שאלת סקר

מצב
הנושא נעול.

barkaron

New member
שאלת סקר

שאלת סקר
יש לכם 4 נוחות לנסיעה לאילת

אליהן: א. אוטבוס
ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)
ד.מעבורת דרך תעלת סואץ מים סוף עד ים תיכון (פנטזית)

אז איזה אליהן מ 4 נוחות היית מעדיפ/ה לנסוע ?

barkaron

New member
אני אישית מעדיף לנסוע

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

אני אישית מעדיף לנסוע
ברכבת משום שזה נוח יותר

באוטבוס אין שירותים

במטוס ייקר מדיי

ומעברות לוקח לי שעות להגיע .זה יתאים רק לתיירות לספנות

alantan

New member
בלי ספק, אפשרות ה'

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

בלי ספק, אפשרות ה'

nitsansh

New member
שכחת את האפשרות השכיחה ביותר... רכב פרטי

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

alantan

New member
וזו בחירתי

וזו בחירתי

euronitzan

New member
המעבורת זה לא פרקטי

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

המעבורת זה לא פרקטי
מדובר על טיול של בין יומיים לשלושה, כתלות בעומס בתעלת סואץ.

כשתהיה רכבת אשקול אותה

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

כשתהיה רכבת אשקול אותה
כרגע אוטובוס

אורי404

New member
הבחירה

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

הבחירה
מוצא: כפר סבא
יעד: אילת

בבוא העת, כאשר תהיה רכבת לאילת, נראה שזוהי בהחלט האפשרות העדיפה. אם זמן הנסיעה יהיה 3 שעות מתל אביב, יש על מה לדבר. קל וחומר אם זמן הנסיעה יהיה שעתים וחצי ופחות.
מדובר באפשרות מהירה וכמובן נוחה ובטוחה.
נסיעה של כחצי שעה מכפר סבא לאילת. אולי המתנה לרכבת מאילת לתל אביב ונסיעה בין שעתים וחצי לשלוש שעות.
סך הכל לא יותר מארבע שעות מכפר סבא לאילת. אולי אף פחות.

כעת האפשרויות הריאליות הן רכב פרטי או מטוס או אוטובוס.
רכב פרטי הוא בהחלט אפשרות טובה. בעיקר אם מדובר ברכב נוח לנסיעה ומהנה לנהיגה.
במזדה 5 נהגתי תל אביב-גליל עליון-תל אביב ונהניתי מאוד. בהחלט אפשרות, שלא הייתי פוסל. אולי מיניוואן טוב אחר, כמו למשל פורד גלקסי חדש.
אפשרות פחות מהנה, אבל יותר חסכונית (ועדיין נוחה לנוסעים) - הונדה ג'אז חדשה.

מנגד מחיר הנסיעה גבוה למדי עם עלות דלק גבוהה ואולי גם הוצאות חניה.
וזמן הנסיעה? לדברי מכר שלי, הוא נהג מכפר סבא לאילת דרך כביש 6. הגיע תוך כשלוש וחצי שעות. מהירות הנסיעה הייתה גבוהה יותר. לא הייתה הפסקה.
ייתכן, שהמהירות נסיעה חוקית, זמן הנסיעה הוא כארבע שעות.
אני מתאר לעצמי, שבהלוך הייתי נוהג דרך מצפה רמון עם הפסקות ארוכות לחבר'ה. משלב את הנסיעה בטיול נוסף.
חזרה בטח ישירות הביתה דרך כביש הערבה וכביש 6.

מה נותר? נסיעה באוטובוס - אולי זול מכל האפשרויות, אבל זמן נסיעה ארוך.
זמן הנסיעה ארוך יותר. כשעה נסיעה מכפר סבא לתל אביב באוטובוס. אחרי זה כארבע וחצי שעות מתל אביב לאילת. יוצא כחצי יום נסיעה.
אם היה קו אוטובוס בשעות אחרי הצהרים או הערב המוקדמות מצומת רעננה לאילת, הייתה עולה העדיפות לנסיעה באוטובוס.

טיסה - אולי מהיר. אבל יקר.
כשעה נסיעה מכפר סבא לשדה דב או לנתב"ג. בטח יש להגיע מוקדם יותר. כמה יוצא בסופו של דבר? בטח כשלוש שעות. לא בהרבה יותר קצר מפרייבט.

באפשרויות של כיום, אני חושב, שהייתי בוחר באפשרות של פרייבט [כמובן רכב נוח ומהנה].
לצד זה אפשרות של נסיעה לאילת באוטובוס וחזרה טיסה לשדה דב.

המעבורת אינה אופציה סבירה ככלי תחבורה

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

ממרכז ישראל לאילת.
זו הדרך הארוכה והממושכת ביותר ובנוסף כרוכה בסיבוכיות של נסיעה בינלאומית. למה ליסוע לאילת עם דרכון?

