שאלת סקר

itay Jerusalem

New member
זה רק סלנג

אני חצי מרוקאי וזה פשוט ידוע שיש להם עצבים מעל המותר ,גם יוצאי לוב וריחמתי על הקצין שהתעצבנו עליו והפציצו אותו ב300 אס אם אס מאיימים!

לא צריך לעשות סיפור מכל מילת סלנג ,גם עלי רגילים לרדת שתימנים קמצנים וכו כי אני נראה תימני לגמרי!

Chicobo

New member
קשקוש בלבוש

מה ידוע מה?
זה שאתה מרוקאי לא נותן לך הכשר לקבוע ש"זה ידוע".
בחייך.

shayCn

New member
אז בגלל שיורדים על העדה שלך

אתה מרגיש צורך לרדת על עדות אחרות?

בכלל אתה קולט שכבר כולם בגילאים שלנו בערך דור שני שלישי ואף יותר בארץ,ככה שזה הופך את עניין הגזענות ליותר קשה לתפיסה?
זה לא סלנג להגיד מרוקאית בהקשר לעצבנות או חיזור אובססיבי,זו פשוט
גזענות.תודה בזה,תגיד סליחה טעיתי ונמשיך הלאה.לא ביג דיל.

ivgy1980

New member
תרגיע. אני דור ראשון בארץ.

ולאח שלי הייתה חברה מרוקראית.

shayCn

New member
לא דיברתי עליך,איבגי

ידוע שאתה דור ראשון בארץ,אבל מה הקשר שלאחיך
היתה חברה מרוקאית?..מה זה,הישג כלשהוא?
זה נשמע כמו מישהו שמתגאה ששירת בקרבי ועבר היתקלות עם מחבלים..

ivgy1980

New member
תמיד אמרו שרוסים מסתדרים עם מרוקאים

ובכלל עם כולם. מי שלא גזען.

somewoman

New member
צודקת

יש גבול גם לירידות על עדות..
וזה מתחיל להתיש לקרוא את הדברים האלה בכל הודעה שלו..

אז אני מדלגת וזה לא מזיז לי, אבל בטוח יש אנשים שזה מזיז להם..
ובכלל, זה עצוב שיש עדיין "ניחוחות" כאלה אצל אנשים..

shayCn

New member
פולני?

ואני חשבתי שאתה ניו זילנדי לפי ההודעות עד עכשיו..

BW37

New member
אני לא, הילדים שלי יהיו...

אני נולדתי בישראל להורים ישראלים
ולסבים וסבתות פולנים
(כל זה לא היה בחירה שלי)
שבוחר במודע לא לגור בישראל יותר
כן, אני תמיד אהיה קצת ישראלי, אפשר לקחת רק חלק, לבחור
אז אני בוחר, שהילדים שלי יהיו לא ישראלים,
אגב עדות (שאני אישית לוקח את זה רק כאפיון כמו דיעה פוליטית) איך שהוא רוב החברות שלי היו מרוקאיות
לא שיש לי הסבר למה, אם זה אני נמשך אליהן או הן נמשכות אלי
אבל באמת אין לי בעיה לצאת עם כל אחת...

אבל רוב הישראלים גזענים
גם אלו שאומרים שלא, גם אלו שמפריע להם טמבל אחד כאן שפשוט לא מבין נימוס בסיסי או התנהלות וצוחק על מרוקאים.
תשאל אחת שמפריע לה איזכור של מרוקאים, אם היא היתה יוצאת עם אתיופי ?
או ערבי...

צלשלספק

New member
הא? נראה שעירבבת בין כמה נושאים ודוגמאות.

א. אם אין אני לי - מי לי? מאז שאני זוכר את עצמי סללתי את הדרך שלי לבד. חלק בנות הזוג הקודמות שלי (כולל גרושתי) סייעו לי בדברים ונושאים מסויימים כשהמשפחה שלי עמדה מנגד בנונשלנטיות.
למדתי שתמיד חייבת להיות לך תוכנית גיבוי לכל צרה שהיא, ואם אתה לא תעשה - אף אחד לא יסגור לך את הפינה, ולא משנה במה מדובר,
אני מקנא באלו שיש להם גב חזק מהמשפחה שלהם, כלכלית, חברתית, נפשית, בריאותית, וואט אבר - בכל תחום ובכל צורה - לא מתבייש בזה.
מקנא, אבל במובן הטוב של המילה - מפרגן ומעריך משפחות כאלו.

