שאלת סקר

Sparker

New member
תיקון

כן!! צריך לוותר על האזרחות. אלא אם יש לך דרכון היספנו-אמריקאי ואז, תחת ההסכם, אתה לא צריך לוותר עליו...

Sparker

New member
נכון

אבל מבחינת ספרד עליך להחזיר את הדרכון מבחינת ישראל נשארת אזרח (או תושב חוץ לצורך העניין)

yosense

New member
אוקי, אנסה לתאר את האפשרות הזאת.

יש כמה דרגות של אזרחות פה, והתהליך לקבלת אזרחות מלאה לוקח כ-10 שנים. אפשר להתחיל את התהליך מבקשת אזרחות ללא רשיון עבודה. לשם כך אתה צריך להראות חוזה ארוך טווח על דירה או לקנות נכס למגורים ולהפקיד סכום שיספיק למחייה לשנה מראש, משהו כמו 10 אלף יורו. אזרחות כזאת צריך לחדש כל שנה. אם ברצונך אתה יכול תוך כדי הדיון בבקשתך או כאשר אושרה אזרחותך להגיש בקשה לרשיון עבודה על בסיס הסכם עם מעסיק. הסכם עם מעסיק, יכול לשמש אותך גם מלכתחילה, במקום הסכום המופקד לשנה מראש. כאשר קיבלת רשיון עבודה, אתה צריך לחדש את האזרחות אחרי שנה, ואחרי זה אחרי שנתיים, ולאחר מכן אחרי 5 שנים..שזה יהיה קרוב למועד קבלת הפספורט/נסיונאלידאד. ישנם עו"ד שמתמחים בעניין, ומחיר טיפול כזה במקרה ואתה עומד בקריטריונים יכול להיות 200-300 יורו. משך התהליך עד קבלת התשובה יכול להיות כחצי שנה. אם התקבלה תשובה שלילית ניתן עדיין להגיש ערעור, וגם אם היה סירוב מוחלט, ניתן לערער ולשנות את התמונה ולקוות לתשובה חיובית. ישנם רבים שנמצאים בהלוך וחזור עם הבקשות, בגלל שאינם עומדים בקריטריונים, אך בכל זאת ממשיכים בבקשות חוזרות ועירעורים, על מנת לאסוף פז"ם , מפני שגם הוכחה על שהות רצופה של 3 שנים בספרד משמשת גורם בעל משקל. האוירה הכללית יש לציין, מאד קלה ואין שום איום על מישהו שנשאר שנים רבות ללא ניירות, כל עוד לא הסתבך עם החוק. לראייה, אני פה 5 שנים ורק לאחרונה התחלתי לטפל בעניין , החשק שלי לקבל אזרחות אינו במקור אלא התפתח עם הזמן, וגדל לאחרונה כאשר אני משרטט איזה מודל של הסתדרות בעולם ולאורך קו הזמן. מה שדי התחמקתי משניהם זמן רב. ראייה נוספת הוא חבר ישראלי שחי פה 19 שנה, ילד 3 ילדים ורק לאחרונה התחיל בתהליך. יש לציין שלאחרונה הותקנו חוקים המקשים על ההגירה, אך ספרד מאד תאבנית בכל מובן. יש אמנם דחיפה לעלות את רמת החיים ולהגביר את השליטה והאירגון, אך בכלל לא ברור אם זה יצליח. אין גם ודאות שהבירוקראט הממולח וראש הממשלה אזנר, אמנם ישאר בכיסאו, בעיקר בגלל הטרגדיה של פרסטיז´ והתנגדות קבועה שיש לו באזורים נרחבים , קטאלוניה, בסקיה ועכשיו גם גאליסיה. למה אני אומר את זה?..בשנים 1999 ו2000 היו שתי אמנסטיס= מחילות גורפות למהגרים ללא ניירות. לי, העניין לא קרץ בזמנו למרות שהייתי זכאי לזה. עכשיו נותר לי כמו לרבים לקוות ששינוי בשילטון יאפשר מחילה נוספת. יהודים ממוצא ספרדים, יעברו תהליך קצר ואחר, וכאשר יוכחו השורשים הספרדיים שזה בידיים של הרבנות ובסיוע אפשרי של הרב המקומי בספרד במקום מגוריהם.

yonis

New member
אז אוציא את עצמי מעצלות הערב

לאחר יום עמוס ואספר לכם על דרום צרפת[איך אוכל לעשות אחרת כשאני מבחין בחוש הפירוט והרצון לשתף של יוסנס למשל ,ועוד] מישהו דיבר כאן על השלווה האירופאית,היא קיימת כאן בדרום צרפת היא כל כך קיימת כאן ,שאני לא יודע אם לנשום אותה עמוק ולהגיד תודה ליוצר העולם או לכעוס על האפטייה השולטת כרגע למרות בעיות עולם חמורות, בסופו של דבר ,קצב החיים כאן מרגיע ,ומשום מה הם מצליחים במידה מסויימת לשים את הראש בחול,עד ששוב אתה שומע באיזה מדיה ששוב אסור לך לחשוב שהכל מתגלגל,ושיש הרבה שמוצאים את שלוותך כבגידה,ושיש כל כך הרבה לתקן בעולמנו, ואז אתה מחליט אם שוב תשקע בפשטות החיים או אם תטה אוזן, זו דרום צרפת שקועה בהרבה מסכות,אבל היא שיר הלל להתבדלות למי שיש חוש חזק לאמור אמיתות ,לא הייתי ממליץ את האיזור הפשרנות היא המחיר כאן בנתיים לשלווה,אבל כולנו יודעים שזה מצב זמני בעולמנו שמתפתח מאוד מהר

yosense

New member
צרפת ספרד מרוקו ניגריה - קו מאונך

מצפון לדרום..מההתבדלות שטומנת תראש בחול (ד´ צרפת), דרך שמחת החיים הסובלנית שאין לה כח ליותר מידי בעיות(ד´ ספרד), ודרך העריצות שמייצרת כל כך הרבה מופרעים (מרוקו). עד למקום שבו השקר, הגנבה והרצח הם חוק מדינה(ניגריה).

yosense

New member
תודה על התזכורת - מקס

ניקח איזה ערב לראות את זה. דרך אגב ה Nigerian Scam מוכר לך?