אם מדובר בטיול, אני מעדיף את האופציה שלא רשמת - רכב פרטי.
אם מדובר בנסיעה לצורך מסוים, כל עוד אין רכבת קשה לומר האם טיסה עדיפה או רכבת עדיפה. ברור שכל אחת מהן עדיפה על אוטובוס.

לכן, נכון להיום: או רכב פרטי או טיסה.

Ccyclist

Well-known member
שרי אריסון עושה מליונים מ"מעבורות" כאלו

ממרכז ישראל לאילת.
זו הדרך הארוכה והממושכת ביותר ובנוסף כרוכה בסיבוכיות של נסיעה בינלאומית. למה ליסוע לאילת עם דרכון?

אם מדובר בטיול, אני מעדיף את האופציה שלא רשמת - רכב פרטי.
אם מדובר בנסיעה לצורך מסוים, כל עוד אין רכבת קשה לומר האם טיסה עדיפה או רכבת עדיפה. ברור שכל אחת מהן עדיפה על אוטובוס.

לכן, נכון להיום: או רכב פרטי או טיסה.
אם קוראים לזה שיט תענוגות, יוצאים מחיפה וממשיכים לאשקלון, משם עצירה בצפון סיני, אחת בתעלה, בפתח מפרץ סואץ בע'רדקה / הרגדה והמלונות שם, בשארם א-שייך, קפיצה לאיי טיראן וסנפיר, דהב, אילת - המסלול יכול להיות שווה חופשה בת שבוע.

שיט תענוגות זה דבר אחר

אם קוראים לזה שיט תענוגות, יוצאים מחיפה וממשיכים לאשקלון, משם עצירה בצפון סיני, אחת בתעלה, בפתח מפרץ סואץ בע'רדקה / הרגדה והמלונות שם, בשארם א-שייך, קפיצה לאיי טיראן וסנפיר, דהב, אילת - המסלול יכול להיות שווה חופשה בת שבוע.
שיט תענוגות זה דבר אחר
כאשר המטרה היא להגיע מנקודה א' (נניח במרכז ישראל) לנקודה ב' שהיא אילת, מעבורת לא רלוונטית.
כאשר המטרה היא השיט במעבורת, ברור שהאמצעי הרלוונטי זה המעבורת.
אבל לא זו הייתה שאלת הסקר.
שים לב שהוספת אלמנט נוסף - הגעה לחיפה. בא נאמר שכאשר המטרה היא פשוט להגיע מתל אביב לאילת, חיפה לא בדיוק נמצאת בדרך...

נתנאל531

Well-known member
ברור שרכבת הכי נוחה

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

ברור שרכבת הכי נוחה
אם המחיר שלה קרוב לזה של אוטובוס, אבל אם המחיר של כרטיס נסיעה ברכבת ישקף את העלות האמיתית של סלילת הקו, תחזוקו ותפעולו ללא סובסידות, אז אוטובוס יהיה האפשרות העדיפה.

cwen

New member
כשתהיה רכבת, אז רכבת

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

כשתהיה רכבת, אז רכבת
אפשר לעבוד בנוחות בדרך, יש שירותים, אפשר להתהלך קצת בקרון לחלץ עצמות.

olli3

New member
מנהל
אוטובוס עם עדיפות ל392.

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

אוטובוס עם עדיפות ל392.
ממש לא בא לי לנסוע ברכב עם המשוגעים על כביש הערבה. ואם הייתי נוסע ברכב פרטי זה היה דרך מצפה רמון. יכול להיות שלא הייתי ממשיך על 12, אלא מתחבר ל90, אבל עדיין הרבה יותר כיף עם עצירה במצפה.

גם הדרך חזרה, הייתי מעדיף באוטובוס. במיוחד אם אהיה עייף. ברכבות אני פשוט לא נרדם, לא יודע עדיין למה בדיוק. אז לפחות אם אני עייף, לישון את הדרך הביתה... אחרת אני ארדם באוטובוס העירוני בבאר שבע (קרה לי המון).

easylivin

New member
רכבת בעדיפות ראשונה, אך בכפוף לשני תנאים:

שאלת סקר

ב. טיסה
ג. רכבת (עתידי)

א. המחיר צריך להיות זול יותר ממחירה של טיסה נכון להיום (ואני מאמין שכך זה יהיה בפועל). אגב, רכבת לאילת צפויה להוזיל משמעותית את מחירי הטיסות, אך תדירותן תצומצם. ייתכן שלאחר ההוזלה המחירים בשני אמצעי התחבורה יהיו דומים.

