שאלת סקר

yoyo10

New member
שאלת סקר../images/Emo124.gif

אני גרה במודיעין ושם יש שכונות שנבנו במיוחד לציבור הדתי. הסקר מיועד לכוולם האם אתם רוצים לגור בשכונה שבא לכל אנשים אותו סיגנון החיים(חילוני חרדי או דתי לאומי)

tamarhp

New member
אמממ..

שאלה קשה. כעיקרון אני גרה בעיר, בה כולם גרים עם כולם (כולל חרדים, דתיים, חילונים, ערבים, רוסיים, אתיופים, פורטוגזים ומי יודע מי עוד) אבל אני חושבת שכאדם (בת אדם, סליחה) דתי, יהיה לי יותר נוח לגור במקום בו כולם מהציבור שלי. אם חסר לי קמח פתאום, אני יכולה ללכת לשכנה לבקש בלי לחשוש מההכשר. אני לא צריכה לדאוג שהילדים שלי יסתובבו עם הילדים של השכנים, כי אני יודעת שהשכנים דתיים כמונו. וכן הלאה.. לא חסרות דוגמאות.. כמובן שאין לי התנגדות לגור עם חילונים, אבל זה היה יכול להיות יותר נוח מבחינתי לגור עם דתיים.

mayakol

New member
לדעתי...

יש לעניין הזה יתרונות וחסרונות. מצד אחד, כמו שתמר אמרה, זה הרבה יותר פשוט... למשל אני גרה בעיר מעורבת, בשכונה מעורבת, ובשבת קודש אני צריכה מידי פעם לסבול מוזיקה בקולי קולות מבית השכנים... מה שלא היה קורה כמובן בשכונה דתית. ומצד שני- אם מטעמי נוחות כל השכונות יהפכו ל- חילוניות, חרדיות ודתיות בנפרד, יווצרו מעיין "גטאות" והפער בין הזרמים יהיה גדול עוד יותר... פחות יכירו אחד את השני, פחות ידעו, ויהיו יותר מושפעים מאמצעי התקשורת. ואני חושבת שיחסי שכנות בהחלט מועילים להורדת הדעות הקדומות על זרמים אחרים... כך שאין לי תשובה מוחלטת בעניין.

vizini

New member
הפרדה מוחלטת

והסיבה ברורה: למנוע סיפוח זוחל (ראה מקרה בר-אילן)

מתנדב

New member
אני מעדיף לגור רק באזור דתי

גם אם האזור לא כולו חרדי, מבחינת החינוך של הילדים... ובכלל vizini, אולי אתה בא לגור לידי?, מה דעתך בנושא?

וואו..

כמה פעמים בטח חלפתי על פניך ב"מרגלית" ולא ידעתי.. ללא מבנים, מרגלית זו חברת האוטובוסים למודעין.. קיצר, אני מכיר הרבה שגרים במודיעין גם באזורים דתים וגם באזורים מעורבים.. אני אישית הייתי מעדיף איזור מגורים דתי... במיוחד בעיר. נמאס.

Vdrums

New member
אני גר במקום מעורב.

בבניין שלי יש הרבה דתיים, ובשבת יש שעות מסויימות שהמעלית הופכת למעלית שבת. (שעה בצהרים שעה ובערב וכו') לא מפריע לי שהם דתיים. אולי אני מפריע להם שאני שם מוזיקה בשבת או מנגן. אבל לא קרה שבאו והתלוננו או רבו איתי על זה. מבחינתי זה לא משנה כל עוד לא דוחפים את האף לחיים שלי. אני מכבד שכנים ברמה של שכנים ולא בקטע של דתי/חילוני. אני לא יודע אם הייתי רוצה שכונה רק של חילונים כי אז אולי היה יותר רעש. שכנים דתיים בשבת אף פעם לא ירעישו וזה יתרון מעולה לדעתי
סופי שבוע שקטים למדי.

tamarhp

New member
שים לב

אתה נהנה מהשקט של הדתיים, אבל אולי זה כן מפריע להם כשאתה מנגן או שם מוזיקה? אולי הם מתביישים להגיד? אני יודעת שזה די מעצבן כשאני שומעת בשבת מוזיקה מבתים אחרים. אולי תפנה אליהם בנימוס ותשאל אותם?

מתנדב

New member
במילה אחת, זה נקרא יחסי שכנות...

לפעמים השכנים לא מעירים רק בגלל לשמור על יחס טוב בין השכנים, ולא לעורר מחלוקות, אני חושב שאם ברצונך לשמוע מוזיקה בשבת, (שאף אחד לא יכול לכפות עליך מה לעשות בדירתך), כדאי מאוד להתחשב בשכנים הדתיים, ולשמוע קצת בשקט, ולא להגביהה בכוונה את המוזיקה בכדי שכל השכונה תשמע, קצת התחשבות לא תזיק....

Vdrums

New member
אני לא מגביר ברמה של כל השכונה

שומעת. אין לי ציוד כזה בבית. אני לא שם מוזיקה בווליום על בסיס יומי. ובשבת זה לא קורה הרבה רק שיוצא לי להיות לבד בבית. אני יודע שאם זה היה ברמה ותדירות שכן היו מטרידים ותם הם היו פונים אלי.

vizini

New member
למה מפריעה לך מוסיקה בשבת?

יש איזה איסור הלכתי לשמוע מוסיקה בשבת?

blablash

New member
אין שום איסור הלכתי

ב"ה בהחלט מותר לשמוע. תבינו כבר!!! בן אדם עם שאלות ציניות צריך לענות בציניות!

מתנדב

New member
blablash, תגיד לי אתה בסדר?

רק מותר לשמוע? זה מצווה מהתורה לשמוע מוזיקה בשבת....

blablash

New member
(קלטת אותי../images/Emo8.gif) רק מהתורה?

ב"ה זו מצווה מהתורה לשמוע מוסיקה בשבת, וזו מצווה שחכמים כלכך החמירו בה, בצורה בלתי רגילה, עד שאפילו דיברו בגנות מי שמתעצל לפתוח בעצמו את המערכת, כדי לשמוע, ומחכה שאחרים יעשו את זה..

מתנדב

New member
אם זה מוסיקה חסידית...

מותר לך אתה להדליק את הטייפ ולשמוע, ולא לשמוע מהשכן החילוני שידליק מוסיקה חסידית למענך....

למעלה