מוכר לי עוד מהימים שהייתי מקבל

את המכתבים הביתה. עכשיו זה מגיע בEMAIL. מסתבר שעל כל 100000 מכתבים, תמיד יהיה איזה פרייר.

NAHAL

New member
שואלת אירופאית, כי ברור שלאמריקה הכ

לא יודע על מדינות אירופה אבל באמריקה אי אפשר להיסתדר בלי ניירות שזה אומר להיתחתן עם אמריקאי/ת לא הכי קל

tw1975

New member
ניירות באירופה

בגרמניה גם זקוקים לניירות...רק לאחר נישואיי לגרני קיבלתי "רשות"
להישאר כאן

בכל מדינה

זקוקים לניירות- אין מדינה בעולם שתיתן לך ויזה כי ביקשת יפה... (לי במקרה היתה אזרחות בריטית בזכות אמא)

גרה בלונדון

היי, אני גרה בלונדון כבר שנתיים, ועדיין קשה לי להחליט מה אני מרגישה פה, פעם שעברה שכתבתי הודעה בנושא כמה משעמם לי פה, היתה התנפלות מסויימת של חברי הפורום שמשום מה רואים שיעמום כבעיה בהתאקלמות. אז לא כך המצב, אחד הדברים האחרונים שאפשר להגיד עליי זה שיש לי בעיות התאקלמות, אני גרה פה עם החבר שלי, הוא אנגלי, והיכרנו בארץ, גרנו פה בהתחלה 6 חודשים שבשבילי היו סיוט מתמשך, אחרי שאמרתי אינאפ איז אינאפ עברנו לגור בארץ בקיבוץ שלי במשך שנה, היה נחמד, אבל המציאות התחילה לדפוק בדלת והחלטנו לחזור לפה לעשות קצת כסף ולהמשיך הלאה, אנחנו פה כבר איזה שנתיים וחצי, אני הבנתי שבינתיים אנחנו לא ממש זזים לשום מקום, אז אני מנסה להפיק את המיטב. לצערי החיים שלי פה מאכזבים אותי באופן אישי, וכנראי שאין לי את מי להאשים מלבדי (למרות שלהאשים את המנטליות האנגלית הרבה יותר כיף) אני עובדת בתור נני אצל משפחה אנגלית (לא יהודים) הם אחלה אנשים ואנחנו מסתדרים מציון, חוץ מזה אני מוצאת תנחומים בביקור יומי בחדר כושר. לצערי די קשה לחדור ללב של האנגלים, אני יודעת מה אני אומרת כי אני מכירה פה רק אנגלים, אין לי חברה ישראלית (מש זדי חסר לי) ואפילו האנשים שהכרתי בחדר כושר אותם אני רואה יומיום, שומרים על דיסטנס מסויים, אפשר לנהל איתם שיחות של שעות אבל קשה לחדור את מעטה הרישמיות, כל כך חסר לי לדבר עם מישהו מהלב, לשבת ולשפוך את הלב, או לחילופין להקשיב למישהו שרוצה לדבר מהרגש, מה שאני עוד מתגעגעת זה הקטע של החוש הומור, של החברה´, אני חושבת שאחת הסיבות שאנשים מפחדים להתקרב יותר מידי זה כי יש לי חבר, יוצא לי לדבר עם הרבה בחורים וברגע שאני מציינת את העובדה שיש לי חבר מסתיימת השיחה, אני מוצאת את עצמי לא מעט חושבת: מממ... כבר 5 שעות שלא החלפתי מילה עם אף אחד. אולי זה בגלל שאני באה מקיבוץ שם כולם אחד בתחת של השני, אולי אני מסתובבת במקומות הלא נכונים. אין לי מושג, אבל כשמגיעים ללונדון חייבים לזכור שכמו בכל מדינה- אף אחד לא משתגע על אזרחים סוג ב´, שבסופו של דבר זה מה שאנחנו, אפילו שרובנו מסתובבים פה בקבוצות של ישראלים, וחיים כמו ישראלים שכבשו את אירופה. חוץ מזה- הכל עניין של מזל, אם יש עבודה טובה משכורת טובה, סיבה מספיק חזקה למה כן כדאי להישאר פה, אז למה לא... אבל זה בעצם בכל מקום בעולם. בהצלחה.

תגובה

מאוד נהניתי לקרוא את התגובות, לשם כך הרי שאלתי את השאלה, ובמיוחד את המפורטות ביניהן, כמו זו שלך. מקווה שתצליחי להתאקלם ולהתרגל למנטליות האנגלית. האמת, די מוזר לי לשמוע על הבדלי המנטליות בין ישראלים ואירופאים. כאן אני מרגישה שהאמריקאים בדרך כלל זרים לי (אין חוש הומור, יותר נכון, חוש הומור שונה לגמרי, אין טיפת ציניות, הכל בנחמדות, אי אפשר להיות אמיתיים) וכבר יצא לי להפגש עם מספר אירופאים, ותמיד התלהבנו איך המנטליות שלנו כל כך דומה וכמה אנחנו שונים מהאמריקאים. אז אולי זה בעצם קשור לזה שזרים תמיד ימצאו שפה משותפת כאשר הם לא בבית?

למעלה