שאלת סקר

• פותח הנושא sowa9
  • פורסם בתאריך

sowa9

New member
שאלת סקר

מה עושים הורים של ילד משולב כאשר מגלים משהו שהם לא אמורים לדעת ? למשל, ילד סיפר, שמורה צעקה עליו כאשר ביקש לצאת לשרותים והוא נאלץ לבקש כמה פעמים, בסוף קיבל וכמעט פספס. לא פשע גדול, סתם יחס לא יפה לילד. יש לו סייעת, אבל אסור לה לדבר איתי .

לא הבנתי.

שמעון כמעט השתין במכנסיים לאחר שהתחנן אל המורה לצאת לשירותים והיא סרבה. ההורים של ראובן שמעו על הסיפור. האם זה משנה למישהו שלראובן יש אוטיזם? מה הקשר בכלל?

schlomitsmile

Member
מנהל
שמעון בסיפור שלך הוא האוטיסט נכון שמורה לא אמורה לצעוק על אף ילד שמבקש לצאת לשירותים, אבל כשילד א"ס כבר מתארגן לבקש, מעז ופותח את הפה, רע מאד אם הוא נתקל בתגןבה אלימה מצד המורה. וכאמור- אם כל חטאת זה מידור ההורים. למה הם לא אמורים לדעת מה קורה עם הילד שלהם??

אוי.

זאת אומרת שהמורה עשתה טעות וגם ניסתה להסתיר את הטעות בעזרת הלקות של הילד. איך המורה באופן כללי, חוץ מזה? איך בית הספר באופן כללי, חוץ מזה? כי אם כל הזמן יש דברים כאלה, אז חבל על הזמן להתעסק עם האנשים האלה. לעומת זאת, אם מדובר במקרה מאוד חד פעמי, אז זו שאלה קשה.

sowa9

New member
אם הכוונה

שצריך לדבר עם המורה, אז היא אמרה שכל זה לא קרה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ומה את חושבת? יש מצב שהילד ממציא? אולי הוא חשב שהיא צעקה עליו והיא צעקה על מישהו אחר?

sowa9

New member
לא אמרתי למורה על זה

שהוא סיפר שהיא צעקה. כי אני לא יודעת אם זה נכון. אבל אני מאמינה לו שהיא לא נתנה לו לצאת מיד כאשר ביקש ורק אחרי שהוא ביקש עד. איך הוא יכול להמציא משהו כזה ? הבעיה, שהוא תמיד מבקש רק ברגע אחרון וזה ידוע למורה, לדעתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
שאלת סקר האם איפשהו חוץ מראשל"צ קורים דברים כאלה? בעיניי זה חמור מאד. קודם כל, חמור מאד שהורים ממודרים ככה. כאילו מפקיעים לכם את האפוטרופסות על הילד לחצי יום. שלא לדבר על זה, שאני לא מצליחה להבין איך שילוב יכול להצליח בלי שיתוף פעולה הורים-בי"ס. חוץ מזה, היחס לילד חמור בעיניי, לא סתם "לא יפה". אולי יש מקום ללמד אותו מה הדרך לבקש לצאת לשירותים (אני נותנת למורה להנות מהספק, שמא הילד צעק או משהו כזה), אבל ילד שהמורה לא מקשיבה לו, לא מתייחסת לצרכים הבסיסיים שלו (תרתי משמע במקרה זה
), וגם ככה ההתמודדות שלו במסגרת הזאת לא פשוטה בכלל, איך הוא אמור להרגיש? מה הסיכוי שיהיה לו אמון בסביבתו, ביכולתו להתנהל בסביבה הזאת? שלא לדבר על זה, שלא מעט ילדים בכלל, וא"סים בפרט, היו עלולים למצוא את עצמם עם מכנסיים רטובים במצב כזה. ומה עשתה הסייעת? למה היא לא הלכה למורה ולחשה באזנה מה קורה? המקרה הזה הוא בעיניי סימפטום. מה הייתי עושה? מזמנת את כל הנוגעים בדבר לפגישה, מתוגברת באיש מקצוע שהיה בא איתי, ומנסה לתקן את המצב.

למעלה