שאלת סקר....

fireman

New member
שאלת סקר....

האם המבצע בדרום ובכלל המציאות הנוכחית בדרום (ולפני שנתיים וחצי בצפון) גרם לכם לשנות החלטות בנוגע לאופן בניית ביתכם בצורה כלשהי....? כי בסופו של דבר זה יכול להגיע ככל הנראה לכל מקום... האם החלטתם לבנות מקלט במקום ממ"ד רגיל? האם החלטתם להגדיל את הממ"ד? לשנות את סוג הזיגוג בחלונות? משהו אחר?

msvnk

New member
אגב מקלט

האם יש הגדרה תקנית לבנייה של מקלט בבית פרטי כמו שיש תקנים לממ"ד ? האם עלויות בנייה של מרחב מוגן מאסיבי יותר (לא יודע אם להגדיר את זה כמקלט כי אני לא מכיר את ההגדרה הרשמית שלו, ע"ע שאלה קודמת) לעומת ממ"ד סטנדרטי גדלות משמעותית ? האם באמת קיר 40 ס"מ במקום קיר 20 ס"מ זה מה שישנה משהו ? זה אותן תבניות, אותם אביזרים, עוד ברזל ועוד כמה קוב בטון, לא ?

fireman

New member
מה שבד"כ עושים אנשים זה לבנות מרתף רגיל

ולתוכו להוריד את הממ"ד שנבנה בתקנות הרגילות הנדרשות לממ"ד

calila

New member
אנחנו בונים בצפון - משגב

הגדלנו את הממ"ד ל 12 מר, הוספנו לו חיבורים ל TV למחשב ולכל מה שאפשר כדיש יהיה נעים לשהות בו הקירות החשופים בעובי 40 סמ ואלה שנמצאים מתחת לאדמה הם בעובי 25 סמ, נראה לי שיש פה יותר מקלט ממ"ד החלונות הן תקניות של ממ"ד כולל הזכוכית לקחנו ברצינות את ההגנה על המשפחה ולנו אין כוונה להסיר את הדלת של הממ"ד, המקום של הדלת תוכנן כך שהיא לא תהווה מכשול או פגם אסטטי

מהם ההבדלים בין ממד למקלט?

מבחינה טכנית ומבחינת עלויות.... מהם היתרונות לזה והחסרונות של זה. אם חושבים לבנות מרתף, האם זה לא יכול להיות בעצם מקלט שיחליף את הממד למעלה? למקלט יכולים להיות חלונות כמו לממד?

calila

New member
אין לי מושג ../images/Emo4.gif

ממה שאני מבינה ההבדל בין ממ"ד למקלט בבתים פרטיים הוא עובי הקירות אבל קחי זאת בערבון מוגבל כי אני לא מומחית בתחום מבחינת עלויות, למרות שעובי הקיר וכמות הבטון כפולה בקיר של מקלט, העלות אינה כפולה, היא בערך תוספת של כ 30% (שוב מנסיון הפרטי שלי, בלי בדיקה סטטיסטית) והעלות של אותו קיר בעובי 20 סמ ניתן לבנות במרתף את הממ"ד (בהנחה שהתכנון עונה על דרישות הג"א) אולם מרתף באשר הוא לא בהכרח יכול להיות ממ"ד היות וחלקו בנוי מבלוקים ולא מבטון מזויין, גם אם בנוי מבטון מזוין לא בטוח עומד בדרישת הג"א מבחינת עובי הקיר, מיקום וגודל הפתחים ועמידות המבנה בבית שלי, המגרש יורד כך שחלק מהבית בנוי מתחת לגובה כביש הכניסה אולם אין זה מרתף על פי הגדרה מקובלת היות והוא קבור תחת אדמה בשני קירות וחשוף לגינה ונוף בשני כוונים אחרים, את הממ"ד בנינו בקומה זו, כשהוא ממוקם בכוונה בפינה שבו שניים מקירותיו נמצאים קבורות באדמה, קיר נוסף נמצא עמוק בתוך הבית וקיר אחד חשוף לחוץ בעובי 40 סמ, לכן ציינתי שהממ"ד שלנו יותר מקלט ממ"ד

בינא

Member
ההבדלים העקרוניים בין ממ"ד למקלט

עובי הקירות והתקרה: > בממ"ד 20 ס"מ לקירות פנים ותקרה ו-25 ס"מ לקיר חיצוני עם כנפי פלדה נפתחות על ציר או 30 ס"מ לחלון עם כנף פלדה הזזה לכיס עם מקום לתריס ורשת הזזה. >> במקלט - 30 ס"מ לקיר פנם ו-40 ס"מ לקיר חוץ. > בממ"ד - עובי קיר מגן לפני דלת הממ"ד = 15 ס"מ. כניסה מותרת משני צדדיו. >> במקלט - אותו קיר חייב להיות בעובי 20 ס"מ וכולל תקרה באותו עובי שתחבר אותו למקלט. אורך הקיר ליצירת המבואה יהיה ארוך יותר והכניסה יכולה להיות רק מצד אחד שלו. > דלת הממ"ד תהיה דלת ביטחון לממ"ד מפח פלדה עם חומר בולם הממלא אותה. >> דלת מקלט תהיה מפלדה בעובי 10 מ"מ עם כיפוף בכל ההיקף ומדרגה של 10 ס"מ גובה בכניסה למקלט. יהיו 2 ידיות לנעילה בצורה כמו של ידית נעילה בספינות ו/או במטוס. > חלון הממ"ד יכלול כנף פלדה נפתחת כפולה או הזזה לכיס בעובי של 2 ס"מ + חלון אלומיניום עם זכוכית ביטחון לפי תקן בגודל של 1 מ"ר. >> חלון מקלט יכלול משקוף פלדה וכנף בעובי 5 ס"מ על צירים עם ידית נעילה כמו של הדלת בגודל שלא יעלה על 0.5 מ"ר. >>> גם לממ"ד וגם למקט יהיו 2 צינורות איוורור. > ממ"ד חייב להיות אטום לגזים ולכן עם רצוף, שליכט דק וצבע על הקיר + אביזרי חשמל / טלויזיה / טלפון. >> מקלט חייב רק בנקודת תאורה פלואורסנטית מוגנת עם 2 נקודות חשמל ונקודת טלפון וטלויזיה אך אינו מחוייב ברצוף, שליכט ו/או צבע... > ממ"ד תת-רקע חייב בחלון גם אם פנימי לחלל המדרגות היורדות אליו. >>מקלט תת-קרקעי אינו חייב בחלון. כמות הברזל הנדרשת למקלט, דומה מאוד לכמות הנדרשת לממ"ד...

