שאלת סקר ודעתכן/ם

client

New member
שאלת סקר ודעתכן/ם

שלום, נכון שזה עוד מוקדם אבל הייתי רוצה לדעת את דעתכם בנושא פעוטון (אני חושב שזה השם הנכון לשים את הילד עד גיל שנה) לעומת מטפלת. הניחו בצד את העניין הכספי - העניין הוא מה עדיף, האם יש רשמים שלכם בתור מנוסים יותר ממני, האם מרגישים בהבדל התפתחותי... האם מטפלות מדיפות לקבל את כספן ב"שחור" (כי יכול להוציא תלוש מסודר).

TaraSky

New member
מטפלת

ללא ספק מטפלת! בגיל כזה התינוק זקוק לטיפול ויחס של אחד לאחד. שלא לדבר על מחלות.

לא מסכימה

אם יש מטפלת מספיק טובה אני ממליצה על הימצאות בחברה של עוד תינוק או שניים

אם יש אפשרות כלכלית - עדיף מטפלת

לפחות עד גיל שנה-שנה וחצי (תלוי בילד ובמידת הצורך שלו בחברה)

מצטרפת לקודמותי (ברובן...)

אם יש אפשרות כלכלית - מטפלת. לגבי "כסף שחור" - עדיף שלא, בעיקר בגלל ביטוח לאומי. לי לא היתה מטפלת אבל לאחותי ולגיסתי היו והן עשו הכל חוקי (כך גם המטפלות רצו, כי אז נושא ביטוח לאומי, דמי נסיעה וכל עניין עובד-מעביד מסודר יותר).

דעה קצת אחרת

אני בגיל 10 חודשים הכנסתי לגן ובו 3 קבוצות גיל, בתינוקיה היו 6 ילדים בלבד ושתי מטפלות. את הילד הבא לכשיגיע, אכניס גם לתינוקיה/משפחתון. אני מעדיפה מסגרת חברתית והשגחה של יותר מזוג הורים אחד, באופן אישי קשה לי לתת אמון במטפלת מומלצת ככל שתהיה. אבל שוב, זה כנראה מאוד אינדיבידואלי. אם כבר מטפלת, חושבת שעדיף חברה של עוד ילד או שניים.

בעיניי רק פעוטון

אחרי סיפורי זוועות שקראתי אחרי מטפלות שאני פוגשת בפארק/קניון כשהילד קשור בעגלה שעות לא הייתי שמה את הילד שלי אצל מטפלת. (כמובן שישי גם יוצאות מהכלל)

אילתית 2

New member
לדעתי רק משפחתון מצומצם/פעוטון

מטפלת לא אופציה מבחינתי - לאור כל הסיפורים והמקרים שיש עם מטפלות...מעדיפה שלא! נכון שלא צריך לעשות הכללות ולא כל המטפלות מתעללות יש מטפלות מדהימות! אבל לא בשבילי אצלי לשני הילדודס שמתי אותם במשפחתון קטן ומצומצם (היו 4 תינוקות) המטפלת במשפחתון היתה מדהימה והייתי מרוצה מאוד ולכן שניהם היו שם הייתי רגועה כי הכרתי אותה אישית שנים לפני שהילדים נולדו וגם לדעתי תמיד טוב שיש עוד הורים עוד ביקורת עוד מראה עיניים

lital_helmer

New member
לדעתי - מטפלת

במיוחד בגיל קטן. עד משהו כמו שנה וחצי. ילד זקוק לטיפול צמוד ועדיין לא חשובה חברת ילדים בגילאים כאלה.

למעלה