שאלת סקר

אני חייבת להבין את זה

זה לא מישהו שאת יוצאת איתו לדייט, לא מבינה למה אם מישהו "נואש" או מאוד מאוד רוצה את העבודה זה פועל לרעתו. מה זה אומר? שיהיה עובד פחות טוב? אם כבר ההיפך לא? סתם מנסה להבין את ההגיון המוזר מאחורי הדברים. את מעדיפה לקחת מישהו שלא ממש רוצה את העבודה ולא אכפת לו אם יחזרו אליו או לא?

שקנאית11

New member
זה לא כ"כ פשוט, מתקיים פה איזון עדין

בין הרצונות והצרכים של כל הצדדים. בעיקרון, פנייה ישירה של המועמד אליי יכולה להפר את האיזון העדין הזה - אני מרכזת פה כמה אנשים שמראיינים את אותו מועמד לאותו תפקיד. כל אחד חוזר אליי עם האינפוט שלו, ואז עושים איזשהו איחוד התייעצות של כל הדעות והמידע שהתקבל על המועמד (ממליצים וכו'). כשהמועמד נכנס באמצע זה לעתים מעיד אכן על מוטיבציה ולעתים דווקא על אותם דברים פחות טובים שאני מתלבטת לגביו. וזה אכן לא דייט אבל קצת דומה במובנים מסוימים של "לא להתלהב" מדי. יכולה להגיד לך שכשרצינו מועמד סגרנו איתו גם לאחר 24 שעות מהרגע שהגיע אלינו לראשונה. וכל האמור לעיל מיועד לנשים ולגברים כאחד

אני כנראה אאלץ לתייג את התובנה הזאת

בתיקיית לה לה לנד יחד עם המושג אובר קוולפייד (מעסיקים באמת לא מודעים לקושי שקיים במדינה במציאת עבודה? אוווו איך שגלגל מסתובב לו
) לא מכירה את העולם של ראיונות עבודה כל כך, למעט המקום הנוכחי, כי אני עצמאית מאז שאני כבר לא סטודנטית, אבל מכירה את זה מבעלי ומחברים. תודה על התשובה

שקנאית11

New member
לא הבנתי כ"כ

מה ז"א אובר קווליפייד? זה קורה לפעמים, קרה לי אישית שאמרו לי את זה וקיבלתי שהמשרה פשוט קטנה על הניסיון שיש לי... וחשבתי שוב על תשובתי, יש מצבים שבהם להתקשר אולי כן יעזור למועמד, כשאנחנו מתלבטים לגביו ורוצים דווקא לראות ממנו איזו התלהבות ומחויבות. פשוט כשאתה בצד של מחפש העבודה אתה לא יודע לגבי מה מתלבטים עליך אז עדיף לא לקחת את הסיכון. ומעולם מעולם לא שכחתי ולא אשכח שגם אני חיפשתי עבודה (ומן הסתם גם אחפש), לכן מקפידה תמיד לחזור לכל מי שראיינתי גם אם התשובה היא שלילית, מקפידה לעשות את זה בטלפון כי זה יותר אישי ממכתב או ממייל, ולכבד כל אדם שהשקיע מזמנו וממרצו וישב מולי בריאיון (גם אם הוא אינו מתאים כרגע לעבודה הזאת).

h 3

New member
אבל יש מצבים שאותו "אובר קווליפייד" כן רוצה..

את התפקיד, מסיבותיו שלו. אולי הוא פשוט חייב לעבוד עכשיו? למה לא לתת לו אפשרות לבחור? כי מישהו מניח שאולי מתישהו הוא יעזוב? או ישתעמם? H

שקנאית11

New member
בעיקרון כן, כי ברור

שיחפש משהו שמתאים לכשרונותיו/ליכולותיו/לשכר שאמור להרוויח. ומקום העבודה מעדיף לקחת מישהו שלא יחפש כל הזמן ויעזוב בעוד כמה חודשים אלא מישהו שיש יותר סיכוי שיישאר לאורך זמן. אני לא רוצה להישמע אכזרית חס וחלילה, אלא להראות באמת גם את הצד השני...