קורן401

New member
אצלנו העובי בממ"ד שונה ממה שכתבת

קיר חיצוני 40 ס"מ תקרה 50 ס"מ קירות פנים 35 ס"מ ןקירות הדף 20 ס"מ

בינא

Member
בניתם מקלט ולא ממ"ד מבחינת עובי הבטון

אם שמתם לו חלון ודלת ממ"ד, הוא עדיין יקרא ממ"ד כי חוזק המבנה הוא כחוזק החלק החלש שלו... אם יש לכם דלת פלדה של מקלט וחלון עם כנף פלדה 5 ס"מ עובי עם פתח שאינו עולה על 0.5 מ"ר, בניתם מקלט...גם אם שמתם בחלון כנף אלומיניום + זכוכית וגם אם הדלת מרופדת כמו דלת ממ"ד.

קורן401

New member
אתה מתכוון לחדר בטחון

יכול להיות שבפרוט שלך אתה מתייחס לחדר בטחון ולא ממ"ד אני חושב שקירות מקלט הם יותר מ40 ס"מ החלון שלו הוא בעובי 32מ"מ מפלדה צינורות איוורור עובי 35 ו45 ס"מ

קורן401

New member
תיקון טעות

עובי הדלת 32מ"מ מפלדה ופתחי האיוורור 35 ו45 ס"מ בקוטר "8 הם בממ"ד שלנו ולא במקלט

גם אנחנו בונים במשגב והמלחמה השפיעה בהחלט

על התיכנון של הבית. אנחנו בונים ממ"ד גדול - 12 מ"ר - שמאפשר שינה נוחה ל- 4 אנשים עם כל החיבורים שצריך. ביומיום הוא ישמש כחדר עבודה ולא כמחסן/חדר ארונות וכד'. מיקמנו גם את הממ"ד באזור הכי בטוח בבית, צמוד לגב הר בקומה הראשונה כאשר מעל יש עוד קומה.

dudujack

New member
ממ"ד

אנחנו (מקווה) נתחיל לבנות במרץ-באפריל, הממ"ד מתוכנן להיות חלק מהמרתף וגודלו 12 מ', תוספת שאנחנו חושבים עליה היא מערכת איוורור של "תעשיות בית אל" היושבים בזכרון יעקב. מדובר במערכת המזרימה אוויר אל תוך הממ"ד לאחר סינונו דרך פילטר פחם ופילטר פיסיקאלי. העקרון של המערכת הוא העלאת הלחץ בתוך החלל כך שלא תתאפשר כניסה של אוויר שלא דרך הפילטר. ע"פ החברה המערכת מעניקה הגנה כנגד לוחמה כימית/ביולוגית וכל עוד לא משתמשים בפילטר (חיבורו) למעשה לא קיים תאריך תפוגה. המחיר הוא כמה אלפים (בסביבות 7000) למערכת הקטנה אך נראה לנו שווה.

פיטנגו4

New member
יש לי כזו מערכת

היתרון הגדול של המערכת הזו הוא שלא צריך מסכות בכלל, ושאפשר לאטום את החדר בכלל בלי להרגיש מחנק. מה שרואים בתוך הממ"ד זה צלחת גדולה על הקיר החיצוני (אצלנו מאחורי הספה) ועוד חוק קטן בקיר פנימי (אצלנו מתחבא מאחורי תמונה). צריך פעם בחצי שנה לטעון את המצבר ע"י חיבור לחשמל ל24 ש'. לידיעת מי שיש לו כבר ממ"ד: התקנה כזו נקיה וסטרילית לא ראיתי בחיים.
למקדח שלהם מחובר שואב אבק, כך שהכל נשאר נקי אחרי הקידוחים. (בית-אל זו קהילה של ייקים, מה שמסביר את הניקיון, הדיקנות, והעמידה בזמנים).

fireman

New member
עלה כאן נושא החיבורים....

עפ"י תקנות הג"א בממ"ד חייבת להיות נקודת טלויזיה ונקודת טלפון בכל מקרה. ממ"ד שאין בו את אלו, לא יעבור בדיקה של הג"א.

efratcn

New member
ממש לא. על אף הפטור מממ"ד שיש לנו אוטומטית

מראש היה לנו ברור כי נבנה ממ"ד. למי שתוהה, הפטור ניתן לשכונה שלנו כי נבנתה כ"אתר חירום". לא יודעת מה ההצדקה. כולם משתמשים בפטור. אנחנו היחידים שבונים עם ממ"ד. הממ"ד תוכנן כחדר גדול (כ-11 מ"ר) לא בכוונה ובדיעבד אני מאד שמחה על כך.

למעלה