שאלת סקר קטנה

snift

New member
OK, אז לא נשלול את האזרחות, נגדיר

סוג חדש של "קלון" שמי שיש לו אותו, לא יכול לבחור ולהיבחר ל- 15 שנים. נגדיר רשימה של עבירות שהרשעה בהן מחייבת כזה "קלון" ועוד רשימה שהשופט מחליט האם הן כוללות "קלון" במקרה הספציפי או לא. כמו כן, כל מי שביצע יותר מ- X פעמים עבירות שיש עימן כזה "קלון", ה"קלון" נשאר אצלו לתמיד.

vinney

Well-known member
זה דווקא הגיוני

אני חושב שזה כך בארה"ב (אבל לא בטוח). לגבי "להבחר" - זה כבר קיים. אם בית משפט קובע שבן אדם עבר עבירה שיש עימה קלון - הוא לא יכול להבחר למשרה ציבורית, ואם הוא כבר מכהן במשרה ציבורית - עליו להתפטר (ע"ע עמרי שרון, נעמי בלומנטל שלגביה בית המשפט עוד לא נתן קביעה, ופרץ מש"ס שלגביו בית משפט לא נתן את הקביעה בתמורה לכך שהתפטר בעצמו). לגבי לבחור - אני בעד. גם צריך להרחיב את הרשימה.

snift

New member
כיום החוק אומר שאדם שעבר עבירה

שיש עימה קלון לא יכול להיבחר לתקופה של 7 שנים בלבד.

vinney

Well-known member
זה מספיק

אפשר להעלות את זה ל10, אבל לא יותר מכך.

snift

New member
היום גם שמעתי ממישהו שאם אדם

לא ממש את זכותן להצביע פעמיים או יותר, הוא מאבד את יכולתו להיבחר לכנסת. אני צריך עדיין לבדוק אם זה נכון, אבל אני מאוד מקווה שזה אכן כך.

ומי שמציל חיים יצביע פעמיים? ומי

שאנס יצביע חצי פעם? ומי ששדד יצביע שני שליש פעם? ומי שבטלן? ומי שמשטמט? ומי שמחטט באף בפומבי?

sheketz

New member
זכויות אסירים

אפשר להתווכח האם זה ראוי או לא ראוי מוסרית שלאסיר תהיה זכות זאת או אחרת, אבל בהחלט יש מקום למונח הזה זכויות לאסירים. קודם כל בגלל התפישה שהענישה אינה צריכה להיות אכזרית, לדוגמה עינויים, הטלת מומים, עבודת פרך, לגרום לאסיר לאבד את שפיות דעתו וכיו"ב. העניין הוא שבבית הסוהר קל מאוד להגיע לאכזריות בגלל הסיטואציה, ולכן עצם קיום הזכויות בולם במידת מה את הנטיה הזאת. מה עוד שבית הכלא צריך גם מקל וגזר על מנת להשפיע על התנהגות האסירים , ולכן ניתנת לו סמכות לתת או לקחת זכויות לפי התנהגות האסיר אבל בהתאם לחוק ולא שרירותית (כלומר נתון לביקורת משפטית). אבל שוב ברור שזה איננו עונה על השאלה אילו זכויות ראוי שיהיו לאסירים.

לאחר שהרוצח נשפט ובטוח שהוא רוצח

אני סבור שיש להענישו לא לתת לו את הזכויות ניתנות לו בכלא. אוכל ושתייה יד לתת לו אך בצמצום. וקצת להתעלל בו אחרי הכל הוא צריך להבין שהוא רצח וגם אם לו זה יפחיד את אלו ששקלו לרצוח

זווית ראייה נוספת

לפני כשנה-שנתיים שוחרר נער שהיה חשוד בדקירה למעצר בית כי לא היה מקום בבית-המעצר להחזיק אותו. המשטרה לא ערכה ביקורי בית כדי לאכוף את המעצר, והנער הסתובב חופשי ברחובות ודקר מישהו למוות. הוא נמצא אשם ברצח, ולמיטב זכרוני גם בעבירות הדקירה בהן נחשד קודם לכן, ונשלח למאסר ארוך. תקופת המאסר של אסירים מורשעים מקוצרת, הן בדרך מנהלתית והן דרך חנינה, בגלל עומס בבתי הכלא. אני מנסה להדגים נקודה - שלאסירים ועבריינים יש אינטרס ברור להצביע בעד מפלגות ששמות את ההשקעה בשב"ס ובמשטרה בעדיפות נמוכה. מתן זכות הצבעה לאסירים נותנת להם יכולת, גם אם מוגבלת, להשפיע על ענישתם.

ערב רב

New member
אבל זה מובן מאליו

הם הרי יכולים גם לפעול לשינוי החוק הפלילי..

למעלה