Jackie O

New member
מנסיוני

אדם שהוא אובר קווליפייד מהר מאד יהפוך להיות מתוסכל. גם אם בנקודת זמן מסוימת הוא חשב שזה הדבר הכי נכון לעשות.

סתם בעיה שלי עם המושג

במדינה מוכת אבטלה, כשמישהו מוכן לרדת בתפקיד כדי להתפרנס, במקום להנות מכישוריו מחליטים שהוא מוכשר מדי לתפקיד. הרי מי שמגיע לראיון לתפקיד שקטן עליו, די מודע לזה ועושה את זה כי הוא צריך פרנסה, אז למה לא להשאיר את הבחירה בידיו?

Koketka

New member
אני גייסתי שתי בנות שברור שהם הרבה מעל התפקיד

אבל כל אחת מסיבותיה רצתה להוריד הילוך. אנחנו מודעים לזה שהן לא באו לעבוד אצלנו לנצח אבל אפילו לשנה-שנתיים הרוונו עובדות נפלאות. אבל יש לזה גם חסרונות כמובן כי נכון אנחנו מציעים צוות מדהים, שלא חושבת שיש בגנים אחרים צוות שאפילו מתקרב לצוות שלנו. אבל דווקא בגלל זה יש אצלנו יחסית תחלופה גבוה של הצוות כי בסוף כולם רוצים להתקדם. ולכן, מעסיק שרוצה כן יציבות בתקפיד, ולא רוצה כל שנה שנתיים לחפש עובד, בהחלט צריך לקחת את זה כפרמטר. אנחנו מראש הבהרנו למשל את החשיבות של התחייבות לפחות לשנה. אבל זה לא כזה פשוט כמו שאת כותבת, שהבן אדם מוכן לתפקיד כי הוא צריך את הפרנסה. כי במקרים רבים אדם כזה ימשיך לחפש במקביל ונאמנות שלו למקום העבודה לא תהיה הכי גבוה (ברור שיש יוצאים מן הכלל, אבל אי אפשר להתעלם מזה שזה אפשרי)

אני דווקא מבינה את זה

נראה לי שאם מדובר במקום שאין מקום להתקדם בו אבל התנאים טובים יש אנשים רבים שיעדיפו ביטחון כלכלי על קידום. ואם זה מקום שאפשר להתקדם בו, אז מה טוב ואם מתחילים מלמטה יש לאן לשאוף. אם זה מקום שגם התנאים בו רעים וגם אין לאן להתקדם, אז גם עובדים לא מוכשרים לא ישארו בו לנצח. אבל מבינה שזה לא עובד ככה.

Koketka

New member
אבל תנאים טובים ביחס למה? למי שאתה או לתפקיד

כי נניח אני מעסיקה בתפקיד סייעת, בחורה אקדמאית עם תואר שני במקצוע מאוד נחשק ורווחי. אם תבחר לעבוד בו, תרוויח פי 4 יותר ממה שאני משלמת לה. אבל תעבוד כמובן יותר קשה. לה כרגע מתאים לעבוד כסייעת אבל ברור שזה זמני כי פוטנציאל ההשתכרות שלה הוא גבוה מבחורה אחרת, לא אקדמאית (הרי אין דרישה של תואר לתפקיד של סייעת בגן) ולכן הסיכוי שתשאר אצלנו לתקופה ארוכה, הוא די אפסי. אנחנו כן נותנים תנאים מעולים ביחס לתחום. ולכן מי שמראש בחרה בכזה כתחום העיסוק- תשאר. יש לנו גם סייעת כזאת, מדהימה לא פחות אבל על הנייר, אין לה את היכולת השתכרות של אותה בחורה אקדמאית. אז כרגע אותה בחורה אקדמאית עושה פשרה ועובדת אצלנו (ודווקא קל לה להתפשר אצלנו כי כאמור יחסית לתחום אנחנו נותנים תנאים מעולים ולא רק תנאי שכר אלא גם חופש פעולה ומעודדים ראש גדול) אבל אני חושבת שדי ברור לכולם שזה זמני. ולכן הנחה שהנחת היא לא תמיד מתאימה לכל המקרים.

