שאלת סקר

אליגל

New member
עושה הכל למעט הקימה בלילה

מאחר ואני מניקה (וכבר דיברנו על שמיעתו הסלקטיבית של הבעל...). אבל אנו ממש מתחלקים בהכל - עם שני הילדים, כולל לקחת אותם מן הגן ולאפשר לי לעבוד עד מאוחר, כולל טיפול מלא כשאני נוסעת לכנסים, וכולל כמובן טיפול בבית (קצת יותר טוב ממני בד"כ בנוגע לכלים וכביסות...
) בקיצור - בחור כארז!!!

הגרי3

New member
אני מניקה והוא מנקה../images/Emo99.gif

מאז ומתמיד לערן יש בלעדיות על המטבח (הוא בשלן מדהים)ועל נושא הגיהוץ. יתר הדברים אנחנו נוהגים לעשות במשותף. אבל, מאז ההריון ועד היום (שירה כבר בת חודשיים)ערן מנקה את הבית, עושה קניות ללא סיוע ממני. כביסה אנחנו עושים ביחד.כרגע אני עדיין בחופשת לידה ולכן רב הטיפול בשירה הוא עליי והוא עוזר עד כמה שניתן (אני מניקה), אבל עם חזרתי לעבודה (עוד חודש) זה מן הסתם ישתנה. בסך הכל יש ביננו שותפות מלאה.

אנחנו בשותף

לפחות משתדלים כל זמן שאני בבית אני עם מיקה לא כל כך יוצא לי לעשות משו אחר מה גם שאת מכונת הכביסה אני לא יודעת להפעיל.... ניר ואני משתדלים לעשות את הכל יחד

galala

New member
משתדל...

בעלי משתדל לעזור כמה שיותר אבל במטבח הוא לא נוגע, הוא עושה כביסות, מסדר, סטריליזציה, מאכיל כשהוא חוזר מהעבודה (וגם לפני שהוא הולך), אמבטיה וכו', כשזה כתוב זה נראה יותר ממה שזה באמת... חוץ מזה הוא מסתדר נפלא עם יואב ומתפעל אותו בלי בעיה. אבל הלילה כולו עלי על אף שאני לא מניקה כי הוא לעומתי קם לעבודה, לצערי מבחינתי כרגע הכי חשוב שיפרנס...

חגית99

New member
שאלה כואבת מאוד!!!

הוא כמעט איננו בבית וכשהוא מגיע אז הוא מאוד עייף,וכשהוא לא עייף אז הוא משתדל לעזור (אבל זה בקושי קורה) . חגית.

mimeli

New member
כמה שהוא יכול לתת

בעלי הוגדר "רשמית" "האיש שעובד הכי הרבה" בישוב. יוצא ב7:30 מהבית, עוובד כ10/11 שעות ביום וחוזר סביבות 20:00 הביתה...ברור שכך הוא לא יכול לעזור במשך השבוע..אין לו פשוט זמן...אז "הכל" עלי- הבנות,קניות, כביסות, בישולים וכו'. מה שכן- ביום שישי הוא חוזר מהעבודה(!) בערך ב14:00 ומתחיל לנקות את הבית..מנגב אבק, ממטטא, שוטף..ה-כ-ל!! ועל זה אני מודה ומעריכה מאוד!! סימון.

niniv

New member
כמה שהוא יכול...

לאליאורי ולאבא שלו יש קשר מיוחד.... אז כשאבא מגיע הביתה אליאורי אוטומטית אצלו והם משחקים (וזה נותן לי קצת זמן לעצמי...) הוא מחליף לו מקלח אותו... באמת משתדל לעזור כמה שאפשר.... כמובן שלא תמיד הוא יכול כי לפעמים יש לו ימים קשים בעבודה והוא חוזר וישר נרדם... אבל הוא באמת משתדל...

ammy

New member
המון , יש ימים שהוא עושה הכל .

כי אני חוזרת מאוחר מעבודה. ויש ימים שאני עושה הכל .אבל בסה"כ לא הייתי מסתדרת בלי עזרה שלו.

לא עוזר - שותף בגידול הילדים

עוזר - זה אומר שהתפקיד שלך והוא עוזר לך. אצלנו הגידול הוא משותף. גם בעלי קם בלילה להאכיל את עידו, מוציא מהגן, מחליף, מקלח, שומר עליהם וכו'. כשאורן נולדה, חזרתי ללימודים שבועיים אחרי הלידה. הוא שמר עליה יופי כשלמדתי. מאז ומתמיד הרגשתי מאוד נח שהוא שומר על הילדים ומטפל בהם.

אנחנו שותפים מלאים

לא מודדים שעושים הכל בדיוק שווה בשווה, כי יש מגבלות אובייקטיביות שקשה להעלים אותן, ולכן כל אחד תורם את המקסימום שהוא יכול.

תמרה*

New member
כשהוא בבית - עושה יותר ממני

הבעל הכי הכי שיכולתי לדמיין. בימים שאחרי הלידה, כשאני סבלתי מכאבי הניתוח, תיפקש כמו אבא + אמא ++ הביא לי את בר להנקות וחוץ מזה עשה הכל

ענת666

New member
כלום

אני מרגישה בחברה טובה כאן חשבתי שרק אצלי הוא לא עוזר בכלום. גם אני מרגישה לפעמים כמו אם חד הורית. אז יש לי בקשה מכל אלה שהבעלים כן עוזרים להם ספרו לנו איך עשיתם את זה?

