שאלת סקר להורים

שלומות0

New member
שאלת סקר להורים

אצל כמה אנשי מקצוע הייתם עם ילדכם?
איזה תחומים?
פרט או ציבורי?
מתוך הרשימה הפרטית שלכם מכמה הייתם מרוצים ומכמה לא?
אם לא הייתם מרוצים מה היו הסיבות?

yuliyuli1

New member
נראה אם ני אזכור את הכל

1. פיזיוטרפיה / ספורט טיפולי: 1 ציבורי ו 3 פרטי
מרוצים משניים (הציבורי ואחד מהפרטי) . אחד ממש "עקץ" אותנו ולא נתן כל טיפול והשניה (ספורט טיפולי בקבוצה) היתה בסדר אולי, אבל אי אפשר היה לראות את הטיפול אז אני לא יכולה לחוות דיעה והתרשמתי שהבן שלי צריך טיפול מסיבי יותר
2. קלינאית תקשורת - אחת בפרטי. לי שעזרה לילד במשהו
3. ריפוי בעיסוק: 2 פרטי ו2 בציבורי. אחת מהציבורי היתה לא רעה והשני בינונית. בפרטי אחת גרועה ואחת שרק התחלנו איתה.
4. הידרותרפיה: פרטי מסובסד ע"י קופת חולים. נראה לי שהמדריכה בסדר.

מה זה ספורט טיפולי?

האם מיועד לבעלי לקויות פיזיות או לפריקת אנרגיה אצל הילדים או גם וגם?
אשמח לקבל עוד מידע

רואה 6 6

New member
בואו נראה:

הינו אצל שלושה פסיכולוגים,שתי ק.תקשורת,מרפאה בעיסוק אחת.
למעט המרפאה בעיסוק כולם היו פרטיים באיזו דרגה.
לשני פסיכולוגים לא התחברנו. לא שהיו חסרי ידע או לא נעימים או משהו,בעיניי לא היו מטפלים שמתאימים לנו.
אותי הם לא שיכנעו ולפעמים עיצבנו ואני הייתי זו שהובילה להפסקה איתם.
בגדול,בגלל הקושי שלי ושל כולם אצלנו במשפחה כמעט ליהיות מטופלים בררנו את רובם בפינצטה,למעט השניים שלא חיבבנו.

רנה73

New member
בינתיים ציבורי בלבד

דרך הקופה.

2 פסיכולוגיות התפתחותיות: עם הראשונה בעלי לא הסתדר
לא יכלה להסביר לנו בדיוק מהי שיטת הטיפול, מה מנסים להשיג ואיך בדיוק. וזאת למרות שעל כל 2 מפגשים עם הילדה היה מפגש אחד איתנו, ההורים. פשוט לא הצליחה להסביר את עצמה. בעלי השתגע מזה. שיא השיאים מבחינתו היה כששלחה אותו לרכוש ספר עבה במיוחד על מנת ללמוד בעצמו. ולבעלי יש קושי בקריאת טקסטים ארוכים. היא היתה סה"כ נעימה אבל מאוד הססנית, נמנעת ואפילו הייתי אומרת "שומרת באדיקות על הנהלים" - במובן הלא חיובי. לא הרגשנו שאנחנו ההורים מקבלים מענה טוב.
בעלי התעקש להחליף אותה. קיבלנו מישהי הרבה יותר מתאימה, תומכת, עוזרת, באה לקראתינו. הרבה יותר תוססת - מה שהתאים גם לילדה הרבה יותר מבחינת האופי. כרגע ממשיכים איתה אבל זה תלוי בקופה. אם ירצו להכניס מטופלים חדשים על חשבון הישנים, ייתכן וניאלץ ללכת ולחפש מישהי בחוץ. האמת, לא בטוח שנעשה את זה.....

1 קלינאית תקשורת: היה סה"כ בסדר, אבל הילדה כנראה הרגישה שלפעמים משעת משחק זה היה הופך למשהו יותר דידקטי, ושהיא "נדרשת" לעשות משהו שאין כרגע ביכולתה, ואז קשר העין והקשב באופן כללי היה פוחת ב-80%. לא הרגשתי שהקלינאית היתה רגישה לזה בזמנו. כשהיינו מנתחים את זה איתה בנפרד, זה היה עולה... כרגע אנחנו בהפסקה יזומה מטעם הקופה.