הדרית30

New member
שאלה לגבי דרישות שכר

גם כאן יש פסיכולוגיה - שאני לא בטוחה שפיצחתי אותה. האם דרישת שכר מוגזמת תגרום לוותר על מועמד? מצד שני כשמועמד נותן דרישת שכר זו איזושהי אמירה לגבי כמה אני מעריך את עצמי, לא? ומה לגבי אופציה נוספת - לא לנקוט במספר, להגיד שמצפה להצעה הכי טובה שתוכלו לתת, ותשקול את ההצעה כמובן בשיקלול עם פרמטרים נוספים מול הצעות אחרות, מה דעתך?

Koketka

New member
זה כמו בכל משא ומתן

השאלה איפה האמצע ואיפה אתם נפגשים נניח שכר המקובל בתחום הוא בין 5000-8000 ואת מבקשת 15.000 זה לא יקרה אבל אם תבקשי 8.000 אז כמובן התייחסות תהיה שונה (אפילו 9.000)

זה מאוד פשוט כמו בדייטים באמת

יש שוק פנויים פנויות ויש שוק מחפשי עבודה אם אתה מבוקש בשוק אזי אתה לא מחזר אחרי מקום עבודה כי במקביל יש לך עוד אופציות. אם אין לך עוד אופציות אז אני בתור מעסיק פוטנציאלי מתחיל לחשוב: "רגע, למה אחרים לא מעוניינים בו?" "אולי יש משהו שפיספסתי בו שגורם לכך שלא קיבל הצעות במקומות אחרים?" זה באמת משחק לדעתי (והייתי גם מרואיינת וגם מראיינת). לדעתי לגרום לצד השני לחשוב שאתה "מבוקש" ויש לך הרבה אופציות, מעלה מאוד מאוד את הסבירות שהוא ירצה אותך גם. אז לגבי להתקשר יש דרך לעשות את זה בלי להראות מיואש - או שאתה מחכה רק להם למשל, להתקשר ולהגיד שאתה מועמד בכמה מקומות אבל אצלהם הרגשת שזה הכי נכון ולכן חשוב לך להבין כמה זמן זה ייקח כדי שלא תפספס הזדמנויות מצד אחד ומצד שני היית מעוניין יותר להגיע אליהם

בגלל זה אמרתי להלה לנד

מעסיק שחושב שהשוק מוצף במקומות עבודה ולעובדים נשאר רק לבחור, לא ממש מחובר למציאות. למעט מקצועות מאוד מסויימים או אולי בדרגים גבוהים.

שקנאית11

New member
בשוק שאני עובדת בו

זה כרגע המצב - את צריכה לראות את הגישה של המועמדים...הרבה מבריזים מראיונות ללא להודיע, מזלזלים כי יש להם מגוון אדיר של מקומות פוטנציאליים ורק צריכים לבחור, דורשים דרישות שכר לא הגיוניות בעליל, וכו'. די, אני מצטיירת פה כנוגשת אכזרית אז לא רוצה להמשיך יותר בדיון הזה. רק ניסיתי להאיר את הצד השני, שעליו אנחנו לא חושבים כשאנו בפוזיציה של מחפשי העבודה.

סבבה, לא מתווכחת

אבל ברור לך שהתחום שלך לא מייצג. אמרתי שיש מקצועות ספציפיים ודרגים שבהם זה אחרת. לא חושבת שאת נוגשת אכזרית, אבל אני פשוט יודעת כמה מהר אפשר למצוא את עצמך בצד השני. ברור שכל אחד משחק את המשחק שבו הוא נמצא באותו רגע. אין לי שום טענה ברמה אישית כלפייך. פשוט לפעמים נראה לי שיש מקומות עבודה שמתנהלים בקודים שלא קשורים למציאות. ברור לי שלכל מטבע יש שני צדדים.

kokula12

New member
למישהי מכן יש אנגלית ברמת שפת אם?

ומחפשת עבודה באיזור ירושלים? מחפשים אצלנו מזכירה, התנאים טובים למיטב ידיעתי.

zumzum4

New member
אפשר לקבל פרטים? לא בשבילי אבל מישהי אצלנו

שמאסה בעבודה ומחפשת משהו אחר. תודה

למעלה