שאלת סקר

itay Jerusalem

New member
שאלת סקר

היי מה השיטה הכי קלה יחסית בלבדוק אם נעשה לי עין הרע קפדה וכו?

אני מרגיש שהמון דברים תקועים לי בחיים בכל התחומים אני מובטל רווק וכו ובגיל 36 אני אומר לעצמי אולי נעשה משהו שאני לא יודע וכו על ידי בני אדם!
תודה לכם

האם בעברך נהגת לא ביושר עם הזולת?

למשל, האם ביטלת ארוסין בלא הצדקה, או משהו בדומה כגון עליה על יצועה של בחורה תוך שימוש במתק שפתיים ובהבטחות שווא?

קפדה, או בארמית "קפידא", היא אמונה כי אם נהג אדם בחוסר יושר כלפי הזולת וגרם לו עוול - יש עליו "קפידא" מן השמים, והוא "מעוכב" מהשגת מטרתו, עד שישיג מחילת אמת מן הנפגע

אמונה כזו, יש לה שני צדדים.
מחד - היא גורמת לאדם להיות ער לפגיעה אפשרית בזולת, להימנע מהתנהלות פוגענית בזולת, לקחת אחריות על מה שגרם, וממריצה אותו לתקן את המעוות.
מאידך - היא עלולה לרפות ידי אדם, לגרום לו להאמין שנגזר גורלו, ושהוא שבוי בידי שדים ומשטינים (נוהגים כמו השטן)

כאמור, עליך לפשפש במעשיך, ולנסות לזהות עוול כלשהו שגרמת, ולטכס עצה כיצד עושים "תיקון"

אינני טוענת שגרמת עוול.
אני רק מעלה השערה על סמך מעט מן הידוע לי בענין זה...

itay Jerusalem

New member
היי לאה

מנסה להזכר לא פגעתי בחיי באדם מה שנקרא!
אני נראה טוב ובחור טוב ומושך מבטים מה שנקרא,אני צנוע בחיי ושומר על פרטיותי ,בני אדם הזיקו לי מה שנקרא בחיי ,נהגו לפגוע בי ולהכשיל וכו ואני מכיר בני אדם אז לא התרגשתי בעקבות כך והמשכתי בחיי!
לא רמיתי לא עשקתי נתתי את השירות הטוב ביותר עבור האדם!
תודה לך

NlNין lcNlc

New member
שלום איתי

אישית, לא מאמינה בעין הרע. שמעתי שזה קיים.. אבל לא אצלי.
אני בוחרת בעין טובה.
מאמינה בדברים טובים, מזמנת אותם ולא חושבת שמישהו רוצה להרע במילותיו.

בחר בטוב ויהיה טוב

itay Jerusalem

New member
גם אני

לא מאמין וכו בוטח בבורא מה שנקרא!
פשוט עלתה בי מחשבה בגלל הרווקות המאוחרת וכו אולי נעשה משהו על ידי בני אדם כלפיי במכוון ולא במכוון!

ולכן אני רוצה לבדוק ולהיות בראש שקט!

NlNין lcNlc

New member
למה לא להתחיל בעצמך פנימה?

אם היו לך קשרים בעבר, בדוק מדוע הם הסתיימו. האם ישנו איזשהו דפוס שחוזר על עצמו? הן מבחינתך והן מבת הזוג?
חומר למחשבה

למעלה