שאלת סקר

פלגיה

New member
מה שאת מרגישה איתו לא נוח

הוא הגבול שלך. הסקרים לא חשובים אלא תחושתך האישית. ילד בן 4 יכול גם להבין שיש מקומות פרטיים (וממילא את רוצה שיפנים את הקיום של "איברים פרטיים") יש לי חברה שנותנת לבן ה-17 שלה להיכנס לה למקלחת. זכותה המלאה. זה לא משנה את מה שאני מרגישה בהקשר הזה.

רונית י

New member
../images/Emo2.gif בן 17?

אני חשובת שגם אם היא מרגישה בנוח זה לא ראוי ולא מתאים.

down under1

New member
הכל תלוי בגאוגרפיה

למשל ביפן הולכים כל המשפחה כלל הסבא והסבתא, הורים, ילדים לבתי מרחץ וכולם מסתובבים ערומים. בשוודיה סאונה זה פעילות משפחתית בערום מלא. יש חברות בהם ערום נתפס אחרת מאשר אצלנו.

ורד 1970

New member
הזכרת לי משהו

לפני הרבה שנים היה לי חבר שהיה ניכנס למקלחת כשאמא שלו התקלחה ולהיפך - היה להם מאוד טבעי - לי לקח זמן לעכל - הוא היה בן 22-23

yaelyb

New member
השתגעתם....../images/Emo8.gif

עם 2 גברברים קטנים ואחד מגודל השקט שלי זה באמבטיה. לא מוכנה שייכנסו ושלא יפריעו לי. חיבוקים ונשיקות ברגע שאמא תצא!

אילתית 2

New member
אני איתך - שאף אחד לא יפריע לי!

קודם כל אין מצב שאני במקלחת ובטח שלא באמבטיה מפנקת בזמן שילדודס ערים ומתרוצצים בבית...לא יוצא לי המקלחת/אמבטיה שלי זה רק אחרי שהם הלכו לישון...........ואני סיימתי עם היום רק אז אני באמבטיה ולאחר יום שלם על הרגליים - שאף אחד לא יפריע לי באמבטיה/מקלחת
זה זמן שלי סוף סוף לבד

לא נראה לי.

אין לי בעיה עם ערום,ואני מסתובבת חופשי ערומה ליד הילדים. אבל,למקלחת שלי,הוא לא נכנס! לרוב אני נועלת תדלת,ולא בגלל שאני מובכת ממנו או משהו,אלא בעיקר כי במקלחת שלי בא לי לנוח ולהרגע לבד או מקס' עם אבא שלו
ככה שאצלי זה לא,אבל לא מהסיבות שאמרת.. אבל אצלי הוא עוד לא בן שלוש,נראה מה יהיה עוד שנה.

בוליפלג

New member
אני חושבת שברגע שלא נוח לך....מפסיקים. מצרפת

כתבה בדיוק בעניין המקלחות המשותפות והנושא של עירום במשפחה

Hippogriff

New member
לא.

לא יהיה לי נוח גם עכשיו כשהוא בן שנתיים וקצת אין לי בעיה שהוא נכנס לחדר אמבטיה או רואה אותי מחליפה בגדים ואם אני הייתי עם בגד ים והוא היה ערום , גם לא היתה לי בעיה אבל לא היה לי נוח בצורה שתארת. אם זו בת- אני לא יודעת. תאורטית אני חושבת שלא תהיה לי בעיה אבל אולי אני ארגיש אחרת בפועל (אין לי בת, אז אני לא יודעת) בעקרון אצלנו בבית עד היום אמא שלי יכולה להחליף בגדים ליד הבנות שלה (אבל לא ליד הבן) ונראה לי בסדר.

mAmA MiSiSiPi

New member
לא עושים אמבטיות

אני לא עושה אמבטיות אבל כן מתקלחת עם הוריי ,אם זאת מקלחת מפנקת אני יעדיף אותה לבד אבל מקלחת חפיף אנחנו עושים המון ביחד. במקלחת לא אני ולא הוא שמים לב לעירום בדר"כ אחרי מקלחת כשאני מתלבשת הוא בא לחקור ולשאול, היתה פעם שהוא "טבל" את האצבע בפיטמה כי הוא חשב שזה כמו שוקולד ורצה לראות אם זה נמרח.

אתיקה25

New member
אני נגד מקלחות משותפות...