אני חושבת שזה שילוב של מספר גורמים

א. אופי ב. הרגלים שהוקנו / מה שראה בבית ההורים ג. הקשר בין בני הזוג לגבי המרכיב הראשון, אין הרבה מה לעשות. כדי לשנות הרגלים שטבועים באדם בשל אופיו, המועמד לשינוי צריך להיות זה שרוצה לעשות את השינוי, וגם אז, דברים זזים בחלקי המילימטר ולא במטרים שלמים. שני המרכיבים האחרים ניתנים לשינוי, אבל לפעמים זה כרוך בעבודה קשה. מי שהתרגל בבית הוריו לשבת כמו פחה טורקי ושכולם יתרוצצו סביבו, סביר שירצה להמשיך ולנהוג כך. מי שהורגל ליטול חלק בעבודות הבית בבית הוריו, סביר שכך ינהג גם בזוגיות שלו, אלא אם זוגתו "קלקלה" אותו
אני לא רואה הבדל בין הימים בהם היינו רק זוג לבין המצב היום. יש רק יותר עבודה, אבל בדיוק כמו שכשהיינו זוג, הנטל התחלק בינינו, כך גם היום. ולמרות זאת, לפעמים אני צריכה להנחות את ערן מה לעשות, מאחר שאני נמצאת מעט יותר שעות בבית ממה שערן נמצא. משפט חכם שאמא שלי אמרה לי פעם (בהקשר אחר אמנם, אבל גם להקשר הזה הוא תקף) - ציפיות יש רק על הכריות. את מצפה שהוא יעזור, הוא לא עוזר, ואת מתאכזבת, עושה הכל לבד וצוברת כעסים. אם זה לא בא אצלו טבעי, למה שלא תתחילי בלבקש ולהנחות אותו מה לעשות? וכשהוא עושה דברים, אל תשכחי שהוא יעשה אותם בדרכו שלו שיכול להיות שתהיה שונה משלך.

dafdaf

New member
לא אוהבת את ההגדרה עוזר../images/Emo70.gif

הבית והילד הוא שלו בדיוק כמו שלי, אנחנו מתחלקים כמה שאפשר

cookie1

New member
מתחלקים במטלות כמה שאפשר

הוא עובד עד סביבות 19:00. וכשהוא בא הביתה הוא לוקח את יובל ואני מכינה ארוחת ערב. בסופי שבוע הוא גם עושה כביסות וכלים ומה שצריך. אני חושבת שלוקח להם לא מעט זמן להבין שלגדל ילד זו גם עבודה על כל המשתמע מכך. לא לכולם יש אינסטינקט טיפולי, ויכולת ליצור קשר עם הילד מהיום הראשון. יש המון עניין של "חינוך" בחלוקת המטלות. מי שבא מבית בו אמא עושה כמעט הכל, יתנהג כך גם בביתו הפרטי. אצלינו אהוד תמיד עשה הכל, אבל אני הייתי צריכה להרבה פעמים "להזכיר" שצריך לשטוף את הבית וכו'. דווקא כביסות וכלים הוא עשה יותר כי אני ממש שונאת. בכל אופן אני ממש דוגלת בלתת להם להיות עם הילד בבית למשך יומיים כדי שהם יראו כמה טיפול ותשומת לב דורש הפיצפון הזה, וכמה שזה לא מותיר זמן כמעט לשום דבר אחר. יש להם פשוט נטיה לחשוב שאם את בבית אז בוודאי את נחה. שאלות כמו "למה את לא ישנה כשהוא ישן" מאד נפוצות, ומאד קשה להסביר שפשוט לרוב זה לא אפשרי, ואם הוא כבר ישן אז צריך לנצל את הזמן גם לכביסה/ כלים/אוכל שלא יעשו מעצמם מטבע הדברים.. אני חושבת שאצלינו היה מפנה כשאהוד חלה למשך כמה ימים והיה בבית. הוא ראה מה זה בדיוק אומר. מעבר לזה גם אמרתי לו שאני בהחלט מצפה שכשהוא בא מהעבודה הוא יקדיש ליובל תשומת לב, כי הוא פשוט "מפסיד אותו" בזה שהוא נח / משחק בחשב וכו', מה גם שאותי זה הוציא מדעתי (מה לי לא מגיע לנוח ???). מעבר לחינוך יש גם את עניין הזמן. צריך פשוט להתרגל לזוגיות / משפחתיות החדשה וזה ממש לא קל, לא לנו ולא להם. הכי חשוב בעיני זה לא לוותר. אם משהו מפריע צריך לדבר עליו. אפשר גם להבין את הצד השני וגם לדרוש ממנו את מה שנראה נכון בעינינו. וכמו קודמותי, המילה "עזרה" לא נמצאת בלקסיקון - שנינו מתחלקים בנטל לטוב ולרע. המשך גידול קל לכולנו

ronnieyuval

New member
מסכימה ביותר! ../images/Emo45.gif

גם אצלנו אף אחד לא "עוזר" לשני. שנינו עושים מה שאנחנו הכי טובים בו בד"כ. למשל - לקפל כביסה הוא לא ממש יודע... אז עדיף שאני אעשה את זה כי אחרת כל הבגדים יהיו מגולגלים בארון ללא סדר. לעומת זאת הוא יודע יפה מאוד להעמיד מכונה ומייבש, וגם אני, אז שנינו עושים את זה מתי שיוצא. בענייני בישול - לרוב הוא זה שעומד מאחורי הסירים... אני יודעת לבשל אבל הוא ממש נהנה מזה, ואני לא כל כך. נקיון - העוזרת אחראית על זה - אף אחד מאתנו לא ממש מנקה. כנ"ל הכלים - יש מדיח. את פחי הזבל הוא מוציא החוצה בימי האיסוף כי זה כבד. הטיפול ביובל מתחלק בין שנינו לפי שעות העבודה שלנו, ואצל שנינו הן די גמישות. בעצם, רק אני הינקתי... אבל הוא ואני עשינו (ועושים) ביחד את כל השאר.

למעלה