמות רכות ולא מתפרקות אם יש להם עובי . אחרי כמה דקות הן מתקררות ומתקשות והמקל כבר בפנים. ככה לא היתה לי בעיה עם מקום בתבנית. שיפדתי רק חלק מהעוגיות והשתמשתי במה שכבר היה לי בבית.

למעלה