שאלת סקר קטנה

איילת1974

New member
שאלת סקר קטנה

האם אתם חושבים שיש לשלול מרוצחים שהורשעו את זכות ההצבעה? באפן אישי אני חושבת שמי ששלל מאדם את הזכות החשובה ביותר שלו- "הזכות לחיים", לא זכאי לשום זכויות למעט: לאכול, לשתות, לישון ולנשום- קרי: לחיות. אי לכך, לדעתי יש לשלול מהם את זכויותיהם האזרחיות. מה אתם חושבים?

איילת1974

New member
אני לא מאמינה בעונש מוות

אל לה למדינה להיות רוצחת ע"פ חוק. אבל כן לשלול מהם זכויות. היום חיים של אסירים טובים בהרבה משל רוב האוכ' בארץ.

ערב רב

New member
אז את תומכת בהתעללות ברוצחים

ואני חושב שאת בכיוון הנכון - אבל אני חושב שמאסר עולם עם עינויים קשים, זה העונש ההולם ביותר, עונש שיגרום ליד האוחזת באקדח של הרוצח לרעוד לפני שהוא יירה, ולא בשל ייסורי מצפון, אלא בשל ייסורי הגוף והנפש האיומים והנוראים שמצפים לו לשארית ימיו.

אנדרי ז

New member
העונש הטוב ביותר

הוא זה שהפושע הכי חושש ממנו ובכך ישמש להרתעת אחרים. למחבל מתאבד (שמן הסתם כשל במשימתו) אני בעד מאסר עולם (באמת מאסר עולם...) מלווה בעינויים קשים. למי שחושש ממוות אני כמובן בעד עונש מוות. כך למשל לגבי משלחי מחבלים ולגבי רוב הרוצחים שלא על רקע לאומני.

ערב רב

New member
אני חושב שכל אדם שפוי חושש

מעינויים קשים במשך עשרות שנים שבסופו מוות הרבה יותר ממוות מהיר.

איילת1974

New member
לא תומכת בהתעללות

פשוט לתת להם להרקב בתאם. בלי לקבל שום זכויות: לא ביקור, לא לראות טלוויזיה/סרטים, לא לקבל ספרים לא כלום.

איילת1974

New member
כלום זה כלום

הדברים היחידים שיגיעו לו הם: מזון, שתייה וטיפול רפואי במקרה הצורך. שום דבר אחר לא.

אנדרי ז

New member
כדאי לקרוא את הספר "הפרפר"

מתוארת שם שיטת הכליאה באיי עונשין בשליטת צרפת בשנות השלושים. הונהג שם עונש של צינוק, כאשר מדובר על בידוד מוחלט, בלי אור ובלי לשמוע קול של אדם, וזאת למשך כמה שנים כל פעם. רוב האסירים היו מתאבדים לפני סיום הריצוי של עונש כזה. לפחות לרוצחים ולמחבלים ומשלחיהם הייתי רושם בדיוק את המתכון הזה.

snift

New member
פשטנות יתר?

את שוכחת שעונש הכליאה (ובעצם כל סוג של עונש) אומור להיות מורכב ממספר חלקים: 1. הרתעה - הידע שיהיה עונש אמור להרתיע מביצוע העבירה. 2. יצירת הרתעה לאחרים - הפעלת העונש על מצבע העבירה מראה לאחרים שאכן מפעילים את העונש. 3. הרחקה מהציבור - על מנת להגן על הציבור. 4. נקמה. 5. שיקום - לרוב במקרה של כליאה, מעוניינים לשקם את עובר העבירה כך שכאשר ישוחרר לא יחזור לסורו. שלילת כל הדברים, כפי שכתבת, אינה מאפשרת שיקום. על פי ההצעה שלך, אדם יכנס לכלא ל-X שנים וכאשר יצא ממנו, יהיה במצב יותר גרוע ממה שהיה כאשר נכנס. מה ימנע ממנו לשוב לפשע, אין לו מה להפסיד?

snift

New member
אני נגד מאסר עולם.

אם כבר, אז להרוג אותו. אם אין כוונה לשקם אותו ואין כוונה לשקם אותו, אז אין טעם להחזיק אותו. הטענה שאל לה למדינה להפוך לרוצחת ברשות עצמה אינה רלוונטית כאשר אדם יודע מראש שאם יוכח שהרג הוא יומת, כי אז מי שהביא עליו את המוות זה הוא עצמו ולא המדינה. גם הטענה שלא ניתן להשיב אדם אם פתאום יגלו שלא הוא הרוצח אינה רלוונטית יותר מאותה טענה עבור אדם שהיה בכלא 20 שנים בטעות. גם את הזמן שלו לא ניתן להשיב ושחרורו לתוך עולם שאינו מכיר אינו עוזר לו במיוחד, ביחוד על פי הכללים שלך, שעל פיהם הוא היה בבידוד מוחלט ולא קרא אפילו ספרים. הוא יוצא לתוך עולם שאין בינו ובין מה שהכיר שום דבר. שום סכום כסף ושום עזרה לא יוכלו לפצות על זה.

איילת1974

New member
תגובה

עונש מוות, לדעתי, זה עונש קל. 5 דקות וגמרנו. למה לנו להקל עם אנשים כאלו? מאסר עולם מבלי זכויות ביקור, זה עונש גרוע בהרבה.

snift

New member
אז תעני אותו לפני עונש המוות אם זה

מה שעושה לך את זה.. עונש כליאה עולה לנו הרבה מאוד, אני לא רואה שום סיבה להשקיע כל כך הרבה באדם שלא אמור להשתחרר אי פעם. בנוסף, רוב האנשים מפחדים מהמוות הרבה יותר משהם מפחדים מכליאה.

אנדרי ז

New member
כמו שאיילת אמרה

סעיף 5 פשוט לא קיים. רוצח לא צריך להשתחרר לעולם, גם לא לחופשות המגוחכות שרק מדינה מגוחכת יכלה להמציא.

snift

New member
לא קיים בפועל, או "לא צריך להיות

קיים"? ניתן להתווכח האם צריך שיקום ואיך לעשותו אם מחליטים שכן, אבל כיום מוגדר שיש והחופשות הינן חלק מהתהליך.

מתי ביקרת לאחרונה בכלא?

הצפיפות, הזוהמה, המבנים שבנויים טלאי על טלאי... שוללים מהם את הזכות לחיות כאחד האדם. ואם לא היה עיוות דין, אז בצדק. אין לי רחמים עליהם על שהם יושבים בכלא, ועם זה כדאי לזכור - אם יתיחסו אליהם כאל חיות, שכל מה שהם צריכים הוא מזון ואוויר... אני לא רוצה אפילו לחשוב למה זה הופך אותנו, שלא לומר למה זה הופך אותם. עונשם הוא שלילת החופש. ובתנאים הקיים בבתי הכלא בארץ, העונש כולל תנאים שהם לעתים קרובות מחפירים. אין אמת בטענה כאילו חיים של אסירים טוביםם משל רוב האוכלוסייה בארץ! ככל שיאפשרו להם לשנות את תנאי חייהם, להשכיל ולעבוד, כך הסיכוי שלא יחזרו לפשע גדל (ועדיין הוא קטן...).

SilentMike

New member
סתם לרפרנס.

בארצות הברית לא רק שאסירים לא זכאים להצביע. גם מי שנמצאים במצב של Parole, כלומר משוחררים על תנאי, לא זכאים להצביע.

למעלה