1 מרפאה בעיסוק: מאוד מתאימה לילדה. איזון אידיאלי בין כיף לאיתגור. בגלל שמבחינת אופי ואנרגטיות הן כל כך מתואמות, הכל נחווה כחלק ממשחק. גם אלינו כהורים היא מאוד נעימה וקשובה.

OraS20

New member
מנסה לשחזר

2 מרפאות בעיסוק בקופה- חביבות, אבל לא ממש נתנו מענה
מרפאה בעיסוק פרטית- מקצועית, אך לא שרירותית, לא שיתפה פעולה עם כל הצוות ואיתנו וראתה בעיקר כסף.

קלינאית תקשורת פרטית לאבחון- בסדר- לא זקוק לטיפול, היתה מקצועית, אבל גלשה לתחומים לא לה והביעה בורות גדולה בהם, התיימרה להיות מי שהיא לא...

פסיכולוגית פרטית- פיספסה באבחון
פסיכולוגית של הקופה- פיספסה באבחון
פסיכיאטרית פרטית- פספסה באבחון
נוירולוגית פרטית לאבחון- מצויינת ומדויקת וכך גם צוות הפסיכולוגים שאיתה
פגשנו גם רופא התפתחותי, עו״ס קלינית שהיתה טובה, אבל גם פיספסה קשיים, עוד עו״ס שנתנה לנו הדרכה, מטפלת בסוסים ( רכיבה טיפולית), הוא נהנה מהסוסים, אבל זה לא היה טיפול רגשי ( דרך הקופה), מרפאה באמנות טובה שעזרה, אך גם לא הבינה לגמרי באוטיזם. פגשנו עוד שלל מדריכים בחוגים ופעילויות שונות. המסקנה העיקרית - לא מבינים מספיק באוטיסטים בתפקוד גבוה. הטיפול הוא לרוב לא מדוייק.

OraS20

New member
זה עצוב ומתסכל

לרוב נתנו לי להרגיש אמא היסטרית, חרדתית
תלו את הקשיים של הילד בקשיים רגשיים...פיספסו בטיפולים רבים

dina199

New member
לדעתי את זה עושים כוווולם

כל אנשי מקצוע גורמים לכל האמהות לחשוב שהן היסטריות וחרדתיות , והכל זה רגשי (באשמת האמא
)

dina199

New member
אז 99 אחוז

מאנשי המקצוע ומהאמהות .
אפשר לעשות סקר בפורום

היינו צל הרבה אנשי מקצוע

גם בציבורי וגם בפרטי ומרובם אני מרוצה מאוד.
היתה לי בעיה עם הנהלת התפתחות הילד שנסתה "לסנן" אותנו מלקבל אבחון,
ואז הגענו בהתחלה לרופאה שלא מבינה בספקטרום והיא פספסה-והפסדנו שנה.
הם מנסים לחסוך כסף ולמנוע מאנשים אבחונים-אבל זה רק הגורמים המסננים במכון שלנו-היום כשאני צריכה בדיקה למי מהילדים אני עושה דרך עובדת סוציאלית ואותה לא מורחים. מרגע שהגענו במכון לאנשים שכן מבינים בספקטרום-הם אנשי מקצוע מצוינים-רופאה טובה ופסיכולוגית טובה וקלינאית תקשורת טובה.
אנחנו עובדים פרטי עם פסיכולוגית מצויינת ובעבר עם מרפאה בעיסוק וקלינאית מצויינות.
נשות המקצוע -קלינאית מרפאה בעיסוק מטפלת רגשית ופסיכולוגית מצויינות.
היתה בעבר מטפלת אחת פרטית שהיתה גרועה וברחנו ממנה תוך 2-3 פגישות.
אני לא רואה הבדל בין איכות אנשי המקצוע במערכת הפרטית והציבורית.

למעלה