ב. אין לי מה להוסיף בנושא, אם האישה רוצה לחתוך ויש ילד/ים בתמונה - כך או כך זה יקרה, תכין את עצמך לקבל חצי מה-
במקרה הטוב או את כולו במקרה הפחות טוב. סטטיסטית, 92% מיוזמי הגירושין בישראל הן נשים, למה? כלמיני סיבות מוצדקות יותר ומצודקות פחות, אך הסיבה העיקרית היא החוק שמפלה את הגברים, ולכן לנשים יש "הרבה פחות" מה להפסיד, אם החליטו לסגור את הבסטה.

ג. תשמע, בתי המשפט למשפחה ובתי הדין הרבניים מתייחסים לזוגיות, לחיי שיתוף כ"עסק" לכל דבר עם זכויות וחובות שמופלות לפי מגדרים,
על הנייר - הגבר חייב לזון את אשתו ולפרנס אותה כל עוד הם נשואים, בפועל - כשהם מתגרשים, ייתכן וימשיך לזון את אשתו בנפרד עד לגט המיוחל.
אם אחד מהשותפים רוצה לפרק את השותפות כי...(מליון ואחת סיבות), אז הצד השני יצטרך בסופו של דבר לקבל את זה, על כל המשמעות של זה - או לשאת בסנקציות.
אתה לא יכול להגדיר שום דבר מראש, רק לקחת את הרגליים אם לא טוב לך.
התחתנת עם בחורה שעלתה 30 קילו אחרי הנישואין או מזניחה את הגוף שלה, המראה שלה, אפאטית לסקס, חזרה בתשובה, עצבנית, פרזיטית, וכל מיני, אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלדבר איתה על זה ולנסות לגשר על הפערים, ללכת לייעוץ נישואין או לפרק את החבילה ולשאת בתוצאות.

itay Jerusalem

New member
היי

מעלה כאן מידי פעם שלות סקר!

א.מעדיף לעשות הכל בעצמי בלי טובות של אף אחד ,אלא אם הם נותנים לבת שלהם מבלי לבקש או שאהיה מעורב אחלה ,במשפחות לא כדאי להתעסק עם כסף אחר כך מזכירים לך את זה וכו הכי טוב להתמודד לבד !
ב.אין בעיה רוצה ללכת שלום מבין את הפסד הכלכלי לא קל ,רק חבל שאיןליווי מבלי לשלם סכומי עתק לליוי בתהליך שכזה שיהיה קצר עם הכי מעט מלחמות וכו,ואין ברירה להיות עם אדם שלא בא לו עלייך לא קל ולא מהנה החיים עם אדם כזה!
ג. נכון מאוד וזה החבילה ששמה זוגיות ולדעתי צריך שיהיה יותר חלוקת תפקידים שלא יהיה מצב של זוגיות של עלוקה עם קנאה אובססיביות רכושנות וכו !
מבין את הכאב של הבחור מבית ים הוא נכנס לסערת רגשית שפשוט חבל מה שקרה ,הוא הרגיש גמור שהיא חתכה בבשר החי להגדרתו!ויש הרבה גברים בתחושה כזאת של אני עושה לה מפרנס אותה קונה לה וכו והיא לא מעריכה או שפוגעת או מזלזלת ולהיפך גם מצידה יכול להיות שהיא גם נוהגת כך וסובלת!

והעיקר הבריאות מה שנקרא.

itay Jerusalem

New member
כשעבדתי

עם מרוקאיות הם דוקא היו אומרות מציינות יענו שיוותרו להן בדברים מסויימים !

ואז זה כמו סלנג כזה שלמרוקאים יש סעיף עצבים גבוה יותר והן לא היו מתרגשות מכך!

shayCn

New member
אהה?..

יש לך וואחד תשובות הזויות.
אולי תעשה הגהה לפני שאתה מפרסם תגובה?

למעלה