לא נראה לי לענין לערוך מקלחת משותפת עם ילדים בכל גיל. עם בן זוג אפשרי, תלוי מהן הנסיבות.

נראה לי שכן

הבת שלי רק בת 2 ועדיין לא הגיע ל-4, כמעט תמיד כשאני במקלחת ובשירותים היא איתי. אין לי שופ בעיה עם זה. האמבטיה שלנו היא אמבטית ישיבה, אז היא לא יכולה להיכנס איתי לאמבטיה, אבל היא כן "מסבנת אותי" או שאני מבקשת ממנה להביא כיסא ו"להקריא" לי סיפור בזמן שאני מתקלחת. גם אני מחכה שהיא תתן לי לשבת לבד בשירותים............
דרך אגב, אבא שלה לא נותן לה להיכנס. מצד שני עם אבא היא לא עומדת מהצד השני של הדלת ובוכה

king luli

New member
../images/Emo41.gif מנצלשת לעזרתכן בבקשה .. ../images/Emo41.gif

שאלה על פרטיות וילדים .. אתמול היו אצלנו השכנים. בני בן כמעט 4 והבת שלהם גדולה ממנו בכ 8 חודשים. באיזשהו שלב הילדים נכנסו לחדר צעצועים והתחילו לשחק ברופא/אחות (וגם קראו לזה חתן/כלה לפעמים). הם כל הזמן ביקשו מאיתנו שנצא מהחדר וכשכן היינו בחדר והצצנו עליהם ראינו שהמשחק היה בעיקר מין בדיקה של הגוף (הבן שלי נגע ברגליים ובידיים שלה עם כף מפלסטיק) יצאנו מהחדר וחזרנו להציץ מידי פעם ואז ראינו אותם כשהיא הרימה את החולצה (כנראה בדיקה של הבטן) ואח"כ הם גם התחבקו. ניסינו להסיח את דעתם עם דברים אחרים והצלחנו די בקלות אבל מהר מאוד הם חזרו למעשיהם
אין לי ספק שהדברים היו תמימים אבל מצד שני הם כל הזמן ביקשו פרטיות מה שמעיד שהם מבינים שיש בזה משהו אחר .. (אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה) ואיך יודעים מתי זה כבר לא תמים? אני לא מאמינה שאני צריכה להתעסק בזה והוא עוד לא בן 4 והוא באמת ילד קטן ... בכל מקרה - מה לעשות? חשבתי שכל אחת מהאמהות תדבר עם הילד/ה שלה על פרטיות הגוף שלו. משהו בסגנון שלא חושפים את הגוף ליד אנשים אחרים (רק אמא ואבא ורופא ..) ושלא לעשות מה שלא נעים - מה עוד? (הוא כבר מבקש לפעמים פרטיות כשהוא בשירותים אז זה נושא שקצת מוכר לו) אני לא מתכוונת להזכיר את המקרה הספציפי הזה אלא לדבר בכללי - זה נכון לעשות או שדווקא כן לתת את זה בתור דוגמא? יש אולי ספרים לילדים בנושא? (משהו כמו סיר הסירים לגמילה ..) תודה מראש לכל העונות.

בוליפלג

New member
בהחלט ניתן גם לדבר על משחק רופא וחולה באופן

ישיר, ואפשר גם לא. עצם המשחק כן חשוב להתפתחות, אבל מה שנכון וחשוב מאד להבהיר לילדים שלא דוחפים/מכניסים חפצים לגוף של ילד אחר, לא נוגעים באיברים האינטימיים של ילדים אחרים ולא מסירים את הבגדים. כל הילדים משחקים במשחקים כגון רופא וחולה או אבא ואמא, המשחק טוב וכדאי שיהיה,כשבמקביל מושמים גבולות ברורים. במקביל, להסביר שלא סוגרים את הדלת, כדי שתוכלו לעקוב ולראות אם אכן ישנה שמירה על הגבולות.

אילתית 2

New member
../images/Emo45.gif ומוסיפה המלצה לDVD

"החברים של יעל" דיסק מדהים שמלמד על האיברים הפרטיים ולמי מותר לגעת ולמי לא ואיפה

מסבירים לילדים

שמותר לשחק ברופא/חולה אבא/אמא חתן/כלה אבל רק מעל הבגדים. מסבירים להם על פרטיות הגוף. ישנה קלטת של "אני שומר על גופי"-לא בטוחה בשם. בהצלחה

למעלה