ב. הרכבת בקו ארוך שכזה צריכה לספק את היתרונות "הרכבתיים" האופייניים, בניגוד לרכבת פרברים. למשל, קרון-מזנון/מסעדה עם מחירים סבירים, אולי קרון מחלקה ראשונה, ואולי גם קרון פנורמי-תיירותי שיאפשר להינות מנופי הנגב. המושבים צריכים להיות נוחים ורחבים יותר ממושבים של אוטובוס טיפוסי, וכדאי שיופעל גם עמעום של האורות בקרונות בשעות החשיכה. כל אלה יצדיקו מחיר גבוה יותר ביחס לאוטובוס. אמנם גם זמן נסיעה מקוצר כבר מצדיק מחיר גבוה יותר, אבל לדעתי זה לא לגמרי מספיק. הרכבת צריכה לספק את שני היתרונות - גם זמן, וגם נוחות משודרגת עוד יותר לעומת רכבת פרברית שזמן נסיעתה קצר. וכמובן שבעיר כמו אילת, תחנת הרכבת צריכה להיות ממוקמת במרכז (ממש באזור המלונות).

במצב האידאלי, דירוג האופציות מבחינתי הוא: רכבת > טיסה > אוטובוס > רכב פרטי. בתנאי שיש תחבורה ציבורית טובה באמת מ/אל אילת וגם בסביבתה (וזה חסר מאוד היום), כבר לא יהיה טעם להיסחב לשם עם רכב פרטי. לאוטובוס יש מקום ברשימה הודות למחירו העממי, ואילו אופצייה ד' איננה מעשית, כפי שכבר כתבו לפניי.

amit1270

New member
הקו לאילת הוא היחיד בארץ שמצדיק

א. המחיר צריך להיות זול יותר ממחירה של טיסה נכון להיום (ואני מאמין שכך זה יהיה בפועל). אגב, רכבת לאילת צפויה להוזיל משמעותית את מחירי הטיסות, אך תדירותן תצומצם. ייתכן שלאחר ההוזלה המחירים בשני אמצעי התחבורה יהיו דומים.

ב. הרכבת בקו ארוך שכזה צריכה לספק את היתרונות "הרכבתיים" האופייניים, בניגוד לרכבת פרברים. למשל, קרון-מזנון/מסעדה עם מחירים סבירים, אולי קרון מחלקה ראשונה, ואולי גם קרון פנורמי-תיירותי שיאפשר להינות מנופי הנגב. המושבים צריכים להיות נוחים ורחבים יותר ממושבים של אוטובוס טיפוסי, וכדאי שיופעל גם עמעום של האורות בקרונות בשעות החשיכה. כל אלה יצדיקו מחיר גבוה יותר ביחס לאוטובוס. אמנם גם זמן נסיעה מקוצר כבר מצדיק מחיר גבוה יותר, אבל לדעתי זה לא לגמרי מספיק. הרכבת צריכה לספק את שני היתרונות - גם זמן, וגם נוחות משודרגת עוד יותר לעומת רכבת פרברית שזמן נסיעתה קצר. וכמובן שבעיר כמו אילת, תחנת הרכבת צריכה להיות ממוקמת במרכז (ממש באזור המלונות).

במצב האידאלי, דירוג האופציות מבחינתי הוא: רכבת > טיסה > אוטובוס > רכב פרטי. בתנאי שיש תחבורה ציבורית טובה באמת מ/אל אילת וגם בסביבתה (וזה חסר מאוד היום), כבר לא יהיה טעם להיסחב לשם עם רכב פרטי. לאוטובוס יש מקום ברשימה הודות למחירו העממי, ואילו אופצייה ד' איננה מעשית, כפי שכבר כתבו לפניי.
רכבת "אירופית".

david80

Active member
גם התמחור תהיה אירופאי:

רכבת "אירופית".
גם התמחור תהיה אירופאי:
ניתן לרכוש כרטיסים עד 3 חודשים מראש באינטרנט ובקופות (לדוגמה, ת"א - אילת החל מ-49 ש"ח).

49₪ זה מאוד יקר

גם התמחור תהיה אירופאי:
ניתן לרכוש כרטיסים עד 3 חודשים מראש באינטרנט ובקופות (לדוגמה, ת"א - אילת החל מ-49 ש"ח).
49₪ זה מאוד יקר
אתה רוצה להגיד לי שבאירופה יש רכבת למרחק 350 קילומטר במחיר כל כך יקר?

פריז ליון מרחק 450 ק"מ עולה כ500 שקל במחלקה שניה ברכבת.
אני בטוח שהתשלום הזה הוא רק על המאה קילומטר האחרונים. ואת ה350 הראשונים נוסעים בחינם

XrayCharlie

New member
49 ש"ח זה יקר?

49₪ זה מאוד יקר
אתה רוצה להגיד לי שבאירופה יש רכבת למרחק 350 קילומטר במחיר כל כך יקר?

פריז ליון מרחק 450 ק"מ עולה כ500 שקל במחלקה שניה ברכבת.
אני בטוח שהתשלום הזה הוא רק על המאה קילומטר האחרונים. ואת ה350 הראשונים נוסעים בחינם
49 ש"ח זה יקר?
היום כרטיס מנהריה לב"ש עולה 73.5 ש"ח אז צפו למחיר תלת ספרתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה